Recept na kešu kokosový veganský sýr

kesu kokos syrMilujete chuť sýra, ale vzdali jste se klasických mléčných výrobků? Mám pro vás jednoduchý recept na senzační veganský sýr z ořechů, který je lehounce nasládlý a má příjemnou ořechovou příchuť. Ten v žádném obchodě neseženete!

 

 

Ingredience

  • 1 šálek kešu ořechů namočených přes noc, propláchnutých a osušených
  • 1/4 šálku neslazených kokosových lupínků, namočených alespoň na 15 minut a osušených
  • 1 polévková lžíce sladkého bílého misa
  • 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 lžičky agáve sirupu
  • špetka soli

Příprava

Vložte všechny ingredience do mixéru nebo mísy a vymixujte z nich hladkou směs. Je potřeba každou chvilku mixování zastavit a stírat hmotu ze stěn, aby se promixovalo opravdu vše. V tzv. blenderu se sýr dělá mnohém lépe.

Vystelte mělkou misku nebo pánev plátýnkem nebo utěrkou. Nalijte sýr do misky, seškrábněte veškerou hmotu ze stěn na dno a uhlaďte tak, aby se hmota dostala do všech rohů. Když je sýr usazen na dně, přendejte plátýnko přes hořejšek, zatižte něčím těžším (dřevěným prkýnkem, …) a umístěte do lednice.

Nechte sýr v lednici odpočinout minimálně 24 hodin a více.

Poté opatrně vyjměte sýr z mísy, odstraňte plátýnko a rychle běžte pro lahodný kus bagety nebo semínkové placky a ochutnejte tu krémově smetanovou konzistenci lahodného domácího, s láskou připraveného a jen vašeho sýra.

Navrch můžete dozdobit čerstvými bylinkami nebo kouskem zeleniny.

Dobrou chuť!

 

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.