Recept na odstranění bolesti zad, kloubů a nohou za 7 dní

želatinaExistuje velmi jednoduchý, rychlý a levný recept na odstranění bolesti zad, kloubů a nohou a to během jednoho měsíce pravidelného užívání obyčejné želatiny. Lidé, kteří tento recept vyzkoušeli dokonce pocítili ustupující bolesti již během prvního týdne. Pokud máte podobné problémy s bolestmi v kloubech, zádech, nohou nebo krku, je tento recept určen právě vám nebo vašim přátelům a rodině.

 

Recept je následující:

  • Kupte si v obchodě 150g želatiny v prášku nebo v plátcích. To je dávka na dobu 1 měsíce.
  • V případě, že máte plátkovou želatinu, tak ji večer zalijte (5 g želatiny = 3 plátky) čtvrt hrnkem studené vody.
  • Promíchejte a nechte stát až do rána (mimo lednici)
  • Želatina nabobtná přes noc do želé.
  • Ráno vypijte vzniklou směs na lačný žaludek. Můžete přidat oblíbený sirup, med, ovoce nebo smíchat s jogurtem. Zkrátka jakkoli vám konzumace bude vyhovovat. Pakliže jste použili práškovou, měla by se ještě uvařit.
  • Pokud máte želatinu v prášku, je třeba ji uvařit dle návodu (také 5g želatiny = 2 rovné lžičky). Nechte ji vychladnout a ráno užívejte na lačný žaludek.
  • Již po týdnu můžete v závislosti na typu a stupni vašeho onemocnění začít vnímat ustupující bolesti v zádech, kloubech, nohou i šíji.
  • Průběh léčby je jeden měsíc a vhodné je kůru zopakovat po 6 měsících, tedy 2x do roka.To je způsob, jak obnovit „mazání“ kloubů.

 

zelatina1Mnoho lidí tomuto receptu nevěří, protože se jim zdá až příliš jednoduchý. Obracejí se na drahou a devastující chemii, která stejně moc nepomáhá. Kdo z přátel tento recept vyzkoušel, mi potvrdil opravdu viditelné změny.

 

 

Proč je želatina tak dobrá pro klouby?

Želatina je produkt živočišného původu, který se získá zpracováním pojivové tkáně hovězího skotu – šlach, kostí a chrupavek a tím se získá kolagen v té nejčistší podobě. Ten má pozitivní vliv na stav našich vnitřních vláken a malých cév. Obsahuje dvě aminokyseliny: PROLIN a HYDROXYPROLIN, které mají pozitivní vliv na obnovu pojivové tkáně. Želatina je schopna podpořit růst a rozsah pojivové tkáně, což je velmi důležité u nemocných kloubů.

 

Pro správné vstřebání kolagenu do kloubů, zvyšte během kůry příjem vitamínu C (ovoce) a vitamínu D (rybí tuk, žloutky, slunce,..).

 

Želatina je užitečný produkt pro zlepšení zdraví:

  • Posiluje klouby a srdeční sval
  • Zlepšuje metabolismus
  • Zvyšuje duševní schopnosti
  • Udržuje zdravou pleť
  • Dodává pružnost a pevnost šlach a vazů
  • Brání vzniku osteoporózy a osteoartrózy
  • Vede ke zlepšení růstu a struktuře vlasů a nehtů
  • Nenahraditelná při dysplazii

 

Pakliže sedíte celé dny u počítače, taháte na jedné straně malé děti, nosíte těžké nákupy, jste často ohnutí při úklidu, nemůžete sportovat, máte dědičně nedostatek kolagenu, pociťujete bolesti zad a kloubů nebo je vám už přes padesát, zkuste tento nekomerční recept a uvidíte sami. Můžete jen získat.

 

Hodně zdraví!

