Je překyselení organismu mýtus?

M132/0644Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom jenom malý počet lidí na světě, protože tato pravda je před veřejností, bohužel, skrývána. V roce 1931, německý vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg objevil, že rakovina je výsledkem nefyziologického způsobu života.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme převážně stravu, která organizmus okyseluje) a fyzickou neaktivitou se v těle vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem.

Kyselost z buněk vytlačuje kyslík a nedostatek kyslíku v buňkách zase vytváří kyselé prostředí. MUDr. Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“. Jste-li hodně zakyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez kyslíku.

„Odeberete-li zdravé buňce 35 % jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva dny“, tvrdil MUDr. Warburg. „Všechny normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít bez něj. To je pravidlo bez výjimky“.

 

Tkáně s nádorem jsou kyselé, zatímco ty zdravé jsou zásadité

Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky: kyselost krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky).

Objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že nemohou přežít v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. A že mohou přežít jenom s pomocí glukózy a v prostředí bez kyslíku. Proto nádor není nic jiného, než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají, aby přežily v kyselém prostředí, v němž je nedostatek kyslíku.

Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

 

Kyselost a zásaditost organizmu je výsledkem stravy

Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava (dle svého nutričního profilu) podmínky pro kyselost či zásaditost v těle.

Jednodušeji řečeno, zásaditost organizmu závisí na tom, co jíme. Kyselé nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité. Aby naše buňky mohly dobře fungovat, potřebují lehce zásadité pH, malinko nad 7.

U zdravého člověka dosahuje pH v krvi 7,40 – 7,45. Krev se neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti. Avšak některé potraviny krev okyselují a znečišťují organizmus.

zasaditost

 

Kyselinotvorné potraviny:

  • cukrRafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin nejhorší, protože neobsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, nýbrž pouze uhlovodany, které škodí slinivce břišní. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé).
  • Maso (všechny druhy)
  • Výrobky živočišného původu – mléko, sýry, smetana, jogurty,…
  • Rafinovaná sůl
  • Rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.
  • Chleba
  • Margaríny
  • Kofein
  • Alkohol
  • Tabák
  • Veškeré průmyslové a konzervované potraviny, které obsahují konzervanty, umělá barviva a aromata, stabilizátory atd.
  • Antibiotika a obecně všechny léky

 

Zásadotvorné potraviny:

  • ovozelVeškerá syrová zelenina. Některá má sice kyselou chuť, ale v těle se změní a stane se zásaditou.
  • Ovoce. Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti (nenechte se zmást jeho velmi kyselou chutí).
  • Mandle. Jsou velmi zásadité.
  • Celozrnné obiloviny: jedinou zásadotvornou obilovinou je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou lehce kyselé, ale ideální strava musí obsahovat i určité procento kyselin, takže je dobré jíst i trochu obilovin. Veškeré obiloviny se musí jíst uvařené.
  • Med. Má velmi vysokou zásaditost.
  • Chlorofyl. Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velice zásaditý.
  • Voda. Je důležitá pro tvorbu kyslíku. Buďte pořád dobře zavodnění, pijte vodu po malých doušcích po celý den.
  • Cvičení. Cvičení pomáhá udržovat zásaditost organizmu, protože rozvádí kyslík po celém těle. Sedavý způsob života ničí život.

 

Chemoterapie neléčí, nýbrž zhoršuje kyselost organizmu

Chemoterapie okyseluje tělo do té míry, že tělo musí sáhnout do svých zásaditých rezerv, aby neutralizovalo kyselost. Přitom musí obětovat minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto vidíme změny na osobách, které dostávají chemoterapii, mimo jiné i padání vlasů. Ostatní léky rovněž zhoršují kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak jen je to možné.

 

Správná míra pH

Jak již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu 60 % zásadotvorné stravy a vyhýbejte se výrobkům, které jsou z větší části kyselinotvorné, jako jsou sycené nápoje, sladkosti a produkty rychlého stravování. Nepřehánějte to se solí a používejte ji co možná nejméně. Když jste nemocní, postarejte se, aby vaše strava byla zásadotvorná alespoň z 80 %. Máte-li nádor, tak se snažte vytvořit ve svém těle co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete dosáhnout pomocí stravy, cvičení, vyhýbání se stresu a doplňováním chlorofylu.

