Maminčiny čokoládovo-avokádové sušenky

sušenkyMaminky. Vždycky „mají“ pravdu, skvěle vaří, pečou, zavařují, sbírají staré recepty po svých babičkách a tak se u nich vždy najde nějaký ten poklad v tlusté, rukou psané a časem omšelé kuchařce. Jeden takový tu pro vás dnes mám a i když je starý, je jednoduchý – žádné hodiny u plotny a obměněný moderními zdravými potravinami – neobsahují umělá sladidla, nezdravé tuky, barviva, ani konzervanty. Podle mojí maminky jsou to ty nejzdravější sušenky na světě.

Místo másla v nich je avokádo, které jim dodá bohatou a jemnou texturu a spoustu cenných látek. Místo rafinovaného cukru med, místo bílé mouky superpotravina kakao.

 

Ingredience:

  • 60 g neslazené vysokoprocentní čokolády (roztavit ji v 1/2 lžíci kokosového oleje)
  • 1/2 avokáda
  • 2 lžíce mandlového másla – recept ZDE
  • 1/4 šálku domácího medu
  • 1 vejce a 1 vaječný bílek (nejlépe bio nebo z farmy)
  • 2 lžíce kakaového prášku (bio, nepražené nejlépe)
  • 1 1/2 lžíce mandlové mouky (na jemno rozdrcené mandle)

Příprava:

1. Předehřejte troubu na nejvyšší stupeň.

2. V mixéru rozmixujte na pastu avokádo.

3. Pak přidejte všechny ostatní ingredience, jednu po druhé a vše dobře rozmixujte.

4. Dejte hotové těsto na hodinu do lednice.

5. Pak z těsta vytvarujte sušenky lžící nebo cukrářským pytlíkem.

6. Pečte sušenky zhruba 15 minut.

7. Pak nechte sušenky vychladnout a podávejte.

 

Dobrou chuť.

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.