Michaela

healthylifetricks
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

116 Komentářů
  1. Dobrý den, želatinové plátky jsem přes noc namočil do vody dle postupu výše, ale jediné co se stalo je, že želatina změkla, ale nenabobtnala, resp. zmíněné želé nevzniklo. Kde je chyba?

    Děkuji za odpověď.

  2. Dobrý den,v úplně stejném receptu na přípravu želatiny na klouby je uvedeno ,že stačí želatinu jen namočit přes noc a ráno vzniklý gel sníst .Jak je to prosím správně? Děkuji za odpověď Rudolfská

  3. Dobrý den. Já tu želatinu namočím , rozpustím v mikrovlnce a vypiju. Může se to také tak dělat?.

  4. Dobrý den Mohu použit želatinu ochucenou? Třeba zavřít v ovocné šťávě? Píšete,že se plátky źelatiny namoči a druhý den vypije. Na piti to není plátky jsou stále plátky . Takže se to sni lžící?

  5. Michaelo, dekuji za skvele Tvoje rady a sdileni a dekuji za inspiraci.Urcite to to vyzkousim a pouziji Glorie

  6. Super ,jsou zde výborné články a dá se podle toho pracovat na svém zdraví a to mě baví.Přeji všem aby si oblíbyli sluneční život .přeji krásné sluné dny Eva

  7. Dobrý den ! Právě jsem se u vás zaregistrovala a těším se na vaše maily ! Zajímají mne vaše recpty a návody a děkuji za vaše stránky !!! Přeji vám krásný

    „SLUNEČNÝ ŽIVOT“ paní Michaelo !!!

  8. pekný článok.verím,že to pomôže,popritom trochu zdravého životného štýlu a ide to.

  9. Dobrý den,
    se zájmem jsem si přečetla vaše recepty a chtěla jsem vás poprosit jestli by jste neměla nějaký recept jak využít léčivé účinky aloe.Mám doma velkou asi 3-4 roky starou aloi nevím co s ní.

    Děkuji předem za recepty.

    helenajirina@seznam.cz

  10. Dobrý deň !

    Ku kolagénu treba užívať aj vitamín C, ktorý umožňuje jeho ukladanie v kĺboch.
    Použitie kolagénu nebude mať žiaden vplyv, ak je v organizme nedostatok vitamínu C.
    Kolagén je obsiahnutý aj v rybom tuku. Navyše je tu spolu s vitamínom D, potrebným na ukladania vápnika v kostiach.

    1. Ano, souhlasím! Někde jsem se dočetl, že právě vitamín C umožňuje tvorbu či obnovu kolagenu. Vitamín C je proto přidáván do komerčních přípravků na klouby. Já želatinu nyní užívám asi třetím týdnem s vitamínem C 2x250mg. A mám prozatím dobrý pocit z užívání. Po delší chůzi jsem měl bolesti v kolenním kloubu a nyní prozatím dobré.

    2. Ještě dodám, že želatinovou kůru doplňuji o pití bylinné směsi pro dobrý stav kloubů od jednoho českého výrobce. Jeden šálek ráno na lačný žaludek. Po celou dobu želatinové kůry.

  11. Zdravím. Dneska jsem začal užívat tak jsem zvědav jestli se to do měsíce a dne zlepší ???? Mám bolesti ramen při cvičení.

    1. Dobrý den,

      mě velmi. A nejen, že se mi zlepšili klouby a jejich bezbolestný pohyb (a to jsem po těžké operaci páteře), ale také mám po želatině pružnější pleť 🙂

      Michaela

  12. Dobrý den,
    mám problémy s kolenem, a tak jsem si koupil živočišnou želatinu. Sáček o obsahu 15g práškové želatiny. Tu jsem zpracoval dle návodu. Avšak netuším, kolik té želatiny je potřeba denně jíst. Při hledání odpovědi mě to dovedlo k tomuto článku. A tak se zkouším zeptat Vás. Můžete mi prosím poradit, kolik lžic denně hotové želatiny zhruba užívat? Předem děkuji za odpověď.

