Barvy a jejich význam

motyliKaždá barva má určitý druh vibrace kmitající na velmi vysokých frekvencích, které nejsme schopni postřehnout. Již v dávných dobách bylo známé, že jednu a tu samou frekvenci můžeme vnímat několika vjemy. Je to barva, tón, vůně, chuť a tvar.

Každá barva má svou psychickou hodnotu a obliba určité barvy může vypovídat o tom, jací jsme ve svém nitru. Barva v sobě obsahuje jangový základní element. V převaze každého tónu je jinový element. Vůni přiřazujeme vzdušný element a chuti pak vodní element. Staré tradice hovoří, že v dotyku se mísí všechny živly. Dotyk je důležitý pro člověka bezprostředně po narození. Na straně druhé je velmi důležitý i pro umírajícího člověka, často více než slovo.

 

  • tmavamodraTmavě modrá
    Souvisí se vzdušným živlem . Pomocí této barvy můžeme upravit vzdušný živel v organizmu. Je vhodná pro ztišení a harmonizaci.

 

 

  • cervenaČervená
    Koresponduje s živlem ohně. Jedná se o velmi dynamickou barvu související s teplem. Pomocí této barvy můžeme opravit ohnivý živel organizmu a stimulovat 1 čakru. Červená je teplou stimulující barvou. Oživuje nás a dodává nám odvahu. Symbolizuje krev, vitalitu, sílu života a energii. Lidé s oblíbenou červenou barvou rádi šíří po okolí svoji srdečnost, upřímnost a touhu po spravedlnosti, ale můžou se také nechat unést k tvrdohlavému prosazování svých omezených názorů až k agresivitě.

 

  • zelena1Zelená
    Souvisí s vodním živlem. Je spjata se základním archetypem vitalizace. Zelená jako frekvence může být podpůrně využita jako čistící nástroj v případě energetického znečištění. Je barvou přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Působí uklidňujícím dojmem a pohled na zelenou barvu napomáhá regeneraci a načerpání nové síly. Lidé mající rádi tuto barvu budou více ochotní rozdávat lásku a pomáhat motivovat ostatní.

 

  • fialova1Fialová
    Tato barva je syntézou dvou opačných pólů, dvou kontrastních a energetických faktorů – modrým klidem a červenou pohonnou sílou, které se navzájem vyrovnávají. Archetypálně reprezentuje duchovní majestát a pozitivní vztah k vyšším úrovním. Další charakteristikou jsou dobré čistící účinky na jemnohmotných úrovních. Je to mystická barva, která je symbolem spirituality, duchovna ale i srdečnosti.

 

  • ruzovaRůžová                                                                Symbol něhy, jemnosti a romantické lásky, ale také nezralosti a naivity. Je označována jako barva srdce a obsahuje jemnější kvality červené.

 

  • bila2Bílá
    Je jednou z nejčastějších vibrací v přírodě, jelikož archetypálně souvisí se světlem. Z hlediska analogického zosobňuje čistotu, přirozenou pokoru, citlivost a jemnost. Hodí se jako pomocný prvek do všech energeticky náročných prostředí. Je symbolem čistoty, jasnosti a nevinnosti, ale také perfekcionismu a touhy po dokonalosti bez jakýchkoliv kompromisů. Je chladivou barvou, která působí rozjasňujícím dojmem, zvětšuje prostor a napomáhá přemýšlení.

 

  • zlutaŽlutá
    Má své osobité zastoupení mezi barvami, jelikož vytváří teplé účinky a přitom není extrémně dynamická jako červená. Žlutá je schopna stimulovat změny na jakékoliv úrovni. Často se používá při transformačních změnách. Je nejjasnější teplou barvou s povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Je symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Podporuje myšlení, povzbuzuje nervy a oživuje paměť.

 

  • tyrkysTyrkysová                                                                                 Spojuje blahodárné účinky modré a zelené a tím nás očišťuje a zároveň posiluje. Má uklidňující účinky na tělo i duši. Podporuje naše sebevědomí a fantazii.

 

 

  • bledemodraSvětle modrá
    Charakterizuje stav volnosti, který je prezentován vnitřním duchovní moudrostí. Svým významem se velmi podílí na komunikaci. Tato barva velice dobře tlumí stavy extrémního tepla na všech úrovních. Dobře působí na oblast dutiny ústní. Patří ke studeným barvám, symbolizuje moře, nebe, ale i konzervatizmus a povinnosti. Přináší úspěch při jednání s úřady.

 

  • oranzOranžová
    Je směsicí frekvence červené a žluté. Zastupuje kreativitu na fyzické úrovni. Z pohledu lidského těla je oranžová užitečná v oblasti ženských orgánů. Je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Pomáhá proti depresím, nechuti a pesimismu. Vzbuzuje v nás zvědavost a chuť do dobrodružství. Označuje se za „sociální barvu“, kterou mají rádi extroverti a společenští lidé.

 

  • zelenaSvětle zelená
    Obsahuje v sobě nejvyšší náboj vitality. Má silně regenerační účinky a zlepšuje schopnost přizpůsobivosti.

 

  • hnedaHnědá                                                                     Barva trpělivých a spolehlivých lidí – barva země, pokory a askeze. Preferují ji lidé, kteří stojí nohama pevně na zemi a umí dobře hospodařit s penězi.

 

  • cernaČerná
    Symbolizuje tajemno, mystiku a smutek. Přesto je oblíbenou barvou, která nám pomáhá neuzavírat se do sebe a neztratit v neklidném světě. Zvláštní obliba v této barvě může znamenat zvýšenou citlivost a tajnůstkaření.

 

  • sedaŠedá                                                                             Je barvou neutrality a kompromisu. Typická barva stínů vzniklá směsí světla a temnoty. Přitahuje opatrné a málo sebejisté lidi, kteří můžou mít strach ze života.

 

  • SONY DSCStříbrná
    Podle zdrojů stříbrná souvisí se skupinou tzv. andělských frekvencí. Z tohoto důvodu může pozitivně působit jako rozpouštědlo negativních energií a těžkých životních situací. Lze říci, že tato barva souvisí s odpuštěním. Symbolizuje hojnost, romantiku, naději ale také smutek.

 

  • zlatoZlatá                                                                                 Z duchovního pohledu tato barva patří mezi božské barvy, jelikož její frekvence má nejvyšší kmitočet. Má univerzální užití. Používá se tam, kde je potřeba pozvednout vibraci. Vzhledem k vibrační příbuznosti, je velice dobrým vodičem sluneční prány. Dává pocit hojnosti, lesku a bohatství. Je barvou správného středu, univerzální lásky a nejvyšších hodnot zastoupených idealismem, velkorysostí a šlechetností. Vyjadřuje klid a vyrovnanost.

 

Najdi se
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.