Jednoduchý domácí recept na vápníkovou bombu

vápníkový nápojZa svůj život procházíme různými etapami, kdy ve zvýšené míře potřebujeme přijímat vápník, abychom si udrželi pevné a zdravé kosti a tudíž se udrželi v pohybu bez bolesti. V období menopauzy a ve stáří, v těhotenství, při kojení, po úrazech nebo při nedostatečnosti vápníku je nejlepším způsobem doplnění vápníku přírodní cesta, tudíž strava bohatá na vápník, doplněná třeba i o tento skvělý a fungující recept od báječné bylinkářky a léčitelky paní Dr. Evy Moučkové, která ho šíří a pomáhá jím spoustě lidem s problémovými kostmi.

 

Strava bohatá na vápník:

  • rp_kapusta1-300x200.jpgtmavozelená zelenina (brokolice, kadeřavá kapusta, špenát)
  • mák
  • lískové a vlašské ořechy, mandle, kešu, para ořechy
  • sezamová a slunečnicová semena
  • čočka
  • pomerančová a mrkvová šťáva
  • klíčky
  • sardinky, šproty
  • žloutek
  • petrželová nať, pažitka, řeřicha
  • ovesné vločky a otruby

 

Ingredience na vápníkový nápoj:

  • 6 vajec
  • Šťáva ze 2 kg citrónů
  • 1/2l čistého 40% alkoholu (vodka, grapa, líh, …)
  • 4-5 lžic medu

Postup:

Vejce umyjeme a vložíme do široké skleněné mísy a zalijeme je šťávou z citrónů. Uložíme do lednice a každý den, po dobu 8-10 dní, vejce pomalu a opatrně lžící otáčíme, aby šťáva pronikla všude. Po pár dnech uvidíme, jak se vejce rozpouštějí. Po uplynutí doby v lednici mísu vyndáme, přelijeme do větší a rozmixujeme. Do vzniklé hmoty přilijeme alkohol a přidáme med a opět důkladně rozmixujeme. Vzniklý likér nalijeme do skleněných uzavíratelných lahví a uložíme v lednici.

Užívání:

Užíváme 1 polévkou lžíci ráno na lačno a 1 polévkovou lžíci večer před spaním.

Kůru je vhodné držet 3-4 měsíce.

 

Paní Moučková uvádí konkrétní případ staré ženy, která již měla kosti zcela slabé, artritické a bolavé a po dodržení tohoto postupu po dobu 4 měsíců jí doktor na základě rentgenu zjistil, že se jí kosti vrátily do původního zdravého stavu člověka v produktivním věku.

V případě, že máte deficitní množství vápníku v těle, určitě tento recept vyzkoušejte, já sama i moje rodina s ním máme velmi dobré zkušenosti.

V článku Přírodní zdroje minerálních látek naleznete podrobně seřazené potraviny, které obsahují veškeré minerální látky, které tělo potřebuje. Poslouží vám jako návod na to, jak se vaše strava může stát vaším lékem.

 

Hodně zdraví.

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

36 Komentářů
  1. Dobry den, ja mam problem ze mi vela vapnika unika mocom. Doktor z osteop.poradne mi uz 2 roky predpisuje lieky na vysoky tlak, ktore by vraj mali pomoct. Ale ja nechcem brat lieky a takisto ani tie velmi nepomahaju. Strasia ma, ze ked ich nebudem brat tak mozem mat potom kamene.Obavam sa ci by mi tento napoj v mojom probleme pomohol…? Mate s tym skusenosti?Dakujem

    1. Spíš si nastudujte, co vápník potřebuje ke svému vstřebávání. Takhle z hlavy vím, že určitě vitamíny D,B, C a K. A že se nejlépe vstřebává organický. A zároven, že ho vysloveně žere cukr a bílá mouka. Pokud to jíte, vápník nemá šanci. nebo s konzumací špenátu a rebarbory v krátkém intervalu. takže ten klasický recept, kdy se do špenátu dává mléko či smetana, je k ničemu,atd.také pozor na stabilizátory v potravinách, protože způsobují nevstřebatelnost také. bacha na limonády,(Coly, kofola,atd) sladkosti, průmysl. zpracovaná jídla.A vůbec nejezte tavený sýr!!!! To je velké zlo na vstřebání vápníku.Těch informací najdete spoustu. Jistě se Vám to povede zjistit.Jsem přesvědčena, že když upravíte stravovací návyky, půjde to.Držím palce!

