Citrónová dieta, která vám pomůže shodit až 3 kg za týden

citronadaMáte-li před dovolenou, večírkem, svatbou nebo si jen chcete udělat radost zbavením se několika kilogramů v krátkém čase a přírodní cestou, existuje zde možnost, jak toho zdravě, jednoduše a efektivně dosáhnout.
Tato dieta obsahuje tělu prospěšné látky a je prokázáno, že účinkuje v krátkém časovém období.

V závislosti na vaší nadváze a vašem životním stylu, tedy výdaji, vám může pomoci se zbavit během 7 dnů až 3 kilogramy a celkově vás ozdravit a pročistit bez hladovění.

 

Snídaně:

Začněte den sklenicí vody s citrónovou šťávou z půlky citrónu, aby se aktivoval metabolismus a detoxikace organismu. Můžete přidat i špetku skořice a chilli, které vše ještě umocní. Uvařte si litr kvalitního zeleného čaje (zhruba 4 sáčky nebo 2 sítka na 1l) a dejte si hned šálek. Zbytek popíjejte během dne. Po půl hodině po citronádě snězte 2 jablka nebo 2 pomeranče nebo 1 grepfruit.

Kromě ovoce si dejte zhruba za 20 minut i hrst ořechů, mandlí nebo lískových oříšků, které jsou výborným zdrojem antioxidantů a dobrých tuků.

 

Oběd:

rp_salát-200x300.jpgNejprve si opět udělejte citronádu a mezitím co jí budete popíjet, si připravte velký zeleninový salát se semínky, klíčky, mořskými řasami a bylinkami dle chuti, se zálivkou z extra panenského olivového oleje (můžete střídat i s jinými za studena lisovanými oleji jako je lněný, konopný, mandlový, atd.) a lžíci citrónové šťávy nebo jablečného octa. V článku Raw strava najdete tip na zálivku a ostatní cenné informace.

Kdo je zvyklý na klasické stravování a má pocit, že by měl hlad a není vegan nebo vegetarián, může si udělat plátek přírodního krůtího steaku nejlépe z farmy nebo bio chovu nebo kousek kvalitní ryby.Také na olivovém oleji, nejlépe bez soli jen s bylinkami nebo jen se špetkou soli, neboť ta zadržuje přebytečnou vodu v těle. Místo soli můžete na dochucení použít česnek.

 

Svačina:

Připravte si citronádu s chilli a po ní si dejte podle chuti buď smoothie z jednoho banánu a hrknu mandlového mléka nebo půlku avokáda s jarní cibulkou a pepřem nebo ovoce podle vaší chuti.

 

Večeře:

kytky salatVečeři se snažte sníst nejpozději do 18 hodiny a před ní opět vypijte sklenici citronády. Dejte si buď míchaný salát, popřípadě s vařeným bio vejcem máte-li chuť nebo velký okurkový salát nebo bio jogurt s grepfruitem nebo banán nebo jiné vaše oblíbené ovoce. Vždy si vyberte jen jednu variantu.

Po večeři se jděte projít na čerstvý vzduch na dobu nejméně půl hodiny svižnější chůzí s hlubokým vědomým dechem.

 

Před spaním

Doporučuji si uvařit kopřivový čaj nebo čaj z rozchodnice růžové, která výrazně urychluje metabolismus. Kdo snese další zelený čaj a nemá problémy se spánkem, může si dát i zelený čaj.

Krátká meditace nebo relaxace před spánkem s pozitivní vizualizací, vložením tzv. sankalpy nebo-li přání a poděkováním za vše, co máte, co se vám povedlo, komu jste měli možnost pomoci nebo za to, jak se cítíte, umocní celý proces a příjemně vás naladí.

 

 

Byliny stimulující hubnutí:

  • cajČajovník čínský zelený, polozelený oolong, červený Pu-Erh
  • Maté
  • Guarana
  • Garcínie (Ayurvédská káva)
  • Hořký pomeranč

Všechny tyto byliny jsou velmi revitalizační a dodávají energii, takže se nedoporučují pít na noc, pakliže chcete spát.

 

Taková očista organismu se může zařazovat několikrát do roka, ale neměla by tvořit váš každodenní jídelníček. Pestrost a rovnováha vyhrávají. Povede-li se vám do každého dne zařadit nějaký příjemný pohyb, ať už procházku v přírodě, milování, jízdu na kole, běh nebo jógu, jen dobře pro vás. Necítíte-li se na tokový program sami dostatečně motivovaní, oslovte někoho z přátel nebo rodiny, ať si takový týden vyzkouší s vámi. Vše bude víc bavit. A poslouchejte své tělo a jeho aktuální kondici. Trpíte-li nějakým onemocněním vyžadující speciální režim, určitě se nepouštějte do ničeho sami bezhlavě. I když je taková „dieta“ nezatěžující, můžete si z ní vybrat třeba jen část, kterou postupně uvedete do své každodennosti, jako je například velký salát k večeři, procházka nebo jen citronáda ráno i během dne.

Tipy na jednoduché protažení najdete v článku 10 minut jóga na každý dentip na šťávu na hubnutí najdete v článku Šťáva na rychlé zhubnutí a další důležité tipy pro ženy v článku 10 věcí, které dělají ženy mladší a krásnější.

Další tipy na hubnutí naleznete v sekci Hubnutí.

Hrajte si a užijte si to.

 

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.