Recept na odstranění bolesti zad, kloubů a nohou za 7 dní

želatinaExistuje velmi jednoduchý, rychlý a levný recept na odstranění bolesti zad, kloubů a nohou a to během jednoho měsíce pravidelného užívání obyčejné želatiny. Lidé, kteří tento recept vyzkoušeli dokonce pocítili ustupující bolesti již během prvního týdne. Pokud máte podobné problémy s bolestmi v kloubech, zádech, nohou nebo krku, je tento recept určen právě vám nebo vašim přátelům a rodině.

 

Recept je následující:

  • Kupte si v obchodě 150g želatiny v prášku nebo v plátcích. To je dávka na dobu 1 měsíce.
  • V případě, že máte plátkovou želatinu, tak ji večer zalijte (5 g želatiny = 3 plátky) čtvrt hrnkem studené vody.
  • Promíchejte a nechte stát až do rána (mimo lednici)
  • Želatina nabobtná přes noc do želé.
  • Ráno vypijte vzniklou směs na lačný žaludek. Můžete přidat oblíbený sirup, med, ovoce nebo smíchat s jogurtem. Zkrátka jakkoli vám konzumace bude vyhovovat. Pakliže jste použili práškovou, měla by se ještě uvařit.
  • Pokud máte želatinu v prášku, je třeba ji uvařit dle návodu (také 5g želatiny = 2 rovné lžičky). Nechte ji vychladnout a ráno užívejte na lačný žaludek.
  • Již po týdnu můžete v závislosti na typu a stupni vašeho onemocnění začít vnímat ustupující bolesti v zádech, kloubech, nohou i šíji.
  • Průběh léčby je jeden měsíc a vhodné je kůru zopakovat po 6 měsících, tedy 2x do roka.To je způsob, jak obnovit „mazání“ kloubů.

 

zelatina1Mnoho lidí tomuto receptu nevěří, protože se jim zdá až příliš jednoduchý. Obracejí se na drahou a devastující chemii, která stejně moc nepomáhá. Kdo z přátel tento recept vyzkoušel, mi potvrdil opravdu viditelné změny.

 

 

Proč je želatina tak dobrá pro klouby?

Želatina je produkt živočišného původu, který se získá zpracováním pojivové tkáně hovězího skotu – šlach, kostí a chrupavek a tím se získá kolagen v té nejčistší podobě. Ten má pozitivní vliv na stav našich vnitřních vláken a malých cév. Obsahuje dvě aminokyseliny: prolin a hidrosiprolin, které mají pozitivní vliv na obnovu pojivové tkáně. Želatina je schopna podpořit růst a rozsah pojivové tkáně, což je velmi důležité u nemocných kloubů.

 

Želatina je užitečný produkt pro zlepšení zdraví:

  • Posiluje klouby a srdeční sval
  • Zlepšuje metabolismus
  • Zvyšuje duševní schopnosti
  • Udržuje zdravou pleť
  • Dodává pružnost a pevnost šlach a vazů
  • Brání vzniku osteoporózy a osteoartrózy
  • Vede ke zlepšení růstu a struktuře vlasů a nehtů
  • Nenahraditelná při dysplazii

 

Pakliže sedíte celé dny u počítače, taháte na jedné straně malé děti, nosíte těžké nákupy, jste často ohnutí při úklidu, nemůžete sportovat, máte dědičně nedostatek kolagenu, pociťujete bolesti zad a kloubů nebo je vám už pře padesát, zkuste tento nekomerční recept a uvidíte sami. Můžete jen získat.

 

Hodně zdraví!

Michaela

healthylifetricks
Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami, zásadotvornou stravu a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

107 komentářů
  1. Dobrý den,
    se zájmem jsem si přečetla vaše recepty a chtěla jsem vás poprosit jestli by jste neměla nějaký recept jak využít léčivé účinky aloe.Mám doma velkou asi 3-4 roky starou aloi nevím co s ní.

