Bylinka, která zabíjí rakovinné buňky do 48 hodin

cajVědci z University of Windsor v Kanadě, v Ústavu chemie a biochemie, kteří zkoumají léčbu rakoviny, přišli s velmi pozoruhodným a pozitivním výsledkem svého výzkumu a tvrdí, že pampeliška je 100x účinnější než chemoterapie. Testy dokazují, že je schopna v době kratší než 48 hodin, zaútočit na rakovinné buňky, přičemž ty zdravé zůstávají nedotčené. 

Výhody této byliny byly velmi dobře známy už v historii, kdy ji naše babičky a prababičky používaly hojně na očistu jater, k čistění krve, jako močopudný prostředek, na pomoc při trávení, k zabránění tvorby žlučových kamenů, na ochranu oční sítnice proti UV záření a jako doplněk vitamínů a minerálů – vitamínu B6, thiaminu, riboflavinu, vitamínu C, železa, vápníku, draslíku, kyseliny listové, hořčíku a manganu.

 

V poslední době se začala pampeliška, přesněji řečeno její kořen, používat i k léčbě různých typů rakoviny, neboť se ukázal jako velmi efektivní lék, který ničí „špatné“ rakovinné buňky. Hlavní výhodou takové léčby na rozdíl od chemoterapie je ten, že nezabíjí zdravé buňky, je zcela neagresivní a její první výsledky jsou patrné již po 48 hodinách!

Poté, co vědci prezentovali své výsledky na veřejnosti, se jim dostalo velké podpory a grantů k tomu, aby i nadále na svém výzkumu pracovali.

John Di Carlo, 72-letý pacient nemocný rakovinou, prodělával neúspěšnou klasickou léčbu svého onemocnění více jak 3 roky a lékaři již nad ním zlomili hůl. Teď ze své vlastní zkušenosti s léčbou kořenem pampelišky tvrdí, že mu tato bylina zachránila život. Říká, že pil čaj z pampelišky každý den. Po čtyřech měsících mu k jeho velkému překvapení lékaři oznámili, že po rakovině v jeho těle není ani stopy.

 

Další pozitivní účinky pampelišky:

  • pampelisklavelmi dobrý vliv na játra a žlučník
  • rychle pomáhá při chronickém zánětu jater (hepatitidě)
  • pomáhá při cukrovce
  • odstraňuje svrbění kůže, lišeje a vyrážky
  • vylepšuje žaludeční šťávy a pročišťuje žaludek od všelijakých usazených látek
  • čerstvé stvoly mohou  bezbolestně rozpustit žlučníkové kameny
  • obsahuje kromě  minerálních solí i léčivé látky, které jsou důležité při léčení chorob látkové výměny (metabolismu)
  • pro  své krev pročišťující účinky pomáhá i při dně a revmatismu
  • jestliže se kúra s čerstvými stvoly dodrží  čtyři týdny, ustoupí i otoky žláz
  • s úspěchem se užívá i při žloutence a chorobách sleziny
  • jedí-li se čerstvé kořeny pampelišky nebo se pije čaj z usušených, tak pročišťují krev, napomáhají  trávení, podporují pocení a močení, působí povzbudivě
  • je vynikajícím prostředkem proti husté krvi
  • všechny knihy o léčivých rostlinách píší, že ženy používají nálev z kořene a stvolů pampelišky jako  zkrášlující prostředek. Umývají si tvář a oči a věří, že se jim tvář zjasní. Pampeliška patří k rostlinám,   které ani v zimě neodpočívají a rostou i ve studeném období
  • lidé stále nemocní, kteří cítí únavu a jsou  ochablí, by měli absolvovat čtrnáctidenní kúru s čerstvými stvoly pampelišky. Budou překvapeni  vynikajícím účinkem
  • listy pampelišek obsahují velmi důležité vitamíny a minerály, například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, K, A, železo, vápník, draslík, kyselinu listovou, hořčík nebo mangan
  • zeaxanthin, obsažený v pampelišce, pomáhá chránit oční sítnici proti UV záření
  • cryptoxanthin v nich obsažený působí v těle proti bujení rakovinných buněk v ústech nebo v plicích

 

Mladé pampelišky jsou skvělým prostředkem na detoxikaci jater po zimním dlouhém období bez sluníčka a po těžších jídlech. Můžete je konzumovat jen tak nebo přidat lístky do salátu a zalít dresingem, promíchat s uvařenými bramborami a přidat lžičku hořčice, fantazii se meze nekladou. I květy pampelišky jsou jedlé a velmi zásadité, ale pozor na broučky. Celá rostlina je léčivá. Listy sbíráme před květem, kořeny na jaře a na podzim, stvoly a úbory květů po dobu květu.

