Na přírodu přírodou

72649_476290702424066_1105669121_nToulky přírodou mohou pro někoho představovat katalyzátor nejrůznějších strachů, jako je například strach z klíšťat, strach z obtěžování komáry a mouchami nebo včelo-vosí štípnutí. Toho využili farmaceutické firmy a zásobují nás nejen očkováními proti klíšťové encefalitidě, ale i chemickými postřiky proti klíšťatům, komárům, mouchám, mravencům a veškerému důležitému hmyzu. Chemie se nám dostává zbytečně do těla, které ji pak musí přes čistící orgány zpracovat a ochránit nás proti ní. No není to na hlavu? Na všechno v přírodě ale existuje přírodní ochrana – lék. 

 

V případě, že máte strach z klíšťat, nabízím vám zaručený a vyzkoušený recept proti nim. Návod na domácí biorepelent je přímo ze Švédska. Tento rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!

Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme 1 lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů. Nasprejujeme si také obuv!

 

Bio repelent proti komárům

komarJako přírodní repelent si můžete namíchat vlastní směs z éterického oleje eukalyptu, teatree oil a levandule, které smícháte ve vodě – cca po 10-15 kapkách na 50ml vody a zakápnete bio jarem (jedna kapka), Ecoverem nebo jakýmkoli bio umývačem. Ten bio jar se tam přidává  kvůli emulgaci, aby oleje byly ve vodě rozptýlené a neplavaly navrchu. Kdo nechce přidávat umývač, můžete směsí před použitím vždy pořádně zaklepat. Funguje to také. Tento repelent nezanechává žádné skvrny na oblečení (jako celá směs namíchaná jen na olejové bázi), nelepí a funguje stejně jako chemický a navíc krásně voní. Na noc po koupeli je možné se natřít levandulovým éterickým olejem (například v mandlovém oleji) a uleví od pokousání komáry také.

 

Bodnutí včelou nebo vosou

vcelaMálo kdo ví, jak rychle pomoci člověku a dítěti, aby neotekl po včelím a vosím bodnutí. Tato rada platí  i pro alergiky.

Když vás bodne tento hmyz, nejdříve se podívejte, jestli je v kůži zabodnuté žihadlo (v případě včely), pokud ano, vytáhněte ho a ihned naberte do ruky hlínu – zeminu, ta je všude kolem vás. Ránu zeminou potřete a člověk neoteče. Zní to sice divně, ale v zemi – v hlíně je ukryt protijed, který zabrání otoku a alergická reakce se nekoná. Lze použít i u dětí.

 

To, co se snažíme nejvíce potlačit, to posilujeme. My jsme příroda, přijímejme se/ji přirozeně a strach z oddělenosti a ublížení odejde. Pozorujme všechny živočichy a uvědomujme si, že jsme jedno a každý zde plníme určitou funkci – nic osobního. Bez jakéhokoli jednotlivce z řad lidí, zvířat nebo rostlin by jsme tu nebyli. Vše je propojené. A pamatujme, že největší strach mají veškerý živočichové z lidí. Neohrožuj a nebudeš ohrožován!

 

ℒℴνℯ ❤ Mia  ☮

Autor: Mia Weissová, foto: Google.com, slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě pokud bude připojeno jméno autora, aktivní odkaz na slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky! Mia

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.