    Děkuji předem za recepty.

    helenajirina@seznam.cz

  2. Dobrý deň !

    Ku kolagénu treba užívať aj vitamín C, ktorý umožňuje jeho ukladanie v kĺboch.
    Použitie kolagénu nebude mať žiaden vplyv, ak je v organizme nedostatok vitamínu C.
    Kolagén je obsiahnutý aj v rybom tuku. Navyše je tu spolu s vitamínom D, potrebným na ukladania vápnika v kostiach.

    1. Ano, souhlasím! Někde jsem se dočetl, že právě vitamín C umožňuje tvorbu či obnovu kolagenu. Vitamín C je proto přidáván do komerčních přípravků na klouby. Já želatinu nyní užívám asi třetím týdnem s vitamínem C 2x250mg. A mám prozatím dobrý pocit z užívání. Po delší chůzi jsem měl bolesti v kolenním kloubu a nyní prozatím dobré.

    2. Ještě dodám, že želatinovou kůru doplňuji o pití bylinné směsi pro dobrý stav kloubů od jednoho českého výrobce. Jeden šálek ráno na lačný žaludek. Po celou dobu želatinové kůry.

  3. Zdravím. Dneska jsem začal užívat tak jsem zvědav jestli se to do měsíce a dne zlepší 😀 Mám bolesti ramen při cvičení.

    1. Dobrý den,

      mě velmi. A nejen, že se mi zlepšili klouby a jejich bezbolestný pohyb (a to jsem po těžké operaci páteře), ale také mám po želatině pružnější pleť 🙂

      Michaela

  4. Dobrý den,
    mám problémy s kolenem, a tak jsem si koupil živočišnou želatinu. Sáček o obsahu 15g práškové želatiny. Tu jsem zpracoval dle návodu. Avšak netuším, kolik té želatiny je potřeba denně jíst. Při hledání odpovědi mě to dovedlo k tomuto článku. A tak se zkouším zeptat Vás. Můžete mi prosím poradit, kolik lžic denně hotové želatiny zhruba užívat? Předem děkuji za odpověď.

  5. Dobrý den, Vážení,

    já zatím nemám komentář, protože nenarazím na Váš Newsletter moc často. Již jsem jednou vyplňovala přihlášení k odběru, ale nějak se to nepovedlo.

    Zdraví Dušková

  6. Dobrý den, je mi 19 let a asi od 15 ti trpím na Revmatoidní artritidu.. Nejvíce mě bolí kyčelní klouby, někdy i nesnesitelná bolest, než se to po ránu rozchodí.. Uvažuji o použití tohoto receptu.. želatiny. Myslíte, že pomůže ?
    Děkuji.

    1. Dobrý den Davide,

      určitě recept vyzkoušejte, věřím, že se vám stav zlepší a pravidelně ho opakujte v několika kůrách během roku.

      Michaela

  7. moze mi niekto dat presny popis ako je lepsie uzivat praskovu zelatinu ? je lepsie ju brat len tak s jedlom ako prasok alebo ju varit aky je postup ? mam kokxartrozu 2. stupna bedroveho klbu dakujem

    1. Dobrý den,

      želatinu je vždy třeba připravit podle návodu na obale a aby vám chutnala, dochuťte si jí (na slano, na sladko) a snězte s jídlem.

      Michaela

  8. Uvařit želatinu? Agar a var, to ano, to se snáší, ale želatina? A uvařit? Zkoušela to autorka návodu vůbec?

    1. Milý Pavle,

      děkuji Vám za komentář.
      Myslím, že věta: „Pokud máte želatinu v prášku, je třeba ji uvařit dle návodu.“ neříká nic o varu, ale o přípravě podle návodu, který se u želatin dle výrobce liší.

      Michaela

  9. Paní Weissová
    Firma AGAR REMI dodává nový druh želatiny a to INSTANTNÍ.Je možné ji taktéž použít ?

    S úctou, exposlanec PSPČR Josef Vejvoda

    1. Dobrý den Josefe,

      tuto firmu, ani její produkty zatím neznám, takže vám nemohu konkrétně odpovědět, každopádně je-li želatina živočišného původu a ne agar, jak název firmy napovídá, tak ano, v opačném případě ji můžete použít také, ale ne jako recept na odstranění bolesti, ale spíše na nějaký fajn ovocný dortík.