  13. Dobrý den, Vážení,

    já zatím nemám komentář, protože nenarazím na Váš Newsletter moc často. Již jsem jednou vyplňovala přihlášení k odběru, ale nějak se to nepovedlo.

    Zdraví Dušková

  14. Dobrý den, je mi 19 let a asi od 15 ti trpím na Revmatoidní artritidu.. Nejvíce mě bolí kyčelní klouby, někdy i nesnesitelná bolest, než se to po ránu rozchodí.. Uvažuji o použití tohoto receptu.. želatiny. Myslíte, že pomůže ?
    Děkuji.

    1. Dobrý den Davide,

      určitě recept vyzkoušejte, věřím, že se vám stav zlepší a pravidelně ho opakujte v několika kůrách během roku.

      Michaela

  15. moze mi niekto dat presny popis ako je lepsie uzivat praskovu zelatinu ? je lepsie ju brat len tak s jedlom ako prasok alebo ju varit aky je postup ? mam kokxartrozu 2. stupna bedroveho klbu dakujem

    1. Dobrý den,

      želatinu je vždy třeba připravit podle návodu na obale a aby vám chutnala, dochuťte si jí (na slano, na sladko) a snězte s jídlem.

      Michaela

  16. Uvařit želatinu? Agar a var, to ano, to se snáší, ale želatina? A uvařit? Zkoušela to autorka návodu vůbec?

    1. Milý Pavle,

      děkuji Vám za komentář.
      Myslím, že věta: „Pokud máte želatinu v prášku, je třeba ji uvařit dle návodu.“ neříká nic o varu, ale o přípravě podle návodu, který se u želatin dle výrobce liší.

      Michaela

  17. Paní Weissová
    Firma AGAR REMI dodává nový druh želatiny a to INSTANTNÍ.Je možné ji taktéž použít ?

    S úctou, exposlanec PSPČR Josef Vejvoda

    1. Dobrý den Josefe,

      tuto firmu, ani její produkty zatím neznám, takže vám nemohu konkrétně odpovědět, každopádně je-li želatina živočišného původu a ne agar, jak název firmy napovídá, tak ano, v opačném případě ji můžete použít také, ale ne jako recept na odstranění bolesti, ale spíše na nějaký fajn ovocný dortík.

      Michaela

    2. Dobrý den pane Vejvoda firma se nejmenuje AGAR REMI ,ale REMI M.B. s.r.o..
      Nic proti paní Weissové, ale její rady nic moc. Příkladně : želatina se nikdy nevaří ať je v prášku, plátková. A o agaru taky neví nic. Co obsahuje.Spoustu minerálních látek, vitamínů a bílkovin.Tak to ani omylem.
      Bílkovin příkladně obsahuje zhruba 1%. Minerály dejme tomu(velmi málo) a jaké vitamíny ?? Agar je především látka balastní. Nedá tělu nic. Vzhledem k tomu,že je mírně projímavý dokáže snad očišťovat organizmus.

    3. Milý Blažeji,

      nic proti vám, ale o želatině toho opravdu moc nevíte.
      Nikde v článku, ani v komentářích není napsáno, že by se měla vařit ve smyslu projití varem, ale uvařit myšleno připravit a příprava se dle dodavatele liší. Vše, co jsem zde napsala, za tím si stojím.