 

Názor odborníků

„Veškerá tak zvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra zasycenosti těla kyselostí“, řekl George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.

„Nesčetné názvy nemocí nejsou důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci mají stejnou základní příčinu: přemíru kyselosti v těle.“ – MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj zásaditost nebo zemři” (“Alcalize or Die”).

„Zvýšená kyselost organizmu je příčinou všech degenerativních nemocí. Když dojde k porušení rovnováhy a organizmus začne ukládat kyselost a toxické látky ve vyšší míře, než dokáže vyloučit, pak se objevují nemoci“ – MUDr. Robert O. Young.

 

Hodně zdraví!

 

celostnimedicina, obrázek zasaditosti: nasytsvoudusi
Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami, zásadotvornou stravu a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

33 komentářů
  1. Dostal jsem na překyselení nápoj alkarosen a zatím se mi zdá, že se cítím o něco líp. Ačkoliv otázka je, jestli to není jen radost z jara 😀

  2. Autorka nerozumí základním biochemickým pochodům v těle člověka, patrně to pouze zkopírovala odjinud. V opačném případě by věděla, že v těle průměrně zdravého člověka konzumující pestrou stravu žádné dlouhodobé překyselení nemůže nastat. To hrozí pouze při dlouhodobé jednostranné dietě, např. námořníci, polární výpravy, hladomor a podobně.
    Cílená zvýšená konzumace zásaditých potravin se projeví vylučováním těchto zásaditých látek z těla močí, tím dojde ke zvýšení pH moči, moč přestane být přirozeně kyselá a aseptická a subjekt si koleduje o zánět močových cest.
    Tabulka je výsměch, dát všechny léky do jedné kategorie je vysloveně projev choré mysli, v ČR je 50 000 druhů balení léků s 8 000 účinnými látkami. Tak třeba ANACID 30X5ML zcela zaručeně v těle nezpůsobuje kyselost.

    1. Dobrý den,

      na základě svých znalostí a zkušeností zastávám jiný názor a ztotožňuji se s článkem, jehož zdroj je uveden – Celostní medicína.

      Michaela

    2. Souhlasím s Vámi. Navíc napsat, že je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí, může jenom naprostý laik, který si myslí, že rakovina je způsobena jen našim stavováním.

  3. Hezký den,
    říkám správně, že se bílkoviny štěpí v kyselém prostředí? Vytvořme zásadité prostředí v žaludku, co potom bude s bílkovinama?
    Děkují za zpětnou vazbu.

    1. Dobrý den Konstantine,

      ano, říkáte.

      Něco jiného je acido-bazická rovnováha, o které je v článku řeč, tedy ne jen zásadité prostředí, to bychom nepřežili a něco jiného překyselení, které se zde řeší a je ve společnosti většinové. Překyselení je nebezpečné – je to více kyselin, než tělo může dobře zpracovávat. Cílem není mít zásadité tělo, ale správným poměrem potravin vyladit tělo na správné ph a tedy acido-bazickou rovnováhu – správný poměr kyselin a zásad v těle pro správné fungování.

      Michaela

  4. Můžu potvrdit na svém vlastním těle, že po přechodu na syrovou stravu cca 80per ku 20 per normální stravy jsem šel dolů s vahou asi o 20kg za rok a vyhnuly se mi všechny nemoci, běhám jezdím na kole mírně cvičím s vlastním tělem a denně provádím strečink. Cítím se vitální, spojil jsem to i s očistou tlustého střeva. Je nutné experimentovat a naladit si stravu, které vyhovuje právě vám, každý to má trošku jinak, ale princip zásadité X kyselé funguje dokonale. Přeji všem pevné zdraví a šťastný život, Martin.

  5. Nevim cemu verit. Zabyvam se hodne literaturou o acidobazicke rovnovaze, ph v tele atd. a v kazde knize najdu rozdilne nazory. Jsem sama svym lekarem verim, ze nejlepsi je pozitivita, stridma strava lehka a hodne pohybu.

    V tabulce nahore je uvedeno: med: mirne kyselinotvorny, a pak dal dole ctete od autora, ze med je vysoce zasadotvorny. To je co????

    1. Milá Katko,

      je to stejná zkušenost, jakou jste již udělala sama. Tabulka je od jednoho zdroje a text inspirován jiným. Myslím, že nejdůležitější je si naj