  2. Můžu užívat, když denně jezdím do práce autem? Přece jen je v tom dost alkoholu Lenka

  3. DOBRÝ DEN,PROSÍM O RADU ,JAK PŘI ,,VÁPNÍKOVÉ BOMBĚ ,,VYUŽÍT , CO NEJVĚTŠÍ VSTŘEBATELNOST. JE PRÝ DOBRÉ PÍT VINCENTKU, OBSAHUJE BOR A JE DOBRÝ NOSIČ.DĚKUJI KOGLEROVÁ

    1. Dobrý den Hanko,

      tento recept již nepotřebuje nic přidávat. Je sestaven tak, aby fungoval sám o sobě. Budete-li k němu chtít pít ještě Vincentku, určitě si tím v rozumné míře jen prospějete.

      Michaela

  4. Dobrý den, je vápníková bomba vhodná i pro čerstvě kojící mamku? Jsem 7 týdnů od porodu. Děkuji.

    1. Hezký den Míšo,

      ano, po porodu i během těhotenství. Jen bych se zdržela pití na lačno, ale po jídle.

      Michaela

    1. Dobrý den,

      poraďte se s lékařem.

      Michaela

  5. Dobrý den, opsala jsem Váš recept na přírodní vápník z vajec a udělám ho pro dceru, která si zlomila nohu. Já osobně jsem ho kdysi dávno už dělala, ale někam jsem ho založila, tak jsem si opsala recept Váš.Myslím, že ten „vaječný likér“ můžou brát všichni, jako preventivu, nejenom ti, kteří už mají nějaké problémy. Zajímalo by mě, jestli má dcera nadále brát tablety vápníku, které ji předepsala pí doktorka i když bude užívat ten přírodní vápník? Děkuji za odpověd.

    1. Dobrý den,

      pakliže bude pít tento nápoj, tak už žádné další doplňky s vápníkem, neboť by velmi zatížila klouby a ledviny.

      Michaela

    2. Především ty předepsané umělé tablety jsou dceři k ničemu, akorát se jí bude navápňovat organizmus tam,kde to vůbec dobré není.Např na stěny cév.My jsme organizmy, živé organizmy a tudíž každý člověk, který absolvoval chemii na ZŠ musí vědět, že v této podobě se vápník ani vstřebat nemůže.(tak aby pomohl)

  6. Dobrý den Míšo,
    Je tato kůra vhodná i pro kojící? Malej má 8 měsíců?
    Děkuji a pěkný den
    Eva

  7. Zajímal by mě odkaz Přírodní zdroje minerálních látek, ale po otevření je prázdný. Pracuje se na něm, prosím? Moc děkuji.

  8. otazka: jak „dezinfikovat“ skorapky celych vajec pred procesem nalozeni do citrus. stavy? dekuji

    1. Já používám vejce v bio kvalitě a stačí je umýt teplou vodou.
      M.

    1. Nevím, o jak malých dětech se bavíme, ale je tam silný alkohol, takže zvažte sama.

      M.

  9. Dobrý den,
    dělala jsem bez medu, mám to v lednici 3 týdny a asi mi to zkvasilo, protože nejenže to pokaždé „pšoukne“, když to otevírám (mám ve skleněné láhvi), ale chuť je ještě otřesnější než před tím a už se to vážně nedá požít… Nepovedlo se mi to ponorným mixérem umixovat úplně dohladka, takže na dně je výrazný skořápkový sediment, ale to by nemělo vadit. Možná jsem dala málo alkoholu…

    1. Jestli to jak říkáte „pšoukne“, tak v lahvi dochází ke kvašení, které není žádoucí. Možná je to způsobeno pitím přímo z lahve, možná jste dala málo alkoholu. Sediment na dně je normální. Chuť by neměla být otřesná, jak říkáte.

      M.

  10. Včera jsem umixovala, dnes si dala prvního “ panáka“. recept jsem našla jinde. Mám bez medu. Doufám, že to nevadí

    1. Nevadí, měď je volitelný, taky piji bez medu.
      M.

    1. ja myslim, ze mozna jablecnym octem – take kyselina…

    2. To ne, octem ne. ten recept je vymyšlený tak, aby tam byly vitamíny, které podporují vstřebání vápníku a obávám se, že s octem by to nefungovalo jak má.Ale nezoufejte, můžete zkusit vyrobit makové mléko, které je stejně dobrým – a možná ještě lépe vstřebatelným zdrojem vápníku.

    1. Ano, citron je úplně rozleptá.
      M.

  11. Prosím, mám dotaz, ta vejce jsou celá, syrová ? Nezkazí se ?
    Děkuji za odpověď, Pospíšilová

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.