Dejte STOP negativním emocím od druhých

negativniEmoční svoboda znamená naučit se, jak zůstat koncentrovaný ve stresujícím a emocionálně velmi nabitém světě. Protože emoce jako jsou strach, hněv a frustrace jsou energie, můžeme je potenciálně „chytit“ od druhých lidí, aniž bychom si to uvědomovali. Pokud máme tendence být emocionální houbou, je důležité vědět, jak se vyhnout přebírání negativních emocí jednotlivců nebo těch volně plovoucích emocí davu.

Další nepříjemností je, že chronická úzkost, deprese, nebo stres z nás můžou utvořit emocionální houbu tak, že snižují naši obranu. Najednou se stáváme aktivním přijímačem naladěným na jiné lidi, zejména ty s podobnými problémy. Takto nějak funguje empatie, proto bychom se měli zaměřit na aktuální nevyřešené otázky, které jsou v nás samých. Z energetického hlediska pochází negativní emoce z několika možných zdrojů. Dejme na svůj pocit – může to být naše vlastní negace, může být původcem někdo jiný, nebo se může jednat o kombinaci obojího.

Zde jsou některé ze strategií pro emoční svobodu v praxi. 

Jak zůstat soustředěný ve stresujícím světě? Odstřihnout se od negativních emocí druhých lidí:

Za prvé: zeptejte se sami sebe – Je tento pocit můj nebo někoho jiného?

 

zlobaMůže to být společný pocit nás obou. Pokud jde o emoce jako je strach nebo hněv, pokuste se zlehka konfrontovat s tím, co ve Vás způsobuje tyto emoce (ať již sami na vlastní pěst nebo s odbornou pomocí). Pokuste se určit zřejmý generátor emoce. Například: Právě jste shlédli dobrou komedii, a přesto jste přišli domů z kina s popsanými pocity – možná jste se stali součástí deprese lidí, kteří seděli vedle Vás, nebo v těsné blízkosti. Zkrátka, energetická pole se překryla. Totéž platí i o návštěvách obchodních domů nebo přeplněných koncertů.

 

Pokud je to možné, distancujte se od podezřelého zdroje. Nepřibližujte se k němu blíže než na 3,5 m a uvidíte, zda ucítíte úlevu. Nedělejte tu chybu, že „nechcete tímto urazit tyto neznámé lidi“. Na veřejném místě neváhejte a měňte místa, pokud začínáte cítit, že se o Vás pokouší deprese.

Po dobu několika minut se zcentralizujte soustředěním na svůj dech. To Vás propojí s Vaší podstatou. Vědomě vydechujte negativitu a nadechujte klid. Pomůže Vám to k uzemnění a očištění od strachu nebo jiné těžké emoce – představte si negativitu jako šedou mlhu, s výdechem opouštějící Vaše tělo, a novou naději, jako zlaté světlo, vstupující do těla s nádechem. Toto může přinést rychlý výsledek.

 

energieNegativní emoce jako strach, často přebývá ve vašem emocionálním centru na solar plexu. Položte tedy dlaně na toto místo a vědomě si přivádějte energii lásky a milosti do této oblasti pro spláchnutí stresu. Při dlouhodobých depresích nebo úzkostech, používejte tuto metodu denně na posílení tohoto centra. Je to uklidňující a vytváří to pocit bezpečí a optimismu.

Chraňte se. Užitečné formy ochrany používá mnoho lidí, včetně léčitelů, kteří se snaží pacientům zahrnout vizualizační formou celé jich tělo do obalu bílého světla (nebo jakékoli barvy si vymyslíte, což dodává sílu). Berte to jako štít, který blokuje negativity nebo fyzické nepohodlí, ale umožňuje prostoupit tomu, co je pozitivní (filtrování).

Vyhledávejte pozitivní lidi a situace. Nazývejte přítelem toho, kdo v druhých lidech vidí dobro. Zkuste trávit více času s kolegy, kteří si na nic nehrají. Poslouchejte lidi překypující nadějí, vnímejte tu víru, jakou mají v sebe i ostatní. Vychutnávejte slova plná naděje, písně a jiné umělecké formy. Naděje je nakažlivá a zvedá náladu.

Praktikujte tuto strategii. Nemusíte trpět pokaždé, když jste v emočním přetížení. Se strategií se to zvládá, můžete mít pohotovou odpověď na stresové situace, cítit se bezpečněji a vaše citlivost může rozkvétat.

No more stress! 🙂

 

kniha Dr. Judith Orloff “Emotional Freedom: Liberate Yourself From Negative Emotions and Transform Your Life”,  svetloatlantidy.cz
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.