Pokud se rozhodnete pampelišku užívat, ujistěte se, že je její původ z čisté oblasti a tudíž jsou zachovány veškeré její léčivé účinky.

Další informace o léčbě rakoviny naleznete v článku Rakovina a přírodní léčba.

Hodně zdraví.

 

Kniha Maria Treben – Zdraví z Boží lékárny, naturalcuresandhomeremedies, healtyfoodadvice
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

33 Komentářů
  1. Taky hodně věříme na pampelišku, akorát ji manžel „užívá“ již rok, kdy mu byla zjištěna rakovina, a po posledním CT se situace nejen nezlepšila, ale naopak i zhoršila?

    1. Neztrácejte zbytečně čas. Použijte léčbu pomocí léčebného konopí.Výsledky jsou velmi slibné, pokud se to ovšem dělá dobře.

  2. Podle mne je důležité, aby nemocný měl víru v uzdravení, a jak známo – tonoucí se i stébla chytá. Jsem vděčná za to, co nám příroda poskytuje, ať je to pampeliška či černý bez. Mnohokrát jsem se přesvědčila, že byliny pomáhají a kdybych onemocněla rakovinou, pampelišku bych určitě vyzkoušela….

    1. To je přesně to o čem v komentářích píši. Mnohdy je velmi málo času a nevhodná léčba má fatální důsledky. Bulvární hloupé titulky dávají falešnou naději a pacient zbytečně umírá.

  3. Naše prababičky a starší měly mnohdy takový hlad, že zkrátka vařily i „trávu“. Tímto způsobem se v podstatě živily „raw“. Žádné extra znalosti, ale boj o holý život, vážení. Zkuste si dojít na louku, natrhat vše jedlé, udělat salát nebo nasekat do polévky či do brambor u uvidíte…

    1. Pro Jardu: Píšete:“Z různých médií jsem se dozvěděl, že v mírně zasaditém a duševně harmonickém těle rakovina nemá šanci. Zajímalo by mě zda to opravdu je pravda. Potom je tedy vyhráno pro ty co opravdu chtějí a věří.“ Promiňte, ale to je pěkná hovadina. V prostředí žaludku je běžně pH okolo 2,0. V prostředí slinivky pak až 9.0. Prostata je ze své povahy zásaditá, játra mírně zásadité. Myslíte si, že jsou tyto orgány chráněny před rakovinou? Dalším faktem je, že díky změně chování mitochondrií a změně způsobu výroby energie je uvnitř rakovinné buňky vždy mírně vyšší pH než v okolní (ještě zdravé) buňce. Díky acidobazické rovnováze pak vně buňky zase nižší pH. Ze své podstaty změnit celkové pH orgánu není jednoduché a pokud by se to podařilo, mohlo by to znamenat rozvrat funkce. Také docílit duševní harmonie s diagnózou rakovina nebude jednoduché. Cestou je zjistit původce (či odhalit souhru původců), zjistit z čeho profitují, co jim brání v rozmnožování, co je případně hubí, jak eliminovat dysfunkci organismu a jak stimulovat konkrétní organismus k opravě poškozených buněk, nebo k jejich zániku (apoptóze). Chce to důkladnou analýzu, protože bez ní je to sázka do loterie, kde buď vyhrajete, ale jak to v loterii bývá častěji, prohrajete. Prohra = smrt.