      Michaela

  18. Zdravím, viem, že to môže fungovať, pohybujem sa v prír. liečení, ale môžte poradiť vegánom, vegetariánom? Ďakujem gita

    1. Dobrý den,

      místo želatiny používají vegani a vegetariáni agar. Prospěšných účinků agaru na organismus je celá řada. Obsahuje spoustu minerálních látek, vitamínů a bílkovin. Je velmi vhodný při zácpách, při nadváze, při vysokém krevním tlaku a návalech horkosti. Je bohatým zdrojem jódu, vápníku a železa. Nevím však, jestli pomáhá kloubům stejně tak dobře jako klasická (živočišná) želatina.
      Kolagen je však z rostlinných produktů obsažen i v ruduše – červené mořské řase. Z rostlinné říše dále získává stále větší popularitu také pupečník asijský – Centella asiatica, který roste v horských bažinatých oblastech, zejména v Asii, v oblasti Indie a Číny, dále v Austrálii a v jižní Africe. Obsahuje tzv. triterpeny, které zvyšují tvorbu kolagenu v kostech a chrupavkách, kde zlepšují pružnost a napomáhají zlepšení periferního krevního oběhu. Navíc stěny cév vlivem aktivních látek z pupečníku zesilují a jsou ohebnější. Zároveň přispívá k posílení paměti a zlepšení koncentrace.

      Zkuste zařadit to a věřím, že vám hodně pomůže.

      Michaela

    2. Dobry den prosim vas je lepsie tu praskovu zelatinu uzivat s jedlom alebo je lepsie ju uvarit ? mam koxartrzu 2. stupna bedrovy klb ..aky je postup pri vareni co je lepsie uvarit alebo jest praskovu ? dakujem

  19. Dobrý den.Cvičím šestkrát v týdnu s činkama a začínám pociťovat mírné bolesti kolen.Bude prášek z vepřové želatiny stejně funkční když si ho přidám do jídla?Nebo to musí být v konzistenci želé?

    1. Dobrý den,

      jestli vás začala bolet kolena, soustředila bych se na správné pohyby, úhly a nepřetěžování kolen. Jinak prášek bude také fungovat.

      Michaela

    1. Milý Jardo,

      běžte do obchodu a prostě si nějakou kupte a udělejte si vlastní zkušenost. Můžete je i střídat a pak napište Vy nějaký název.

      Díky moc 🙂
      Michaela

  20. Ahoj, zajímalo by mě, jestli není lepší použít Hydrolyzovaný rybí kolagen. Četla jsem, že se vstřebává mnohem lépe než vepřová nebo hovězí želatina. Chtěla jsem to pro psa(40kg),byl na operaci s klouby.
    Díky
    Vendy

    1. Ahoj Vendy,

      nevím, jestli je to lepší, neboť s rybím kolagenem nemám osobní zkušenost, ale můžeme to vyzkoušet 🙂

      M.

  21. Mužu si tu želatinu udělat třeba na týden nebo musí byt každý den čerstvá?Ještě prosím o přesnou dávku.Děkuji Věra

    1. Dobrý den Věro,

      lepší je mít želatinu na každý den čerstvou, pokud to bude ta plátková. Pokud budete používat želatinu, která se vaří, tak si jí můžete udělat i na několik dní dopředu a dát do lednice. Dávkování je 5g na den.

      Michaela

  22. Michaelo dobrý den. Mám dotaz. Tento článek koluje po webu. Přišel mi také emailem. Není správný název aminokyseliny místo hidrosiprolin – HYDROXYPROLIN? Prolin je správně samozřejmě.
    Zdravím.

  23. Michaelo, prosím Váš názor. Před rokem a půl jsem byla na artroskopii. Utržený meniskus. Bolelo občas, ale prý ask je nutná. Od té doby silim bolesti.Doporučeno lékařem:berte Ibalgin. Beru po celou dobu, už nepomáhá a navíc je mně „fujtajbl“. Jezdím do práce na kole a to je jediné, kdy koleno neboli.
    Teď u jiného lékaře RTG a v místě, kam zasáhl operátor pouze 20% chrupavky. Prý částečná výměna kloubu. Nemohu se zbavit dojmu, že při ask byla chrupavka i Hoffovo tělísko příliš seriznuto.
    Myslíte, že by mohla pomoci Vámi navrhovaná kura? Dost sportuji a už jsem fakt na dně.
    Omluva za diakritiku. Píší z tabletu. Děkuji za odpověď.

