Bylinka, která zabíjí rakovinné buňky do 48 hodin

cajVědci z University of Windsor v Kanadě, v Ústavu chemie a biochemie, kteří zkoumají léčbu rakoviny, přišli s velmi pozoruhodným a pozitivním výsledkem svého výzkumu a tvrdí, že pampeliška je 100x účinnější než chemoterapie. Testy dokazují, že je schopna v době kratší než 48 hodin, zaútočit na rakovinné buňky, přičemž ty zdravé zůstávají nedotčené. 

Výhody této byliny byly velmi dobře známy už v historii, kdy ji naše babičky a prababičky používaly hojně na očistu jater, k čistění krve, jako močopudný prostředek, na pomoc při trávení, k zabránění tvorby žlučových kamenů, na ochranu oční sítnice proti UV záření a jako doplněk vitamínů a minerálů – vitamínu B6, thiaminu, riboflavinu, vitamínu C, železa, vápníku, draslíku, kyseliny listové, hořčíku a manganu.

 

V poslední době se začala pampeliška, přesněji řečeno její kořen, používat i k léčbě různých typů rakoviny, neboť se ukázal jako velmi efektivní lék, který ničí „špatné“ rakovinné buňky. Hlavní výhodou takové léčby na rozdíl od chemoterapie je ten, že nezabíjí zdravé buňky, je zcela neagresivní a její první výsledky jsou patrné již po 48 hodinách!

Poté, co vědci prezentovali své výsledky na veřejnosti, se jim dostalo velké podpory a grantů k tomu, aby i nadále na svém výzkumu pracovali.

John Di Carlo, 72-letý pacient nemocný rakovinou, prodělával neúspěšnou klasickou léčbu svého onemocnění více jak 3 roky a lékaři již nad ním zlomili hůl. Teď ze své vlastní zkušenosti s léčbou kořenem pampelišky tvrdí, že mu tato bylina zachránila život. Říká, že pil čaj z pampelišky každý den. Po čtyřech měsících mu k jeho velkému překvapení lékaři oznámili, že po rakovině v jeho těle není ani stopy.

 

Další pozitivní účinky pampelišky:

  • pampelisklavelmi dobrý vliv na játra a žlučník
  • rychle pomáhá při chronickém zánětu jater (hepatitidě)
  • pomáhá při cukrovce
  • odstraňuje svrbění kůže, lišeje a vyrážky
  • vylepšuje žaludeční šťávy a pročišťuje žaludek od všelijakých usazených látek
  • čerstvé stvoly mohou  bezbolestně rozpustit žlučníkové kameny
  • obsahuje kromě  minerálních solí i léčivé látky, které jsou důležité při léčení chorob látkové výměny (metabolismu)
  • pro  své krev pročišťující účinky pomáhá i při dně a revmatismu
  • jestliže se kúra s čerstvými stvoly dodrží  čtyři týdny, ustoupí i otoky žláz
  • s úspěchem se užívá i při žloutence a chorobách sleziny
  • jedí-li se čerstvé kořeny pampelišky nebo se pije čaj z usušených, tak pročišťují krev, napomáhají  trávení, podporují pocení a močení, působí povzbudivě
  • je vynikajícím prostředkem proti husté krvi
  • všechny knihy o léčivých rostlinách píší, že ženy používají nálev z kořene a stvolů pampelišky jako  zkrášlující prostředek. Umývají si tvář a oči a věří, že se jim tvář zjasní. Pampeliška patří k rostlinám,   které ani v zimě neodpočívají a rostou i ve studeném období
  • lidé stále nemocní, kteří cítí únavu a jsou  ochablí, by měli absolvovat čtrnáctidenní kúru s čerstvými stvoly pampelišky. Budou překvapeni  vynikajícím účinkem
  • listy pampelišek obsahují velmi důležité vitamíny a minerály, například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, K, A, železo, vápník, draslík, kyselinu listovou, hořčík nebo mangan
  • zeaxanthin, obsažený v pampelišce, pomáhá chránit oční sítnici proti UV záření
  • cryptoxanthin v nich obsažený působí v těle proti bujení rakovinných buněk v ústech nebo v plicích

 

Mladé pampelišky jsou skvělým prostředkem na detoxikaci jater po zimním dlouhém období bez sluníčka a po těžších jídlech. Můžete je konzumovat jen tak nebo přidat lístky do salátu a zalít dresingem, promíchat s uvařenými bramborami a přidat lžičku hořčice, fantazii se meze nekladou. I květy pampelišky jsou jedlé a velmi zásadité, ale pozor na broučky. Celá rostlina je léčivá. Listy sbíráme před květem, kořeny na jaře a na podzim, stvoly a úbory květů po dobu květu.

