Co nám říkají naše chutě?

031Jídlo nás prozrazuje, říká nám i našemu okolí, jací jsme. Pokud se nemůžete vzdát konzumace masa, není to o tom, že vaše tělo maso potřebuje. Vy potřebujete maso, protože jste psychicky nevyrovnaní a maso vás zdánlivě uklidňuje. I přejídání na ledacos upozorňuje. Přejídání se zdravým jídlem bezesporu škodí také. Mnohdy však za nesoulad našeho stravování nemůžeme my, ale toxiny na různých orgánech našeho těla. Pokud se tedy chcete naučit správně jíst, pomůže vám k tomu detoxikace.

 

Mě maso prospívá, já se ho nevzdám

Podle mojí teorie by se člověk mohl bez masa zcela obejít a skvěle by mu to prospělo. Lidé se však konzumace masa často vzdát nechtějí. A nechtějí se vzdát ani konzumace mléka a mléčných výrobků, pečiva, sladkostí a slaných pokrmů. Proč? Protože jsou nevyrovnaní a potřebují tuto nevyrovnanost dotovat pokrmy, čili ucpávat si tím svoje kanály vědomí. Je to velice jednoduché, naučili jsme se to od rodičů a zdánlivě to funguje: Když mě něco trápí, pořádně se najím a pak je mi hned skvěle. Ale nebojte, jakákoliv nevyrovnanost se vždy projeví na vašem zdravotním stavu. Proto raději včas odhalte vaši nevyrovnanost, ať s ní pak můžete dobře pracovat.

 

Hořká jídla

V dnešní době to je především čokoláda, která má sladko-hořkou chuť, kakao a různé slazené nápoje jako kola, kofola apod. Pokud do sebe nemůžete přestat cpát hořká jídla, protože vás uspokojují, ukazuje to na deficit lásky ve vás. Hořká jídla se řadí do srdečního okruhu, kam spadá sebeláska a láska k druhým. Lásku druhým lidem nemůžete dávat, pokud ji neumíte dávat ani sami sobě. A konzumací čokolády se to nenaučíte. Konzumací tmavé čokolády a dalších hořkých jídel si jenom zaháníte žal, který v sobě máte. Uchováváte si ho tak na pozdější čas. Rozumnější bude, pokud začnete s detoxikací srdečního okruhu.

 

Sladká jídla 

dortikSladkosti (i zde tak trochu může spadat čokoláda) a různá sladidla (nemusí to být jen rafinovaný cukr, ale i zdánlivě zdravá sladidla jako med či různé druhy sirupů) a sladká jídla (opět se nemusí jednat jen o buchtičky s krémem nebo sladké knedlíky, můžete se přejídat i chalvou ze zdravé výživy, pokud to však přeháníte, něco si tím zaháníte…) ukazují na toxické zatížení slezinového okruhu. Slezina se pojí s obavami, starostlivostí a přemýšlivostí. Dá se předpokládat, že lidé s přehnanou chutí na sladké nemají v pořádku osobní finance, jelikož slezina se pojí s bohatstvím. Můžou vám neustále dokola šrotovat v hlavě myšlenky o tom, že nejste schopni něco zaplatit nebo dosahovat vyššího příjmu apod. Místo toho, abyste to začali řešit se pak přejídáte a plníte si žaludek zbytečnostmi. V tomto případě započněte s detoxikací slezinového okruhu.

 

Pikantní jídla

Naše chuťové receptory pojem pikantní neznají, není to tedy chuť v pravém smyslu, pikantní chuť si spojujeme na základě propojení několika chutí. Má se však za to, že pikantní jídla jsou ostrá, silně kořeněná, například hodně opepřená, očesnekovaná a jinak dráždivá. Neznamená to však, že člověk takováto jídla musí nutně vyhledávat, můžete se jim ale i vyhýbat. To jsou dva extrémy, které vždy ukazují na zatížený plicní okruh. Plíce se pojí se sebehodnotou, lidé se zatíženými plícemi si neumí říct o vlastní hodnotu a dokážou se s tím trápit celý den. Hodnota nemusí být nutně spojená s penězi, může to jít hlouběji – člověk si může myslet, že nic neumí, nic nedokáže, ničeho není schopen… Tito lidé často upadají do depresivních stavů, uzamykají se ve vlastních pokojích, nikam nevychází a v nejhorším případě mají sklony k sebevraždě. Detoxikace plicního okruhu vás může doslova zvednout z postele a povysunout vás zpět do barevného světa.

 

Slaná jídla

PretzelPřemíra soli škodí. Ale vysvětlete to vašemu tělu, když ji tak moc vyžaduje. A opět, nemusí se jednat jen o slané brambůrky, ale pokud hodně dosolujte vaše jídla třeba i Himalájskou solí, nebo Tamari omáčkou a dalšími slanými dochucovadly, vždy to ukazuje na toxické zatížení ledvin. Tito lidé jsou často úzkostliví a mají strach udělat cokoliv nového. Rádi by uskutečnili změnu, ale bojí se ji uskutečnit, a tak pořád zůstávají v tom starém módu. U zatížených ledvin se také může projevit náchylnost na chlad a odpor k zimě. Možná se ve vašem životě nikam neposouváte, protože se bojíte toho, co vás čeká. V takovém případě je příhodné začít s detoxikací ledvinového okruhu.

