Recept na výrobu báječného mandlového hydratačního krému

krem1Kdo miluje mandlový olej, vůni včelího vosku, medu a růžové vody a navíc pocit luxusu přírodních ingrediencí, skvělou pěstící kosmetiku a tvůrčí činnost, do které může dát tolik lásky, kolik jen chce, pro toho je zde recept na domácí výrobu vskutku exkluzivního krému na obličej i tělo, s bohatou texturou a nádhernou vůní.

Recept na tento zvlhčující pleťový krém vymyslel řecký lékař, který žil před téměř 2000 lety. Je hustý, sametový a luxusní, zanechává pleť jemnou a hebkou a prokazatelně redukuje vrásky a známky stárnutí. Navíc jeho výroba je velmi jednoduchá a ze zcela přírodních ingrediencí. Tento krém může být použit i jako tzv. make-up remover neboli odstraňovač makeupu.

Pakliže jste jako vegan proti použití včelího vosku, můžete použít olivový olej, meruňkový olej, jakýkoli ořechový olej nebo olej ze semínek.

Růžovou vodu seženete za pár korun poměrně jednoduše. Ta dává krému lehkou vůni, ale pro neparfémovanou verzi tohoto krému můžete použít i čistou filtrovanou vodu.

 

Ingredience:

  • 8 lžic strouhaného včelího vosku (seženete ve včelařském e-shopu)
  • 200 ml mandlového oleje
  • 1 lžíce medu (jestli chcete, můžete ho vynechat)
  • 1/2 šálku růžové vody (přidávejte postupně a uvidíte sami, kolik bude potřeba)
  • 2 malé čisté sklenice od krému

 

Postup:

krem2krem3

 

 

 

 

 

 

V malém rendlíku na mírném ohni rozehřejte vosk, mandlový olej a med a ihned odstavte. Nechte mírně vychladnout. Pak postupně po kapkách přidávejte růžovou vodu a stále vyšlehávejte směs dohladka. Když krém přestane vstřebávat vodu a začnou se tvořit malé kapky, které už budou nezamíchatelné do směsi, zastavte přidávání a pokračuje v míchání další minutu, aby krém zchladl.

Nalijte směs do čistých sklenic a nechte je zcela vychladnout ještě před tím, než je uzavřete víčkem. Jakmile krém zchladne jeho barva zesvětlá.

A je to.

krem4

krem5

 

 

 

 

 

 

Nebojte se toho, je to opravdu velmi jednoduché, účinné a zábavné, výsledkem budete mile překvapeni.

Užijte si to.

 

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

15 Komentářů
  1. Dobrý den, moc pěkný nápad, i když mandle v kosmetických produktech nemám úplně v oblibě, mám k nim spíše takový neutrální vztah 🙂 Šlo by krém používat i na obličej upravený nějakou trvalejší kosmetickou úpravou? Myslím třeba tímto? Děkuji a přeji krásný sluncem prozářený den 🙂

  2. Dobry den, zajimala by me trvanlivost tohoto kremu a zpusob uchovavani (v chladu a temnu? lednice/spiz, ve skle nebo plastu). Jake jsou Vase zkusennosti. Dekuji a preji pekny den.

  3. Mozem sa opytat, ja velmi nemusim tu ruzovu vodu, je tam potrebna? Neda sa nahradit vodou s esencialnym olejom? Dakujem

    1. Dobrý den Gabrielo,

      růžovou vodu můžete zaměnit za jakoukoli jinou květinovou vodu nebo máte-li sušší pleť, tak i za esenciální olej podle vašeho gusta.

      Michaela

  4. Postup je napsán špatně,je vynechaný mandlový olej….kdy a v jakém množství se tam přidává,myslím tím,zda pomalu po kapkách,či jak???? Prosím,popište postup znovu,děkuji

    1. Mrkněte pořádně, v postupu je to napsané…V malém rendlíku na mírném ohni rozehřejte vosk, mandlový olej a med a ihned odstavte….. 🙂

  5. Dobrý den, chtěla bych pro výrobu krému použít merunkový olej místo včelího vosku a medu. Kolik oleje mám použít?
    děkuji za radu.

    1. Dobrý den,

      toto nemám vyzkoušené, ale tak zhruba stejný objem, který nahrazujete. Uvidíte sama podle konzistence. Přilívejte olej postupně a sama si zvolte konzistenci, která vám bude nejvíce vyhovovat.

      Michaela

  6. Dobry den,

    Chtela bych se zeptat na jaky typ pleti je tento krem vhodny? a jestli jen hydratuje nebo I masti?
    Dekuji

    1. Krém se hodí na všechny typy pleti.
      M.

    1. Olej se přidává do rozehřáté směsi med a vosk 🙂
      M.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.