Pokud se rozhodnete pampelišku užívat, ujistěte se, že je její původ z čisté oblasti a tudíž jsou zachovány veškeré její léčivé účinky.

Další informace o léčbě rakoviny naleznete v článku Rakovina a přírodní léčba.

Hodně zdraví.

 

Kniha Maria Treben – Zdraví z Boží lékárny, naturalcuresandhomeremedies, healtyfoodadvice
Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami, zásadotvornou stravu a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

33 komentářů
  1. Taky hodně věříme na pampelišku, akorát ji manžel „užívá“ již rok, kdy mu byla zjištěna rakovina, a po posledním CT se situace nejen nezlepšila, ale naopak i zhoršila?

    1. Neztrácejte zbytečně čas. Použijte léčbu pomocí léčebného konopí.Výsledky jsou velmi slibné, pokud se to ovšem dělá dobře.

  2. Podle mne je důležité, aby nemocný měl víru v uzdravení, a jak známo – tonoucí se i stébla chytá. Jsem vděčná za to, co nám příroda poskytuje, ať je to pampeliška či černý bez. Mnohokrát jsem se přesvědčila, že byliny pomáhají a kdybych onemocněla rakovinou, pampelišku bych určitě vyzkoušela….

    1. To je přesně to o čem v komentářích píši. Mnohdy je velmi málo času a nevhodná léčba má fatální důsledky. Bulvární hloupé titulky dávají falešnou naději a pacient zbytečně umírá.

  3. Naše prababičky a starší měly mnohdy takový hlad, že zkrátka vařily i „trávu“. Tímto způsobem se v podstatě živily „raw“. Žádné extra znalosti, ale boj o holý život, vážení. Zkuste si dojít na louku, natrhat vše jedlé, udělat salát nebo nasekat do polévky či do brambor u uvidíte…

    1. Pro Jardu: Píšete:“Z různých médií jsem se dozvěděl, že v mírně zasaditém a duševně harmonickém těle rakovina nemá šanci. Zajímalo by mě zda to opravdu je pravda. Potom je tedy vyhráno pro ty co opravdu chtějí a věří.“ Promiňte, ale to je pěkná hovadina. V prostředí žaludku je běžně pH okolo 2,0. V prostředí slinivky pak až 9.0. Prostata je ze své povahy zásaditá, játra mírně zásadité. Myslíte si, že jsou tyto orgány chráněny před rakovinou? Dalším faktem je, že díky změně chování mitochondrií a změně způsobu výroby energie je uvnitř rakovinné buňky vždy mírně vyšší pH než v okolní (ještě zdravé) buňce. Díky acidobazické rovnováze pak vně buňky zase nižší pH. Ze své podstaty změnit celkové pH orgánu není jednoduché a pokud by se to podařilo, mohlo by to znamenat rozvrat funkce. Také docílit duševní harmonie s diagnózou rakovina nebude jednoduché. Cestou je zjistit původce (či odhalit souhru původců), zjistit z čeho profitují, co jim brání v rozmnožování, co je případně hubí, jak eliminovat dysfunkci organismu a jak stimulovat konkrétní organismus k opravě poškozených buněk, nebo k jejich zániku (apoptóze). Chce to důkladnou analýzu, protože bez ní je to sázka do loterie, kde buď vyhrajete, ale jak to v loterii bývá častěji, prohrajete. Prohra = smrt.