  4. Odkazujete se na konkrétní studii. Dle autora té studie jsou formulace typu „Vědci z University of Windsor v Kanadě, v Ústavu chemie a biochemie, kteří zkoumají léčbu rakoviny, přišli s velmi pozoruhodným a pozitivním výsledkem svého výzkumu a tvrdí, že pampeliška je 100x účinnější než chemoterapie. Testy dokazují, že je schopna v době kratší než 48 hodin, zaútočit na rakovinné buňky, přičemž ty zdravé zůstávají nedotčené.“ silně zavádějící a nelze je hodnotit pravdivě. Studie byla zahájena v roce 2009. Několik roků se v laboratoři zkoumal vliv extraktu z kořene pampelišky na různé druhy rakovinných buněk. V roce 2012 byly dokončeny pokusy na myších, kterým byl transplantován karcinom tlustého střeva. V listopadu 2012 bylo vydáno povolení na léčbu 30 lidských pacientů. Studie není dokončena a tudíž nejsou zveřejněny výsledky. Stále není znám mechanismus působení. Také není dokončena identifikace aktivních složek. Toť vyjádření autora studie. Tyto informace v článku nejsou uvedeny. Dále v odpovědi píšete:“I kdyby změna stravování směrem k převaze alkalických potravin, o kterých je převážně tento celý web, spolu s kořenem pampelišky pomohl jen jedinému člověku na světě, má tento článek smysl a o to jde.“
    1. Co je to alkalická potravina?
    2. Z čeho usuzujete, že alkalická potravina spolu s kořenem pampelišky může zachránit život? To znamená, že kyselá ne?
    3. Co když naopak díky „alkalickým potravinám“ bude nějaký život zbytečně zmařen?

    1. Ukončeme to tak, že já jako autor článku, který jsem z části přeložila z amerických webů, zčásti doplnila o fakta o účincích pampelišky, která jsou volně k dispozici všem a po konzultaci s několika odborníky z oblasti léčivých bylin, souhlasím s uvedením v plném znění a tudíž si beru právo na to, šířit ho na svém webu dál, ať si o tom myslíte cokoli.

      Díky za váš názor.
      Michaela

    2. No já teda nevím, ale už moje babička mi říkala, že pampeliška je zázrak, který dokáže léčit i nádory a nepotřebovala k tomu žádné studie. A je jasné,že když k tomu budete jíst zdravě, šance na úspěch je velká. Jediný problém je v tom, že každý považuje za zdravou stravu něco jiného, ale všichni vám řeknou, že to rozhodně není fast food a rozhodně to je ovoce a zelenina. Těžko může po ovoci a zelenině někdo umřít.
      Selský rozum všem.
      Jana

    3. Alkalický znamená zásaditý, t.zn. že neutralizuje kyselé.

    4. Irenko, já vím, že alkalický znamená zásaditý (pH více než 7,0). To ale nemusí znamenat, že vždy neutralizuje kyselé. Sloučenina může být stabilní a ne vždy musí se vším kyselým reagovat. Možná ale v tomto případě by se měl použít pojem spíše než zásaditá potravina, tak zásadotvorná. Má otázka směřovala spíše k tomu, které potraviny takové jsou, kdy takové jsou a proč? A na to navazuje otázka, jestli v danou chvíli potřebujeme aby jsme jedli zásadotvorné potraviny? Co se stane, když potřebujeme kyselinotvorné? Jde mi o to, aby si všichni, kdo přijímají nějaké dietní opatření uvědomili, že ne vše co dělají může být zrovna jim a zrovna v tu dobu ku prospěchu.

    5. Z různých médií jsem se dozvěděl, že v mírně zasaditém a duševně harmonickém těle rakovina nemá šanci. Zajímalo by mě zda to opravdu je pravda. Potom je tedy vyhráno pro ty co opravdu chtějí a věří.