      Michaela

    2. Dobrý den pane Vejvoda firma se nejmenuje AGAR REMI ,ale REMI M.B. s.r.o..
      Nic proti paní Weissové, ale její rady nic moc. Příkladně : želatina se nikdy nevaří ať je v prášku, plátková. A o agaru taky neví nic. Co obsahuje.Spoustu minerálních látek, vitamínů a bílkovin.Tak to ani omylem.
      Bílkovin příkladně obsahuje zhruba 1%. Minerály dejme tomu(velmi málo) a jaké vitamíny ?? Agar je především látka balastní. Nedá tělu nic. Vzhledem k tomu,že je mírně projímavý dokáže snad očišťovat organizmus.

    3. Milý Blažeji,

      nic proti vám, ale o želatině toho opravdu moc nevíte.
      Nikde v článku, ani v komentářích není napsáno, že by se měla vařit ve smyslu projití varem, ale uvařit myšleno připravit a příprava se dle dodavatele liší. Vše, co jsem zde napsala, za tím si stojím.

      Michaela

  10. Zdravím, viem, že to môže fungovať, pohybujem sa v prír. liečení, ale môžte poradiť vegánom, vegetariánom? Ďakujem gita

    1. Dobrý den,

      místo želatiny používají vegani a vegetariáni agar. Prospěšných účinků agaru na organismus je celá řada. Obsahuje spoustu minerálních látek, vitamínů a bílkovin. Je velmi vhodný při zácpách, při nadváze, při vysokém krevním tlaku a návalech horkosti. Je bohatým zdrojem jódu, vápníku a železa. Nevím však, jestli pomáhá kloubům stejně tak dobře jako klasická (živočišná) želatina.
      Kolagen je však z rostlinných produktů obsažen i v ruduše – červené mořské řase. Z rostlinné říše dále získává stále větší popularitu také pupečník asijský – Centella asiatica, který roste v horských bažinatých oblastech, zejména v Asii, v oblasti Indie a Číny, dále v Austrálii a v jižní Africe. Obsahuje tzv. triterpeny, které zvyšují tvorbu kolagenu v kostech a chrupavkách, kde zlepšují pružnost a napomáhají zlepšení periferního krevního oběhu. Navíc stěny cév vlivem aktivních látek z pupečníku zesilují a jsou ohebnější. Zároveň přispívá k posílení paměti a zlepšení koncentrace.

      Zkuste zařadit to a věřím, že vám hodně pomůže.

      Michaela

    2. Dobry den prosim vas je lepsie tu praskovu zelatinu uzivat s jedlom alebo je lepsie ju uvarit ? mam koxartrzu 2. stupna bedrovy klb ..aky je postup pri vareni co je lepsie uvarit alebo jest praskovu ? dakujem

  11. Dobrý den.Cvičím šestkrát v týdnu s činkama a začínám pociťovat mírné bolesti kolen.Bude prášek z vepřové želatiny stejně funkční když si ho přidám do jídla?Nebo to musí být v konzistenci želé?

    1. Dobrý den,

      jestli vás začala bolet kolena, soustředila bych se na správné pohyby, úhly a nepřetěžování kolen. Jinak prášek bude také fungovat.

      Michaela

    1. Milý Jardo,

      běžte do obchodu a prostě si nějakou kupte a udělejte si vlastní zkušenost. Můžete je i střídat a pak napište Vy nějaký název.

      Díky moc 🙂
      Michaela

  12. Ahoj, zajímalo by mě, jestli není lepší použít Hydrolyzovaný rybí kolagen. Četla jsem, že se vstřebává mnohem lépe než vepřová nebo hovězí želatina. Chtěla jsem to pro psa(40kg),byl na operaci s klouby.
    Díky
    Vendy