    1. Dobrý den,

      nevím, jestli vám tato kůra pomůže na váš konkrétní problém, ale rozhodně ji můžete vyzkoušet, nic tím nezkazíte, můžete jen získat.
      M.

  24. Lze tento recept užívat i v kombinaci s léky jako jsou například na vysoký tlak, cukrovku, srdce a podobně?
    Děkuji.

    1. Dobrý den Heleno,

      vaření je třeba pouze u želatiny, kde je to uvedeno na obalu, zpravidla u práškové. U plátkové želatiny stačí jen namočit přes noc, ale vždy kontrolujte použití dle návodu na obalu té které želatiny.

      M.

  25. Mila Zdeno muzes prosim poradit ? Klouby. Kolagen kdy kolik jak dlouho kde dobre koupit a v jake forme je dobre vstrebatelny ? Dekuji Ti. Naomi.

  26. Ďakujem, naučila som sa z článku, že kúra má trvať mesiac a že práškovú (kryštalickú?) želatínu treba povariť. Používam želatínu z lekárne. Na predpis, bez doplatku, iba za poplatok za recept. Ale nie každý lekár to chápe a teda nevie predpísať. Prvý predpis som dostala od starej panina zlepšenie slabých nechtov. Keď sa mi 4 roky po úraze kolena objavila artróza, experimentujem aj so živočíšnou želatínou. S tou na predpis, aj s vývarom z nožičiek, kostí a koží z hydiny. Z kuracích kožiek si vyprážam chutné škvarky (v nepriľnavej nádobe!!) Mne to veľmi pomáha.

    1. Dobrý den,
      Agar nemá takové účinky.
      M.

  27. Nevím jestli mám nějakou špatnou váhu, ale 5g želatiny mám když dám 1 kávovou lžičku a ne 2 polévkové lžíce. A museli mne ošidit i v lékárně,150g želatiny by mi na měsíc nevydrželo.

  28. Dobrý den, ten recept na odstranění bolestí kloubů je velmi zajímavý, ale má to háček, není pro vegetariány. Myslíte, že by byla želatina ryze neživočišného původu? Pro mě není přijatelné požít cokoli živočišného původu. Děkuji za odpověd´.
    Jiří.

    1. Milý Jirko,

      není mi bohužel známo nic o želatině neživočišného původu.
      M.

  29. Lze použít želetinu od Dr.Oetker na vaječnou tlačenku a aspiky ze složením-jedlá vepřová želatina?Už jsem ji nakoupil,snad jsem neudělal chybu.

  30. Nevím, z jakého důvodu se ztratila moje otázka, týkající se kolagenu, o kterém se píše v článku, tak o něm něco napíši,snad vás to bude zajímat.Slovo kolagen je nejčastěji skloňované v souvislosti s elasticitou pleti a obličejem bez vrásek. Je to látka téměř zázračná. báječných vlastností si ale naštěstí všimli i největší kapacity z oblasti ortopedie. A tak je dnes kolagen v potravinových doplňcích pro pohybový aparát naprostou samozřejmostí.
    Obsah kolagenu, v běžných potravinách je naprosto mizivý. I když si budete pravidelně dopřávat želatinu v podobě sulců,huspenin a třeba gumových medvídků, pro efekt, který by byl na lidských chrupavkách znát, museli byste jich spořádat celý kamion. A TO ASPOŇ 3X TÝDNĚ.
    Řešením jsou potravinové doplňky obohacené o kolagen.
    Bohužel, po pečlivém proskoumání etiket se ukazuje, že některé z nich jsou koncentrované a tedy stejně účinné jako již zmiňovaní třeba gum.medvídci.
    Kolagen je bílkovina která je vláknitá a ve vodě NEROZPUSTNÁ. V kůži zaujímá více než 70% bílkovin. V celém těle je to více než 30%.
    Z toho je tedy jasné že se obyčejný kolagen musí speciálně upravovat, přeměňovat v tzv. hydrolizovaný kolagen. Ten má všechny dobré vlastnosti klasického kolagenu,ale jeden obrovský benefit.
    VSTŘEBÁVÁ SE DO TĚLA BEZE ZBYTKU !!
    To by asi ve stručnosti bylo vše.