  5. Omlouvám se. Odkazu na zdroj jsem si opravdu nevšiml. To ostatní je ale pravda. Váš zdroj je tzv. „přírodně zdravotní bulvár“. Doporučuji Vám oslovit pracoviště, které výzkum vede, vyžádat si studii a porovnat s tendenčně napsaným článkem. Relevantní zdroje naleznete též na oficiálních stránkách univerzit, pracovištích zabývajících se výzkumem a pokud je studie dokončená, tak v odborných časopisech. Drtivá většina článků na běžných webech se odkazuje na studie, které buď neproběhly, nebo nejsou ukončeny a předjímá se výsledek, nebo se týkaly dokonce úplně jiného výzkumu, či s jiným výsledkem. Neověřování na relevantních místech vede jen k šíření dezinformace. A tu i vy v tomto případě dále šíříte. Vyvoláte v nemocných s rakovinou falešnou představu, že stačí pozřít kořen pampelišky a z rakoviny se vyléčí. Bohužel to stačit nebude. I pokud se ukáže, že tato metoda bude v budoucnu úspěšná, vytvořit dostatečně silný koncentrát nebude jednoduché v domácích podmínkách a jíst kořen pampelišky v dostatečně účinném množství by zřejmě znamenalo jiné výživové potíže.

    1. Nešířím dezinformace, naopak se snažím nalézt všechny dostupné přírodní zdroje k léčbě a pomoci. Názor ať si každý udělá sám, každopádně existuje několik lidí, kterým bioléčba s přírodními preparáty již pomohla. I kdyby změna stravování směrem k převaze alkalických potravin, o kterých je převážně tento celý web, spolu s kořenem pampelišky pomohl jen jedinému člověku na světě, má tento článek smysl a o to jde.

      Michaela

    2. Uveďte Radku Vy relevantní zdroje pro Vaše tvrzení. Kritizovat umí každý, ale hledat, překládat, dávat dohromady a sdílet prospěšné informace, k tomu už je zapotřebí čas, vůle a chuť pomoci jak to jde.
      Třeba se opravdu potvrdí, že pampeliška nemá na rakovinu vliv, o čemž jako bylinkář velmi silně pochybuji, ale do té doby je to možnost, jak si pomoci ku zdraví. Ve vědě to také funguje tak, že dokud se něco skutečně nevyvrátí, je to platné a ne naopak.
      Vy zastrašujete lidi a nutíte je svým postojem nic nedělat a odkázat se jen na chemii, to není dobré.
      Každý jsme zodpovědný sám za sebe a své zdraví a to,co funguje jednomu, nemusí fungovat druhému,ale to ještě neznamená, že je to lež.

      Bedřich

    3. Pro Bedřicha: Zřejmě jste si nevšiml, že já uvádím ten nejrelevantnější zdroj, t.j. autora předmětné studie. Můžete ho kontaktovat prostřednictvím stránek domovské university. O průběhu všech projektů se můžete informovat též prostřednictvím stránek téže university. Bližší údaje vám poskytnou e-mailem. Dle mé zkušenosti jsou vstřícní. Nevím z čeho usuzujete, že zastrašuji lidi a svým postojem je nutím nic nedělat, případně že je odkazuji jen na chemii. To rozhodně nedělám. Jen tvrdím, že zkreslené informace bez hlubšího poznání je cesta do pekla, která je jak říká trefné přísloví vždy dlážděna dobrými úmysly. Já se sice na rozdíl od vás nepovažuji za bylinkáře, i když si troufnu tvrdit, že moje znalosti i z tohoto oboru jsou nadprůměrné. Víte vy, že původce většiny nemocí (bakterie a viry) jsou gramnegativní, grampozitivní a neutrofilní? A víte, že nevhodnou bylinou, nebo nevhodným jednostranným stravováním můžete naopak vytvořit lepší podmínky pro původce nemoci a nemoc zhoršit, či urychlit její rozvoj? Pokud jde o nachlazení, asi nebudou škody dramatické. Pokud jde o rakovinu, pacient nemá na experimenty mnoho času. Nevhodná léčba může mít fatální následky. Bylinky pomáhají, pokud je nasazena ta správná a správným způsobem. Pokud radíte nemocným, že mají vynechat maso, mléčné výrobky, nebo cokoli jiné, jste si jisti, že nejdete původci na ruku? Rakovina může vzniknout i díky virové zátěži. Pokud nevíte, jestli daný vir pro svůj život potřebuje pH-, nebo pH+, nebo pH 6,5 – 7,5, tak jsou tyto rady jako ruleta. Můžete jak vyhrát, tak prohrát. Pokud vy vždy víte, jaká je příčina (spouštěč) daného problému a nasadíte správný lék, tak většina radičů to neumí. Z vašeho vyjádření, že někomu to zabere a někomu ne vyvozuji, že na úspěšnost vaší léčby by jste si také nevsadil. Odpovědnost těch co radí je větší než si radiči dokážou přiznat. Když to nevyjde a pacient zemře, může to být i jejich vina. To neznamená, že nemají radit, ale znamená to, že informace mají být kompetentní a pacient nesmí být obelháván výroky typu: Do 48 hodin budou rakovinné buňky zničeny.

