Kůra na podporu metabolismu a detoxikaci

citron vodaPomáhat tělu pravidelně se očišťovat a zbavovat toxinů je jednodušší, než jste si možná mysleli. Kromě zdravé stravy bez polotovarů a průmyslově zpracovaných potravin, pohybu na čerstvém vzduchu, pití čisté pramenité vody a pravidelného kvalitního spánku, můžeme pomoci metabolismu k rozběhu sklenkou nalačno vypité medové vody s citronem. Je to snad nejjednodušší a velmi účinná metoda, kterou když vezmete za svou a uděláte si s ní kůru, budete se téměř okamžitě cítit lépe. 

 

Ingredience:

  • půlka citrónu nebo limetky
  • lžička domácího medu
  • kousek zázvoru (doporučuji zejména v chladnějších měsících)

 

Příprava:

  1. Uvaříme vodu a poté ji necháme zchladit na teplotu těla. Nejlepší je, máte-li možnost vařit vodu na otevřeném ohni, ne v rychlovarné konvici nebo mikrovlnné troubě. Stejně jako u jídla se její pak struktura stane jemnější a tělo ji bude lépe přijímat.
  2. Přelijeme do hrníčku nebo sklenky a vymačkáme polovinu citronu nebo limetky. Citron lze nahradit i velmi zdravým jablečným octem.
  3. Osladíme medem. Med nesmí přijít do vody teplejší než 40 stupňů. V horké vodě se med stává těžko stravitelný a ničí se cenné enzymy.
  4. Na lačno vypijeme.
  5. Snídani konzumujeme zhruba 10 minut poté a začínáme nejlépe ovocem.

 

rozinkyPro posílení trávení a dodání tělu minerálních látek je možné tuto vodu střídat s vodou se sušenými fíky, datlemi nebo rozinkami, vše nejlépe v bio kvalitě. Sušené ovoce přes noc namočíme do vody. Ráno vodu vypijeme a ovoce sníme nebo použijeme například do teplé ranní kaše. Takto připravená voda je nejvhodnější zejména po zvracení a při průjmech, neboť tělu navrací zpět ztracené cenné látky.

V zimě a při nedostatečném trávení nebo blížící se nemoci je možné přidat do vařící se vody čerstvý zázvor.

Nedoporučuji tento recept používat dlouhodobě. Nic, co je tělu dodáváno každý den stejně, mu není nakonec prospěšné, neboť zleniví. Vhodné je udělat kůru, například na 6 týdnů a poté zvolit jiný recept, viz recepty v rubrice Šťávy.

Další tipy na detoxikaci naleznete v rubrice Detoxikace.

Hodně zdraví!

Michaela

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů
  1. Dobrý den, moc se mi líbí Váš web, pravidelně jej sleduji.Měla bych k Vám jeden dotaz, jak je to s detoxikací těla a kojením. Myslím detoxikaci změnou jídla či pitím nápjům(podle vašich receptů). Nepřechází ty tzv. „škodlivé látky“ do mateřského mléka. Děkuji za odpově’d. Hodně zdraru. Zdraví Dana

    1. Milá Dano,

      přesně. V době těhotenství a kojení se detoxikace nesmí provádět. Jezte pestře a to, na co máte chuť, choďte na procházky a zhluboka dýchejte. To je to, co teď potřebujete oba nejvíce 🙂

      Mějte se krásně,
      M.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.