    1. Jestli konzumovat podle tohohle receptu si musíte vyzkoušet sami a pak si odpovězte.

  31. Dobrý den,
    odpovídám tak, jak stíhám. Navíc není mou povinností odpovídat, natož v nějakém termínu. Vše, co dělám, je z vlastni svobodné vůle.
    M.

  32. Protože stále někteří píší že nevědí jakou želatinu koupit tak chci poradit, že je želatina v Kauflandu je čistě vepřová dělají ji na Slovensku nemá žádné další přísady stoji 2,90 kč je v balení 9g.Tak doufám že to někomu pomůže. přeji hezky den Ruda

  33. Přátelé přečetla jsem si některé vaše komentáře a radím vám , aby jste si kupovali želatinu v drogeriích a ne v supermarketech kde převážně prodávají umělou a ne na přírodní bázi. Jako třeba od – http://www.oetker.cz/cz-cs/index.html – a podobně.
    Doporučuji vám též vyvářet si vepřové nožičky, kůže a podobně, kde si vyvaříte i potřebnou želatinu. Též kližka na guláš je k tomu dobrá. Zároveň se pokusme udržovat nízkou váhu,chodit po lese- ne cestičkama a cvičit ve vodě.
    ZDRAVÍ a KLOUBŮM ZDAR

  34. Dobrý den,chtěla jsem se zeptat želatina se pije celý měsíc?
    Děkuji za info.. M

  35. Zajímali by mě zda tolik bílkoviny nemá negativní vliv na jiné orgány. Třeba ledviny játra. Děkuji

  36. Dobrý den, zajímá mě, jaká má být ta želatina v prášku. Včera jsem hledala v obchodě a nakonec jsem vybrala od Dr. Egra 20 g. Je to ta správná? A jak to dávkovat. Děkuji za odpověď. Kosinková

    1. Obyčejná želatina. Podívejte se vždy na složení, žádné přídatné látky.
      M.

  37. dobrý večer Michalelo ta želatina se pije každej den a jakou želatina to ma byt děkujimoc za odpověd s pozdravem Jarka

    1. Ano, každý den a stačí obyčejná v prášku. Dívejte se na složení. Jen želatina! 🙂

      M.

    1. zdravím, já mám vrozenou,v pěti letech operovanou skoliozu páteře,zůstane mi do smrti zakřivená ale stabilizovaná, mamka ber rok zelené potraviny a já je začala brát taky když jsem viděla jak pomáhají,můj chlap má behtěreva a chvílí sií to chce to ale dlouhodobě, pravidleně a kvalitní

  38. chtěla bych se zeptat zda tuto léčbu můžu aplikovat na starším pejskovi (velké plemeno), například zamícháním do jídla a v jakých dávkách a po jakou dobu?
    Předem děkuji za odpověď

    1. Terko, já dávám zelené, ječmen a chlorellu co jíme celá rodina i našemu psovi, protože začal kulhat a je skoro pokulhání, známá je dává svému 15letému labradorovi a je fit,

  39. Dobrý den. Jde o obyčejnou, potravinářskou želatinu v malém balení (cca 20g), jaká se používá třeba na dorty, nebo nějakou jinou? Větší balení jsem nikde neviděla. Děkuji a přeji hezký den. J.

    1. Jdu to zkusit. Mám je taky male 😀 takže 10x pytlicek. To jisti. A mám dortovou zelatinu. Vzadu slozeni pisou, ze je vepřová tak super.