  4. Odkazujete se na konkrétní studii. Dle autora té studie jsou formulace typu „Vědci z University of Windsor v Kanadě, v Ústavu chemie a biochemie, kteří zkoumají léčbu rakoviny, přišli s velmi pozoruhodným a pozitivním výsledkem svého výzkumu a tvrdí, že pampeliška je 100x účinnější než chemoterapie. Testy dokazují, že je schopna v době kratší než 48 hodin, zaútočit na rakovinné buňky, přičemž ty zdravé zůstávají nedotčené.“ silně zavádějící a nelze je hodnotit pravdivě. Studie byla zahájena v roce 2009. Několik roků se v laboratoři zkoumal vliv extraktu z kořene pampelišky na různé druhy rakovinných buněk. V roce 2012 byly dokončeny pokusy na myších, kterým byl transplantován karcinom tlustého střeva. V listopadu 2012 bylo vydáno povolení na léčbu 30 lidských pacientů. Studie není dokončena a tudíž nejsou zveřejněny výsledky. Stále není znám mechanismus působení. Také není dokončena identifikace aktivních složek. Toť vyjádření autora studie. Tyto informace v článku nejsou uvedeny. Dále v odpovědi píšete:“I kdyby změna stravování směrem k převaze alkalických potravin, o kterých je převážně tento celý web, spolu s kořenem pampelišky pomohl jen jedinému člověku na světě, má tento článek smysl a o to jde.“
    1. Co je to alkalická potravina?
    2. Z čeho usuzujete, že alkalická potravina spolu s kořenem pampelišky může zachránit život? To znamená, že kyselá ne?
    3. Co když naopak díky „alkalickým potravinám“ bude nějaký život zbytečně zmařen?

    1. Ukončeme to tak, že já jako autor článku, který jsem z části přeložila z amerických webů, zčásti doplnila o fakta o účincích pampelišky, která jsou volně k dispozici všem a po konzultaci s několika odborníky z oblasti léčivých bylin, souhlasím s uvedením v plném znění a tudíž si beru právo na to, šířit ho na svém webu dál, ať si o tom myslíte cokoli.

      Díky za váš názor.
      Michaela

    2. No já teda nevím, ale už moje babička mi říkala, že pampeliška je zázrak, který dokáže léčit i nádory a nepotřebovala k tomu žádné studie. A je jasné,že když k tomu budete jíst zdravě, šance na úspěch je velká. Jediný problém je v tom, že každý považuje za zdravou stravu něco jiného, ale všichni vám řeknou, že to rozhodně není fast food a rozhodně to je ovoce a zelenina. Těžko může po ovoci a zelenině někdo umřít.
      Selský rozum všem.
      Jana

    3. Alkalický znamená zásaditý, t.zn. že neutralizuje kyselé.

    4. Irenko, já vím, že alkalický znamená zásaditý (pH více než 7,0). To ale nemusí znamenat, že vždy neutralizuje kyselé. Sloučenina může být stabilní a ne vždy musí se vším kyselým reagovat. Možná ale v tomto případě by se měl použít pojem spíše než zásaditá potravina, tak zásadotvorná. Má otázka směřovala spíše k tomu, které potraviny takové jsou, kdy takové jsou a proč? A na to navazuje otázka, jestli v danou chvíli potřebujeme aby jsme jedli zásadotvorné potraviny? Co se stane, když potřebujeme kyselinotvorné? Jde mi o to, aby si všichni, kdo přijímají nějaké dietní opatření uvědomili, že ne vše co dělají může být zrovna jim a zrovna v tu dobu ku prospěchu.

    5. Z různých médií jsem se dozvěděl, že v mírně zasaditém a duševně harmonickém těle rakovina nemá šanci. Zajímalo by mě zda to opravdu je pravda. Potom je tedy vyhráno pro ty co opravdu chtějí a věří.

  5. Omlouvám se. Odkazu na zdroj jsem si opravdu nevšiml. To ostatní je ale pravda. Váš zdroj je tzv. „přírodně zdravotní bulvár“. Doporučuji Vám oslovit pracoviště, které výzkum vede, vyžádat si studii a porovnat s tendenčně napsaným článkem. Relevantní zdroje naleznete též na oficiálních stránkách univerzit, pracovištích zabývajících se výzkumem a pokud je studie dokončená, tak v odborných časopisech. Drtivá většina článků na běžných webech se odkazuje na studie, které bu