  6. Nevím, proč musíte doslova každou zprávu deformovat do obludných rozměrů. PRAVDA JE TAKOVÁ: výzkumník Siyaram Pandey Z Universizy Windsor biochemie dostal oficiální povolení otestovat extrakt z kořene pampelišky pro léčbu pacientů s rakovinou. Dr. Pandey a jeho studenti výzkumníci v laboratoři potvrdili v testech na myších, že extrakt způsobuje apoptózu nádorové buňky (podobně jako látky konopí). Látka s kterou se pracuje (extrakt) je 5x silnější, než jiné dostupné extrakty. Není pravda, že je 100x silnější než chemo a rozhodně neničí rakovinné buňky do 48 hodin. Také není pravda, že se v poslední době začala pampeliška používat pro léčbu. Povolení je vystaveno na pilotní projekt na 30 pacientech. Tento projekt do dnešního dne nebyl ukončen a není známá účinnost na lidech. Zdroj:University of Windsor
    P.S. MICHAELA WEISSOVÁ. SAMA SI NAPÍŠETE NA WEB, ŽE KOPÍROVÁNÍ ČLÁNKŮ JE MOŽNÉ POUZE S MÝM SOUHLASEM. BOHUŽEL SAMA NENAPÍŠETE ODKUD JSTE TY INFORMACE OKOPÍROVALA VY. SLUŠNOSTÍ JE UVÉZT ZDROJ. TO, JAK JE TO NAPSANÉ, JE HORŠÍ NEŽ BULVÁR.

    1. Vážený pane,

      zřejmě jste si nevšiml, že pod článkem jsou uvedeny zdroje, ze kterých čerpám.
      Slušností je nenapadat lidi, obzvlášť když dělají něco prospěšného pro ostatní.

      Michaela

  7. JV Manžel se léčí na rakovinu bioléčbou. Nevím co mu více pomáhá zda bioléčba, anebo kořen a listy pampelišky, ale některé nádory se zmenšili. Má jich povíce na různých místech v těle.

    1. Dcera má rakovinu a ráda bych se zeptala. V jákém poměru a kolik sa má čaju vypít za den.

  8. Dodatek k -KLMN-cituji Vás: používalo se co bylo dostupné.Nic jiného jim nezbývalo….podívejte se do starých matrik………jako které třeba když umíraly ženy v porodnicích vlivem sepse zanesené -moudrými doktory, než se zavedlo desinfikování rukou pánů porodníků,kdežto ty prosté ženy s těmi bylinkami co nevěděly -kde jsou játra- kupodivu s tím heřmánkem a pod. vesměs na sepsi neumíraly…není náhodou KLMN,lékař…či nepracuje ve ,či pro -farmacii-provokuji že…?Možná je to mým -úhlem pohledu-,nějakých 45 let sbírám ty neúčinné přírodní produkty-kupodivu když mě po operaci hloupého prstu se tří stehů jen tři hnisaly,tak ten řepík zabral,a nehnisalo to…divné co?

  9. Souhlasím s -Jarkou- a -Petrem-a mám víc -připomínek k názoru -KLMN-naše babičky- stejně jako generace před které žily -přirozenějším způsobem- než dnes, měly -intuici-,zjednodušeně řečeno když je mě zle tak si něco vezmu, a ono to zabere,protože jsem -intuitivně- vybral správně,v tom případě nemusím vědět -kde jsou játra-,zjednodušený a často dokola opakovaný argument je -sugesce-,i když i ta měla a má své nezastupitelné místo.Že většina -chemie-beztak pochází z přírody…opět velmi zjednodušeno…byliny působí pomalu ale účinně a celým komplexem svých látek,farmaceutický průmysl,udělá rozbor,najde -hlavní složku-a přidá látky pro to, či ono a…patentuje-a o tom to jde …byliny nelze patentovat-…u pampelišky…jedna definice přírodní mediciny hovoří jasně…imunita začína v žaludku-…doufám že netřeba komentovat co to v praxi znamená…