 

Kyselá jídla 

Může to být třeba chuť na kyselé okurky, nebo třeba na kyselou čočku, kyselicu, na různé zavařeniny ve sladko-kyselém nálevu a na další kyselé potraviny. Lidé, kteří touží po kyselých jídlech jsou sami ve svém životě kyselí a zapšklí. Často projevují svoji nevyrovnanost navenek v podobě boje a agresivity. Nemají rádi, když se je někdo nějak dotýká, kritizuje je, nebo se ně ně jen špatně podívá. Zároveň je hodně zajímá, co si o nich myslí druzí lidé a jaké pomluvy se o nich šíří. Ani v tomto případě vám zcela nepomůže, když se budete snažit šířit o sobě jen to nejlepší jméno, doporučuji vám raději začít s detoxikací jaterního okruhu.

 

Musím s tím něco udělat? 

Myslíte si, že ještě nenastal váš čas, abyste se usadili do životní rovnováhy? Pokud si přejete být v nesouladu se sebou samým, pak je to na vás. Jestliže se však chcete vašich životních potíží zbavit jednou provždy, tak ano, skutečně s tím musíte něco udělat. Mám zkušenosti s tím, že pouhá změna jídelníčku nebo překonávání pocitů myslí nestačí. I když se někteří lidé hodně snaží, snadno sklouznou zpět ke svým starým chorobným návykům. Proč? Protože ještě nezačali s detoxikací. Čtěte také další mé články, ve kterých vám budu předsouvat souvislosti našeho těla a psychiky s naším životem. Velice dobře tak můžete odhalit vaše slabiny a začít na nich vědomě pracovat, nebo na nich můžete začít pracovat pomocí bioinformačních preparátů Joalis.

Žijte tak, abyste po žádných chutích neprahli, ale abyste si mohli vaše jídlo dokonale užít!

 

 Pro Slunečný život napsal Pavel Chodil
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

8 Komentářů
  1. Kde jste přišel, že MNĚ článek „vadí“ a že se mě „dotýká a nadzvedlo mě to ze židle“? 🙂 Čtu, co uznám za vhodné, někdy i blbosti. Právě proto, abych mohl zdokonalovat své kritické myšlení a naučit se lépe rozlišovat, co je kvalitní a co ne.
    A taky se pobavil nad některými reklamními agenty a jejich myšlením… 🙂

    1. Podle Vaší reakce. 😉
      Upozorňuji, že já nejsem žádný agent, ani nic podobného, já jsem jen náhodný čtenář tohoto článku.
      Kdybyste něco málo aspoň četl o čínské medicíně, tak byste věděl, že částečně má ten článek pravdu.
      Ovšem píši jen částečně.
      Ale to neznamená, že si musím hned běžet kupovat nějaké přípravky. Snad máte selský rozum, ne?! 😀
      Jinak proti Vám – ani proti nikomu jinému – nic nemám.
      Přeji hezký den.

  2. Když vám článek vadí, nečtěte jej.
    No s něčím souhlasím, ale není to přesné a pravé, své zde hraje více aspektů.
    Ale ze všeho nejvíc mi vadí hrubky.
    Když jsem si všimla jedné, raději jsem ani nepátrala po další.

    MNĚ MASO PROSPÍVÁ – Komu, čemu, je 3. pád, proto píšeme MNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Pro : PAVEL CHODIL

      Tak je to správně?!?! 😀 😀 😀

  3. Tak,takovou hloupost jsem už dlouho dlouho nečetla..Naopak lidé,kteří nejedí maso,jsou podle mého i pozorování jiných stále ufnukaní,pomalí,smutní.Celkově makrobiotika je vyhledávání potíží,tam kde nejsou..Jím maso,protože mi chutná a protože je mi s ním fajn.bez mořských ryb to není k vydržení:-DDD.nejlepší a nejvyrovnanější strava je středomořská,zato Čínané používají všech pět chutí v jídle..

  4. Tak jsem se dověděl, že jsem – dle autora – „nevyrovnaný a potřebuji tuto nevyrovnanost dotovat pokrmy, čili ucpávat si tím svoje kanály vědomí,
    ukazuje to (u mě) na deficit lásky, jenom zaháním žal, který v sobě mám,
    nemám v pořádku osobní finance, neustále dokola mně šrotují v hlavě myšlenky o tom, že nejsem schopný něco zaplatit nebo dosahovat vyššího příjmu,
    neumím si říct o vlastní hodnotu a dokážu se s tím trápit celý den.
    můžu si myslet, že nic neumím, nic nedokážu, ničeho nejsem schopen… často upadám do depresivních stavů, uzamykím se ve vlastních pokojích, nikam nevycházím a v nejhorším případě mám sklony k sebevraždě.
    jsem často úzkostlivý a mám strach udělat cokoliv nového, rád bych uskutečnil změnu, ale bojím se ji uskutečnit, a tak pořád zůstávám v tom starém módu, mám náchylnost na chlad a odpor k zimě, ve scém životě se nikam neposouvám, protože se bojím toho, co mě čeká,
    jsou ve svém životě kyselý a zapšký, často projevuji svoji nevyrovnanost navenek v podobě boje a agresivity, nemám rádi, když se mě někdo nějak dotýká, kritizuje mě, nebo se na mě jen špatně podívá,
    hodně mě zajímá, co si o mně myslí druzí lidé a jaké pomluvy se o mně šíří….“ :)))

    Je s obdivem, že ještě vůbec pravidelně dýchám….
    A od to všeho mě zachrání vskutku všelék – „bioinformační preparát Joalis“. Mohu se zeptat, kolik prosím stojí pětikilové balení, ať mi to aspoň na měsíc vydrží?

    I když se většina výroků dá napasovat na každého, není vše mnohem prozaičtější, neb každý jedinec má své chuťové pohárky a zvyklosti jinak nastavené? :))

    1. Když vám článek vadí, proč jej čtete?!
      A to, že se vás to dotýká a nadzvedlo vás to ze židle, svědčí o tom, že je to pravda… 😛

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.