Recept na senzační raw karamely

 

SONY DSC
Karamely

Jestliže milujete sladké dezerty, které jsou zdravou alternativou k těm klasickým recepturám, právě jste narazili na skutečný poklad. Tento recept je speciálně sestaven ze zdravých tuků, bílkovin a ingrediencí bohatých na živiny a zároveň skvěle chutná. Svým složením odpovídá živé, veganské a paleo stravě. Stačí jen kousek a dopřejete si skutečný gurmánský zážitek. Jsou jednoduché na přípravu – zhruba 10 minut, svou konzistencí krásně krémové, chutí dekadentní a vsadím se, že si je zamilujete.

 

Ingredience na 16 – 20 kousků:

  • 1 šálek kešu másla (nebo jiného ořechového másla dle výběru) – recepty zde
  • 1/3 šálku kokosového oleje
  • 1/4 šálku kakaa (nejlépe nepraženého)
  • 1/4 šálku javorového nebo agáve sirupu
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

 

Postup:

karamely1Ve středně velké míse nebo v mixéru smíchejte ořechové máslo a kokosový olej dohladka. Nejlépe vám to půjde, pokud budou obě suroviny mírně teplé. Přidejte kakao, javorový nebo agáve sirup, mořskou sůl a vanilku a opět promíchejte, dokud vám nevznikne hladká krémová směs.

Tu pak přelijte do středně velké mísy vyložené potravinovou fólií, která vám usnadní vyjmutí. Nejlepší je hranatá na lasagne. Pakliže máte jinou, nevadí, karamely mohou být různě silné a různých tvarů, nic se neděje.

Mísu dejte na hodinu do mrazáku. Díky kokosovému oleji směs krásně ztuhne, bude se po vyndání dobře krájet a před podáváním jemně povolí, takže budou karamely krásně vonět a chutnat. Nenechávejte je až příliš dlouho v teple, nejlepší je je podávat z mrazáku nebo z lednice.

Zbylé karamely skladujte tedy v mrazáku po libovolně dlouhou dobu nebo v lednici, kde vám díky své neodolatelné chuti stejně dlouho nevydrží. Nejlépe vám vydrží uskladněné v uzavíratelné nádobě.

Poznámka:

Pokud budete chtít použít na přípravu raději mandlové máslo, doporučuji to z nepražených mandlí, neboť z čerstvých nepražených mandlí má příjemně sladkou a jemnou chuť ve srovnání s praženou verzí a o množství živin ani nemluvě. Nejlepší je si takové máslo opravdu udělat velmi jednoduše sami podle receptu na ořechová másla. Takové máslo se dá pak ještě použít na mnoho dalších chutných způsobů, jak se můžete dočíst například zde.

Máte-li alergii na ořechy, můžete stejně dobře použít másla ze semínek, například slunečnicových, na které najdete recept také v článku o výrobě másel ze semínek a ořechů.

Tento recept je vhodný zkrátka pro všechny mlsouny, kterým není lhostejné jejich zdraví.

Dobrou chuť.

 

Michaela

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.