Mapa bolestí břicha a co znamenají

brichoBřicho je velkou oblastí a každá bolest v něm může být způsobena mnoha nejrůznějšími důvody, od těch tzv. triviálních, až po vážné. Pro lepší určení příčiny bolesti je dobré určit si přesné místo a také typ bolesti.

 

Bolesti břicha jsou jedním z nejčastějších nepohodlí, které již někdy zažilo až 90% lidí. Někdy nás intenzita děsí, ale intenzivní bolest nemusí hned nutně znamenat, že jejím důvodem je vážný problém a naopak – mírná bolest může být vážnější a dlouhodobá signalizuje chronické onemocnění, které by mělo být opravdu hned léčeno.

Pokud pocítíte bolest břicha, v jakékoliv části, která trvá déle než 2 týdny, je nutné navštívit lékaře, aby nedošlo k vážnější diagnóze. Důvodem k okamžité návštěvě u lékaře je dlouhotrvající nadýmání, delší zvracení, průjem a krev ve stolici.

Bolest břicha je druh bolesti, která se projevuje od prostoru mezi prsy, až do slabin. Pakliže máte aktuální bolest, pokuste se najít její místo a identifikujte si její možný význam.

bricho

1. Žlučové kameny, žaludeční vřed, zánět slinivky břišní.

2. Žaludeční vřed, reflux, poruchy trávení, zánět slinivky, žlučové kameny, epigastrická kýla.

3. Žaludeční vřed, vřed na dvanáctníku, ucpání žlučových cest, zánět slinivky břišní.

4. Žlučové kameny, zánět močového ústrojí, zácpa, lumbální kýla – výhřez ploténky.

5. Zánět slinivky břišní, počáteční stádium zánětu slepého střeva, žaludeční vřed, pupeční kýla.

6. Žlučové kameny, divertikulární choroba, zácpa, zánět tlustého střeva.

7. Zánět slepého střeva, zácpa, bolesti v pánvi – gynekologické potíže (endometrióza, atp.), bolest v tříslech – tříselná kýla.

8. Zánět močového ústrojí, zánět slepého střeva, zánět tlustého střeva, pánevní bolest – gynekologické problémy, divertikulární choroba.

9. Divertikulární choroba, pánevní bolest – gynekologické potíže, bolesti třísel – tříselná kýla

Méně závažné problémy:

Existují různé příčiny bolesti a ty méně závažné problémy jsou například zácpa v důsledku špatné výživy a nebo nepohybu, meteorismus, intolerance některých potravin, gastritida v důsledku nahromadění příliš mnoho žaludečních kyselin, otravy jídlem a žaludeční viry.

Pozorujte svou bolest a vnímejte její intenzitu, charakter, dobu trvání, proměnlivost v rámci pohybu nebo klidu, souvislost s určitým jídlem a podobně. Kdyby neustávala nebo sílila, okamžitě vyhledejte lékaře, i kdyby se mělo jednat o tzv. zdánlivou hloupost, jistota je jistota.

Podrobnější informace o celém trávicím traktu naleznete v článku Trávicí soustava, souvislost mezi vaším obličejem a bolestmi disbalancí v oblasti břicha nejdete v článku Obličej jako zrcadlo našich orgánů a v článcích Symbolický význam orgánů a Uzdravme své tělo naleznete podrobnější informace o duchovní příčině.

Hodně zdraví!

Michaela

 

healthylifetricks
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.