Dharma – ctnostné zásady

dhar✿ Milujte všechny, služte všem. I když nedokážete ostatní milovat, nechovejte je v nenávisti, ani jim nezáviďte.

✿ Vždy pomáhejte, nikdy nezraňujte. Jestliže nemůžete druhému pomoci, alespoň ho nezraňujte, ani mu nepůsobte bolest. To je samo velkou službou.

✿ Odpouštějte chyby druhým, ale tvrdě zacházejte s vlastními. Vaší povinností je se čistit a zabývat se vlastní vnitřní očistou.

✿ Udržujte své myšlenky, slova a činy v souladu. Jednejte tak, jak hovoříte, mluvte tak, jak cítíte, nehrajte falešně před svým svědomím.

✿ Dělejte druhým to, co si přejete, aby oni dělali vám, nedělejte jim, co si nepřejete, aby vám dělali. Nepoužívejte dvojího měřítka. Ke všem se chovejte jako k sobě samému.

✿ Neplýtvejte jídlem, vodou, penězi, energií, časem a znalostmi, a nezneužívejte jich.

✿ Tělo je vodní bublina, mysl bláznivá opice, neposlouchejte tedy tělo a mysl. Poslouchejte svědomí, rozlišujte. Dejte si na čas, nespěchejte, neplýtvejte, netrapte se. Pamatujte na Boha, klidně zkoumejte situaci, rozlišujte správné a špatné.

✿ Nekritizujte žádné náboženství. Všechna náboženství vedou ke stejnému cíly. Odložte zášť, rozvíjejte soucítění a lásku, a veďte dokonalý život. Dharma – (správné jednání) je u kořene každé záležitosti a je nejvyšší ctností. Dharma je souborem cnostných zásad, které podporují a povznášejí člověka i společnost. Je nadstavbou Pravdy. Dharma vás vychovává, abyste byli klidní, vyrovnaní a pevní v duševním klidu. Dharma je to, co udržuje, chrání a posvěcuje. Člověk se rodí a je mu dán životní díl, aby mohl nabýt poznání své totožnosti s nekonečnem.“

ॐ Satja Sai Baba

ℒℴνℯ ❤ Mia

 

slunecnyzivot.cz foto:google.com

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.