Francie odsouhlasila zákaz pěstování GMO kukuřice

An ear of corn isolated on a white backgroundTato krásná země minulý týden schválila zákon o zákazu pěstování GMO kukuřice.

Agentura Reuters uvádí: „Od teď žádná odrůda GM kukuřice nesmí být pěstována vzhledem k toxickému ohrožení půdy, hmyzu a lidského zdraví.“ 

Tudy vede cesta, Francie!

 

Minulý měsíc Francie oficiálně zakázala prodej, užívání a pěstování Monsanto MON810 odrůdy, což byla pouze jediná GMO plodina, která byla v rámci Evropské Unie povolena. Nyní, i když EU takový postup Francii umožnila, bude se i nadále Francie snažit o autonomní politiku a veškeré budoucí tlaky ze strany EU budou Francií odmítány.

„Je dnes nezbytné obnovit široce sdílené přání na trvání tohoto francouzského zákazu.“ řekl Jean – Marie Le Gwent, ministr parlamentních vztahů. „Tento návrh zákona posiluje dekret, který prošel loni v březnu a který zabraňuje přímé pěstování GMO a rozšiřuje se tak na všechny transgenní odrůdy kukuřice.“

Tento zákaz bude rozšířen i na společnost Monsanto a další zakázané společnosti jako jsou DuPont a Dow Chemical od infiltrování francouzského potravinářského systému.

Vezměte si své chemikálie zpátky!

Podle agentury Reuters toto hlasování posunulo vpřed předchozí odmítnutí, takže důležité je vytrvat.

Tento přístup Francie je inspirující i pro ostatní země po celém světě a svědčí o přínosu odhodlání se pro správnou věc. Zatímco Spojené státy jsou stále na dlouhé cestě pokud jde o zákaz GMO plodin (jsou u nich velmi rozšířené), zejména kukuřice, budou jejich zákonodárci nakonec muset vzít na vědomí, že země za zemí zakazuje tento typ potravin nebo alespoň usiluje o jejich řádné označení tak, aby spotřebitelé měli možnost se svobodně rozhodnout co koupí a následovat tak trend návratu k přirozenosti.

I když v mnohých internetových a tiskových „důvěryhodných“ zdrojích je GMO vychvalováno jako záchrana lidstva od hladu a škůdců, faktem zůstává, že geneticky modifikované potraviny jsou nepřirozené pro naše zdraví i celou planetu, jež narušují (mimo jiné jsou odolné vůči insekticidům a pesticidům).

Názor nechť si každý udělá sám, ale fakt, že i vyspělé země toto moderní manipulovaní se živými organismy zakazují, je dalším probouzejícím argumentem.

Hurá 😉

 

❤ Mia ☮

Autor a překlad: Mia Weissová, zdroj: reuters.com www.slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud bude připojeno jméno autora, zdroje, aktivní odkaz na www.slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka. Díky!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů
  1. Pokud projde TTIP/TAFTA/DOHODA O VOLNEM OBCHODU/TRANSATLANTICKE PARTNERSTVI, bude to i u nas:

    http://www.freepub.cz/2014/monsanto-hrozi-zalobami-americky-stat-vermont/

    SEZNAM HLAVNICH PETICI ZA SVOBODU SEMEN BEZ GMO A MONSANTO:

    #
    https://secure.avaaz.org/en/petition/Petition_pour_labolition_de_Monsanto/?pv=258

    #
    http://www.avaaz.org/en/monsanto_vs_mother_earth_loc/

    #
    https://secure.avaaz.org/en/stop_monsanto_in_argentina_global_/?pv=59&rc=fb

    #
    http://www.avaaz.org/en/no_champagne_for_monsanto_loc/

    #
    SEZNAM HLAVNICH PETICI A INFORMACI K TTIP/TAFTA/DOHODE O VOLNEM OBCHODU/TRANSATLANTICKEMPARTNERSTVI/TRANSATLANTIC PARTNERSHIP/FREE TRADE AGREEMENT

    #
    https://www.campact.de/ttip/appell/teilnehmen/

    #
    https://secure.avaaz.org/en/petition/Stop_the_EUUS_free_trade_agreement/?pv=17&mobile=1

    #
    http://freihandelsabkommen.at/

    #
    http://action.sumofus.org/a/tpp-lawsuits/?sub=homepage

    #
    http://action.sumofus.org/a/stop-ttip/?sub=fb

    #
    https://www.attac.de/sign-against-ttip

    #
    http://petitions.moveon.org/sign/stop-the-trans-pacific?source=s.fwd&r_by=10080521

    #
    http://tinyurl.com/SecretTPP

    #
    https://secure.avaaz.org/en/monsantos_trojan_horse_b/?r=act

    #
    http://www.avaaz.org/de/no_champagne_for_monsanto_loc/?bujjobb&v=32145

    #
    https://facebook.com/stopttiptafta

    #
    https://www.facebook.com/notes/you-can-make-a-difference-spread-information/geheimoperation-transatlantisches-freihandelsabkommen/798521830173498

    #
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=687881787943633&id=100001654540053&_rdr#!/ExposeTheTPP.USA

    #
    http://leopoldmarek.blogspot.co.uk/2014/04/list-of-main-petitions-and-information.html?m=1

    #
    http://leopoldmarekcz.blogspot.co.uk/2014/04/seznam-petic-odkazu-k-ttip-tafta.html?

    #

  2. Nuž zrejme nebude v Francii popcorn 🙂 A to už je len kročik aby sa dovážal ten originál popcorn z druhej strany oceánu.To bude ale busines pre niekohoa niekto si nabalí vrecká.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.