  10. Já bych to tak nezatracovala. Nejsem fanatik, ale původní léčiva vznikaly z bylinek. Jinde se uvádí, že tělu chybí hořčiny. Jakýkoli kořen, má sílu. Třeba to zvyšuje tak imunitu, že tělo si se špatnými buňkami poradí. Vždyť se všude uvádí, že rakovinu má každý. Z toho mi vyplývá, že ten, kdo má opravdu dobrou imunitu, buňky jsou vyvážené a ty špatné neohrožují člověka na životě. Myslím, že stojí za to, čaj dlouhodobě vyzkoušet. Už čištění krve je nástroj na likvidaci nežádoucích buněk. Generace před námi mluvily o tom, že zdraví máme na dosah všude kolem sebe.

  11. Farmaceutický průmysl by takhle přišel o své neskutečné zisky. To bude hlavní důvod, proč zapadne i tohle…

  12. Myslím,že není na pořádku dne vynalézt účinnou a levnou alternativu chemoterapie.

  13. Obávám se, že naše babičky byly rády, když věděly, kde má člověk zhruba játra. Takové věci jako UV záření nebo vitamíny jim určitě nic neříkaly a pochybuju, že kvůli tomu jedly kořen pampelišek. Zajímalo by mě jak se pozná „špatná“ rakovinná buňka od té dobré – jak je psáno ve třetím odstavci. A poslední připomínku, když je to tak jednoduché, proč už si to někdo dávno nechal patentovat? Odpovím si sám, je totiž nesmysl. Nemůže existovat jedna látka, který likviduje cíleně všechny typy rakovinných buněk – je jich totiž nepřeberné množství. To je jako byste chtěli mít jeden univerzální nástroj na opravu všech možných poruch auta, člunu a letadla. Bohužel tak jednoduché jak si to představujete to nebude…

    1. Myslím, že babičky neužívaly cíleně byliny, na konkrétní nemoci. Ale používaly úplně vše, co vyrostlo. Už jen pro název, léčivé rostliny. Věděly, co je zdravé a v mnoha případech léčivé. Tím třeba zrovna nebylo tolik rakoviny. Jak jsem psala výše. Třeba byla vyšší imunita a více pohybu, ve srovnání s dneškem.

    2. Ano,používalo se co bylo dostupné. Nic jiného jim nezbývalo. Ale evidentně nevíte co píšete, podívejte se do starých matrik na co lidé umírali a jakém věku. Dnes běžně léčitelné nemoci jako angína, spála, neštovice, zápaly plic, průjmy – právě tou vámi zavrhovanou „chemií“, která beztak pochází z přírody jako vše kolem nás. Rakovina (a různé civilizační nemoci) nebyla tak běžná jak dnes ze spousty důvodů, ať už že lidé měli více pohybu, jedli střídměji, ale hlavně se té rakoviny obvykle nestihli dožít.

    3. Tím samozřejmě nechci říct, že bylinky jsou k ničemu, to ani náhodou, naopak! Ale říct, že látka, kterou kořen pampelišky obsahuje ničí rakovinu, proto když si z pampelišky uvařím čaj tak to léčí rakovinu je nesmysl. Je to zavádějící a zjednodušující a téměř s jistotou lze říct, že nebude fungovat. Bohužel spousta lidí si to neuvědomuje.

  14. Jo jo… Pamatuji se na to, když výzkum již před několika lety přinesl v hrubé podobě zmíněné výsledky a… byl zrušen. 😀 Pročpak asi… 😀 :/

    1. Tak výzkum o kterém jsem psal výše zrušen není, není ani problém s financováním, ale je problém s účinností, která zatím není dostatečná. Je snaha vyvinout účinnější extrakt. Do 48 hodin to totiž nefunguje a autoři studie sami vnímají studii jako velmi riskantní pro pacienty.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.