  40. Dobry den.
    Z uvedeneho mnozstvi 5g zelatiny plus 50 ml vody je tedy rano „nepohybliva hmota“ je to tak? … takze pokud nechci dochucovat jen doredim vodou aby to slo vypit a zkonzumuji, ano?
    Diky

  41. Dobrý den,

    můžete doporucit nejakou konkretni želatinu? Dr E? jak ma na obalu vajecny a obycejny aspik? Nemam v tom zkusenost tak budu rada za kazdou radu .. dekuji

    1. Dr. Oetker nedoporučuji.
      Buď si vyvařte vepřové nožičky nebo zvolte želatinu bez přídatných látek.
      M.

  42. Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda můžů želatinu po snídani. Mám chronický zánět žaludku a vypit toto nalačno by nebylo dobře. Děkuji L.

  43. Slečno (paní) Weissová, vy mi tu poslední dobou, i přes facebook sdílíte články, které jsou přímo pro mě. Děkuji moc! 🙂

  44. DOTAZ
    Dobrý den :-),

    mám prosím tento dotaz : co doporučíte vegetariánům?
    Děkuji moc za odpověď.

    Srdečný pozdrav z Brna 🙂
    Danja

    1. ahoj, jak jsem psal nahoře já šířím zelené potraviny, chlorela má 11x víc vápnínku než mlíko atd. jestli tě to zajímá ta se ozvy

  45. Dobrý den, taky by mne zajímalo, jestli existuje něco podobného pro vegany 🙂
    Děkuji a přeji hezké dny.

    1. existuje,chlorella a zelený ječmen

    2. Jako veganka mám dobrou zkušenost s Chlorellou (ječmen jsem zatím nezkoušela), nebo Aloe vera, ale musí být kvalitní, takže Chlorellu nejlépe přes nějakého prodejce Green Ways a Aloe Vera musí být gel z oloupaných listů, např. od LR..u LR mají dokonce variantu Aloe Vera s hydrolizovaným kolagenem 🙂

  46. Dobrý den Míšo, děkuji za další zajímavý článek. Škoda,že stejným způsobem nefunguje i rostlinná želatina AGAR 🙂 🙂 🙂 Každopádně, pokud to opravdu funguje,tak je daleko lepší lepší způsob, než kupovat předražené preparáty v lékárně …. mnohdy ještě plné různých barviv a dalších látek 🙂 Přeji pěkný den …….. M.

    1. Tak já vepřové maso nejím více jak 5 let a problém s klouby mám

    2. můj chlap má bechtěreva, revmatické onemocnění a taky mu od dětství křupalo v kolenou cojí skoro rok zelené potraviny, kvalitní chlorellu a ječmen je pro křupání a bechtěrev taky na ústupu ale to bude trvat, chce to pravidelně, dlouhodobě užívat

    3. Martina Čermáková

      a od jaké značky tu chlorelu doporučujete?

  47. Když mne klouby v ramenou nebolí, ale při pohybu nepříjemně křupe, mohlo by to také pomoci? Tento problém mám cca tři roky od doby, co jsem byla vyléčena alopatickým způsobem z rakoviny (ozařování, chemoterapie). Mám za sebou mnoho očist střev, jater, jednu očistu klobů vavřínem, ale nepomohlo mi to dát si klouby do zcela původního stavu. Děkuji, J.

    1. ahoj, budu se opakovat ale já nedám dopustit na zelené potraviny, vyzkoušené, paní doktorka co dělá odbornou konzultaci to zkusila u své maminky s rakovinou už před desti lety a je bez rakoviny, je zdravá a živá

    2. Dobrý den – chci se zeptat Martiny Čermákové – Jak je na tom nyní manžel s Bechterevem – zda mu něco pomohlo. Psala jste zelené potraviny – máte nějaké bližší informace k těmto produktům. Jídelníček, a tedy především zkušenosti.
      děkuji

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.