Domácí pomoc při ztrátě hlasu nebo chrapotu

citron zazvor med mataAž se vrátíte z hudebního festivalu, koncertu nebo sportovního zápasu celý uzpívaní a uskandovaní, prosedíte večer s přáteli na studené židli a doslova s nimi probrebentíte noc nebo ofouknete studenou klimatizací v autě nebo kanceláři a druhý den zjistíte, že se vám špatně mluví, přeskakuje vám hlas, máte jiný tón hlasu nebo ho nemáte vůbec, nezoufejte. Existují zde velmi účinné, jednoduché a přírodní tipy na to, jak se opět rychle vrátit do formy.

1. Zázvor a citrón

Nakrájejte zázvor na plátky a pokapejte citrónovou šťávou nebo posolte dle chuti. Žvýkejte postupně plátek za plátkem v pravidelných intervalech, kolik jen můžete. Je-li to na vás moc silné, uvařte si zázvorový čaj, přidejte po zchladnutí citrón a lžičku medu. Zanedlouho si budete moci všimnout zlepšení tónu vašeho hlasu.

2. Domácí med

Ráno snězte jednu polévkovou lžíci kvalitního medu a opakujte každý den do odeznění příznaků. Med vám bude poskytovat zvlhčení krku a hlasivek, aby se vám opět dobře mluvilo.

3. Jablečný ocet

Zamíchejte jednu polévkovou lžíci jablečného octa ve sklenici vody a vypijte každý den. Tento nápoj krásně léčí chraplavý hlas a pomůže vám i ke štíhlé linii.

4. Bezinková šťáva

Vašemu hlasu také velmi prospěje domácí bezinková šťáva nebo čaj.

5. Odvar ze šalvěje nebo řepíčku lékařského

Tyto dvě bylinky jsou přímo zázračné na uzdravení chraplavého hlasu. Když do vlahého čaje ještě zamícháte domácí med, nebude to mít chybu.

6. Inhalace

Dýchání vlhkého vzduchu s olejem z eukalyptu nebo borovice vám krásně pročistí krk.

7. Vincentka

Na hlasivky také dobře pomáhá lehce ohřátá Vincentka. Někdo ji doporučuje popíjet v teplém mléce. Záleží na povaze vašeho problému, neboť mléko zahleňuje.

 

Nezapomeňte poskytnout hlasivkám potřebný odpočinek do odeznění příznaků a co nejméně mluvit, zpívat nebo křičet. Také hodně pijte, nekuřte, vyhýbejte se kořeněným jídlům, alkoholu a kofeinu.Ve dnech, kdy bude váš hlas fit se můžete zkusit věnovat nějakému zábavnému hlasovému tréninku nebo tréninku řeči. Vždy, když budete nemocní, je potřeba nemoc pořádně vyléčit, nepřecházet ji a opravdu se v klidu uzdravit. Tím zabezpečíte svým hlasivkám největší komfort.

Pokud vaše neblahé příznaky trvají déle než dva týdny, je nutné navštívit lékaře a poradit se s ním o další léčbě.

Ať je nám všem stále do zpěvu.

 

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.