Myšlenky, ego a srdce

vesmir1Dnes jsem velmi silně ucítila, že s lidmi je to jako s myšlenkami.

Můžeme si vybrat ty, kterým budeme věnovat svou pozornost, protože naším spojením budeme vytvářet krásné pocity, které se budou šířit do celého Vesmíru a ty, které necháme minout bez pozornosti, jen s tím vědomím, že o nich víme, ale volíme si se s nimi zkrátka nespojovat, protože dávání pozornosti něčemu, co není láska, vede jen k podpoře strachu a nízkým vibracím. Volíme si situace a to, jak se k nim postavíme. Ne na vše, co vidíme kolem musíme nutně reagovat, hned si o tom něco myslet a zaujmout k tomu nějaký konkrétní postoj. Můžeme všechno a nemusíme nic. Vše je jen na nás, takhle MOCNÍ jsme! Nemusí nás vůbec trápit, co si o nás myslí druzí, protože oni jsou JÁ – MY, tudíž nám jen zrcadlí naše vlastní případné pochybování o nás samých, když nás jejich neočekávaný názor rozhodí. Když víme, kdo jsme, jsme imunní vůči strachu.

Cílem každé naší volby v každé vteřině by se měla stát radost, která je výslednicí plutí po proudu našeho života  a získávání kontroly nad egem. Ego nám bylo dáno z jasných důvodů, ale bohužel mnozí z nás ho příliš rozmazlili a ztratili nad ním vládu, tím pádem jim začalo škodit. Ego je skvělou hybnou silou na plnění si snů a přání. Nejlepší je si z něj udělat kamaráda, který, když na něj nemáme náladu, tak se stáhne a když ho potřebujeme, tak nám pomáhá. Nic, čím jsme obdarováni není dobře ani špatně. Zkrátka to je a je jen na nás, jakým způsobem s tím budeme zacházet.

srdce8To platí i o myšlenkách. Myšlenky námi proplouvají a my jim buď můžeme dávat naši plnou pozornost a řídit se jimi, i když kolikrát nejsou ani naše nebo se můžeme rozhodnout jim nepřikládat žádnou větší váhu a nechat je odejít stejně tak, jak přišly. To se nejlépe děje v meditaci. Průměrný člověk má za den 60.000 myšlenek, ale protože nejsme 100% času vědomí, spousty z nich si ani neuvědomujeme, proto nás toto číslo může velmi překvapit. Nadvláda myšlenek nad našimi životy může působit až tyransky. Když začne člověk meditovat, začne si uvědomovat, jakou sílu myšlenky mají, jak hodně jich v hlavě máme a jakými vězni jsme, pakliže se nestáváme každodenním tréninkem jejich absolutními pány.

Všichni jsme spojeni v Jednotě se Zdrojem, nikdo není oddělený – to je jen iluze. Tím pádem se může stát, že v této propojenosti nám přijde na mysl myšlenka, která ve skutečnosti není naše a záleží jen na nás, jestli jí uvěříme, či si vybereme ji ignorovat, protože s námi nesouzní. Spousta myšlenek pochází ze vzorců a programů, které nám byly vloženy, nejčastěji v dětství nebo od jiných lidí. S čímkoli se ztotožňujeme, to nám vytváří systém přesvědčení – program, který nastoupí vždy, když se dostaneme do situace, která jej spouští. Programy nejsou jen špatné, můžou nám i velmi dobře sloužit, ale musíme si jich být opět vědomi a ptát se do srdce, zda-li je ten či onen pro nás stále ještě prospěšný.

Následujeme-li srdce, žijeme šťastný život a staneme se tím, kým jsme sem přišli být.

laskaAť si to myslíme či nikoli, všichni jsme perfektní přesně takoví, jací právě TEĎ a TADY jsme, na naší vlastní cestě a nic není chyba! Jen my sami víme nejlépe, když jsme v srdci, kam máme jít, co a jak a kdy dělat a jak se realizovat skrze vše, co nám bylo dáno. Pouze když nejsme v souladu sami se sebou a děláme něco jen proto, že by se to mělo nebo že musíme a necítíme se u toho dobře, tak víme, že tohle naše cesta zkrátka není a je dobré ji opustit co nejdříve, jinak se tlak a tíha začnou stupňovat, jako láskyplné upozorňování Vesmíru, že opravdu máme jít jinudy.

 

Vše je láska a je jen na nás se rozhodnout pro to ji všude vidět a cítit se milováni a v bezpečí.

Dnes si tento fakt uvědomuji obzvláště silně a děkuji za to, že ho mohu cítit. Mám krásný den plný radosti prostě jen tak a vše, co se rozhoduji dělat mě baví a naplňuje. To samé s velkou láskou přeji nám všem, celé planetě Zemi a do celého Vesmíru.

Kéž jsou šťastny všechny bytosti.

 

 

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.