Ananas pro krásu

ananasAnanas je známý pro své blahodárné účinky na tělo, ale již méně známý svými zkrášlujícími a ozdravnými účinky na pleť. Nabízím vám zde několik tipů na přírodní, doma vyrobené masky na všechny tipy pleti, které krásně vyhladí a prozáří vaší pleť. Zařadíte-li ananas do svého jídelníčku a budete-li ho na pleť aplikovat pravidelně, zbavíte se také pigmentových a stařeckých skvrn.

Ananas je výborným zdrojem vitamínu C. Sklenka čerstvého džusu obsahuje zhruba 130% doporučované denní dávky. To je pro pleť hotový balzám. Jestli chcete, aby vaše pleť vypadala mladší, pravidelně tělo dopujte vitamínem C, v kombinaci s bromelinem, tedy ananasem a podaří se vám to. Recepty na domácí léčivé nápoje s ananasem naleznete v článku 4 recepty na nápoje proti kašli, na dobré zažívání, hubnutí a odkyselení.

 

Ananasová pleťová maska

Ingredience:

  • 2 lžíce tvarohu
  • 1 lžička ananasové šťávy

Postup:

Přísady smícháme dohromady, směs pak naneseme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit. Pak smyjeme teplou vodou, osušíme a naneseme pleťový krém. Můžete například vyzkoušet Mandlový hydratační krém, který celou akci krásně zakončí.

 

Zjemňující ananasová maska

Ingredience:

  • 1 lžička ananasové šťávy
  • 1 lžíce mandlového oleje (olivového oleje)

Postup: Šťávu smícháme s olejem a jemnými krouživými pohyby vmasírujeme do pokožky. Necháme působit co nejdéle a pak spláchneme teplou vodou.

 

Medovo-ananasová maska

maskaIngredience:

  • 1 lžička ananasové šťávy
  • 2 lžíce tekutého medu

Postup:

Obě ingredience smícháme a vzniklou směs pak nanášíme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit. Poté omyjeme teplou vodou.

 

Výživná pleťová maska

Ingredience:

  • 4 kousky ananasu
  • 2 lžíce tučného tvarohu
  • 5 kapek citrónové šťávy
  • 1 lžičku medu

Postup:

Ananas rozmixujeme a smícháme s ostatními přísadami. Naneseme a necháme působit 20 minut. Tato krémová maska vyhlazuje suchou a drsnou pokožku. Je vhodná i k ošetření rukou a chodidel.

 

Ananasová šťáva vyhlazuje celulitidu

Vědecké výzkumy potvrdily, že ananas odbourává celulitidu a jestliže se aplikuje přímo na pokožku, redukuje podkožní tuk.

Po dobu dvou měsíců si denně kartáčem pořádně promasírujte postižené oblasti a pak je potřete čerstvou šťávou, nakonec je zabalte do potravinářské fólie a vše nechte hodinu působit. Poté opláchněte a ošetřete například tímto tělovým krémemkterý si hravě zvládnete vyrobit sami doma.

 

Trápí-li vás stařecké a pigmentové skvrny, v článku Přírodní zesvětlovač stařeckých a pigmentových skvrn, se můžete nechat inspirovat na jejich přírodní odstranění.

 

Další zajímavé tipy naleznete v sekci Přírodní kosmetika.

 

Onadnes
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.