Jak se přírodně zbavit chloupků nejen v obličeji

vosk1Chcete-li se zbavit chloupků přírodní cestou, mám zde pro vás po článku Přírodní recept, který zničí váš knírek navždy, další zajímavý tip, který můžete použít na celé tělo, skvěle funguje, je rychlý a levný. Vyhnete se tak utrácení za chemické přípravky, které mohou vést k podráždění pokožky nebo jiným vedlejším účinkům jako například tvrdnutí chloupků nebo jejich rychlejší růst. 

 

Vosk z cukru a citrónu

Tato metoda byla používána již za starých časů v Egyptě a civilizacemi východu. Je podobná metodě vosku, je ale ekonomičtější, méně bolestivá a zcela na přírodní bázi. Tento vosk velmi dobře funguje i na velmi krátké chloupky, odstraňuje odumřelé buňky, regeneruje pokožku a můžete ho použít na všechny části těla. V některých zemích je k dostaní v obchodech cukrová pasta, můžeme si ji však můžeme vyrobit jednoduše doma.

Co budete potřebovat:

  • 2 hrnky cukru
  • šťáva z jednoho citrónu
  • trochu vody, pokud citrónové šťávy není dostatek, aby vznikla hladká pasta

 

Příprava:

voskNa pánev nalijeme citrónovou šťávu, kterou smícháme s cukrem tak, dokud šťáva plně nepokrývá cukr. Pokud šťávy není dost, dolijeme trochu vody. Zahřejeme směs na střední teplotu, dokud se cukr úplně nerozpustí. Směs by měla dosahovat teploty maximálně 46ºC.

Jakmile směs dojde k varu, snižte teplotu a čekejte, dokud se neutvoří hustá, lepkavá pasta hnědé barvy o konzistenci medu. Směs nesmí příliž ztmavnout, neboť to by znamenalo, že jste ji připálili a budete muset začít znovu. Nikdy ji nevařte ve vysoké teplotě déle než minutu. Odstavte směs a nechte ji zchladnout.

Směs použijte stejně jako klasický vosk. Naneste vosk tak, aby vytvořil tenkou vrstvu a směle tahejte proti směru růstu chloupků. Mějte na paměti, že pleť by měla být před odstraňováním chloupků čistá a suchá. Pak odstraňte z obličeje zbytky vosku teplou vodou a namažte se gelem s aloe vera nebo hydratačním krémem.

Doporučení:

Jestliže tuto metodu zkoušíte poprvé, vyzkoušejte ji nejdříve na malé části těla, která není tak citlivá – třeba někde na noze, abyste viděli, jak vaše pleť reaguje a jak vám to celé jde.

Vosk nemusí být horký, abyste se nespálili, ale teplý.

 

Maska z kurkumy

maskaPleťová maska z kurkumy má skvělé vlastnosti, které vedou k postupnému oslabování chloupků, což je skvělé v kombinaci s voskovou metodou. Tato maska je výborným doplňkem voskové techniky a navíc má spoustu skvělých benefitů pro pleť díky obsahu antioxidantů. Léčí akné, růži a ekzémy, redukuje zánětlivá místa a zčervenání, odstraňuje vrásky, zjemňuje kontury tváře a -omlazuje,

Postup: 

Smíchejte prášek kurkumy s vodou tak, aby vznikla krémová pasta, která se neroztéká. Naneste pastu na obličej a nechte účinkovat 20 minut. Poté dobře několikrát umyjte teplou vodou a naneste svůj oblíbený krém.

Pleť bude zároveň hydratovaná, hladká a prozářená. Tato maska je vhodná pro všechny typy pleti.

 

Další skvělé tipy na domácí kosmetiku naleznete v článcích

Přírodní péče o tělo,

Udělejte si přírodní botox, 

Recept na výrobu domácího mandlového krému,  

Recept na ověřený přírodní krém na opalování, 

Domácí výroba očních stínů, 

Přírodně na pleť a její nerovnováhu, 

Domácí bio tělový krém a další.

 

Užívejte si péči o sebe a milujte.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

3 Komentářů
  1. DOBRÝ VEČER jak dlouho mam nechat tu smes na obličeji a ješte stači jen lehce natřit co dal .odstranění chloupku

    1. Milá Ivano,

      po nanesení nechte pastu chvilku na pleti vychladnout, aby se chloupky dobře přilepily a pak jí strhněte.

      Michaela

  2. Navždy??? Co to je za nesmysl ? A ta receptura s citronem ? Citron irituje pokožku a zesvetluje a na základě použití Vaší cukrové pasty si může pěkně zadělat na řádný pigment.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.