Jednoduchý nápoj na chřipku a nachlazení

nápoj na chřipkuMéně sluníčka a chladnější dny vždy znamenají vyšší riziko nachlazení a vzhledem k tomu, že se zaobírám přírodními způsoby léčení, sestavila jsem pro vás jednoduchý, rychlý a velmi účinný nápoj, který vás dostane zpět do rovnováhy.

Kromě kloktání slané vody na dezinfekci dutiny ústní a krku a potlačení infekce a s ní spojené bolesti, koupele s eukalyptovým olejem, která uvolní ucpané dutiny,, klidu v posteli a pocení, je zde ještě skvělý nápoj, který funguje jako přírodní antibiotikum a podpora imunitního systému. Ingredience jsou vám velmi dobře známy a nejúčinnější na nich je právě jejich spojení, které vás doslova vystřelí z bot – citrón, česnek, zázvor a kajenský pepř.
V závislosti na požadované intenzitě si můžete upravit poměr česneku a zázvoru, aby to na vás nebylo moc silné.  Časová náročnost tohoto nápoje je zhruba 5 minut.

 

Recept na protichřipkový nápoj:

Ingredience:

  • šťáva z 1 citronu
  • 1 – 4 stroužky drceného česneku
  • kousek čerstvého drceného zázvoru (zhruba 2-3 cm)
  • špetka kajenského pepře
  • trocha vlažné vody

 

Postup:
Šťávu z citronu, česnek a zázvor nalijte do sklenice, zalijte vodou, posypte kajenským pepřem, promíchejte a ihned vypijte.

Poznámka: Chcete-li, můžete nápoj přisladit lžičkou domácího medu, což je vzhledem k jeho léčivým účinkům více než žádoucí. Zároveň můžete přidat i špetku skořice, která vás ještě více prohřeje.

 

Na nachlazení také velmi pomáhá nakrájet několik stroužků česneku do teplého mléka s lžičkou medu a vypít si tento nápoj v posteli. Kdo chce, může si do něj přidat i trošku nepraženého kakaa, které tělu poskytne velmi důležité antioxidanty a chuť. Česnek je dobré nedrtit, ale nechat v mléce na větší kousky, aby se uchovaly důležité látky a pak ho také sníst. Budou-li kousky moc velké, budou hodně pálit.

Doporučuji zároveň popíjet teplý zázvorový čaj s citrónem, zvýšit příjem vitamínu C z ovoce a zeleninových šťáv, hodně spát ve vyvětrané místnosti a v čistém povlečení.

Další důležité rady k uzdravení naleznete pod tagem Nachlazení.

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

4 Komentářů
  1. Chtěla jsem se zeptat, jak často se to smí pít, ale zarazil mě komentář Thomase. Já jsem si to namíchala do 1/4 l hrnku a vypila – nenastal žádný problém, tak proč by se to mělo takhle moc ředit, jak Thomas píše?

  2. POZOR! Přidejte do většího množství vody, pokud nevíte jak jsou vaše potraviny silné. Bylo by dobré uvést v textu a zvíraznit minimálně 1-2 litry vlažné vody.
    1PL do 0,5L vlařné vody se mi osvědčila a potraviny byly převážně z okolí.
    Do toho mléka jsem to nezkoušel, moc se mi do toho zatím nechce, chuťově mi dalo zabrat už to první 🙂 ale cítím se dobře 🙂 uvidíme jak dál… toto množství bych si rozvrhnul tak na 5-7 dní. NAMASTÉ

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.