Zdravé dýňovo-čokoládové pralinky

pralinkyNabízím vám recept na skvělé dýňovo-čokoládové pralinky, které se mohou stát zajímavým vánočním cukrovím, dezertem na oslavu nebo zdravou sladkostí pro děti, které je přímo milují. Jsou velmi snadné na výrobu a nepečou se, tudíž jsou v nich zachovány všechny zdravé mikroživiny. 

Na těchto pralinkách mám ráda nejen jejich chuť, ale hlavně fakt, že k jejich přípravě stačí jen pár minut, mixér a necelou hodinku v lednici, nic víc.

 

Ingredience na náplň:

  • 1 šálek kešu másla (domácí výroba zde)
  • 6 vypeckovaných větších datlí 
  • 1/2 šálku dýňového pyré
  • 1/2 šálku kokosové moučky (drceného kokosu)
  • 2 lžíce panenského kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilky (prášku)
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku

 

Ingredience na čokoládovou polevu:

  • 1/2 šálku kakaa (nejlépe nepraženého)
  • 1/4 šálku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 3 polévkové lžíce javorového sirupu nebo jiného tekutého sladidla (agáve, slad, med..)

 

Postup:

Náplň uděláte tak, že smícháte kešu máslo a datle v mixéru na hladkou pastu. Pak přidejte zbývající přísady na náplň (dýňové pyré, kokosovou moučku, kokosový olej, vanilku, mletý muškátový oříšek, hřebíček) a opět rozmixujte, dokud se vše dobře nepropojí.

Je-li potřeba, přidejte do náplně ještě trochu kokosové moučky, aby hmota byla pevná a dobře se z ní kuličky tvarovaly.

Tvarujte stejně velké kuličky, které dejte na tác nebo talíř a po vytvarování je nechte odpočinout 15-30 minut v lednici.

Mezitím si připravte čokoládovou polevu smícháním všech ingrediencí na polevu ručně v misce dohladka.

Pak vyndejte kuličky z lednice a obalte je v čokoládě. Nejlépe se vám to bude dělat ponořením kuličky do misky.

Po obalení dejte kuličky opět do lednice, aby čokoláda mohla ztuhnout a to opět na 15-30 minut.

Dokud nebudete kuličky servírovat, je lepší je mít v lednici, neboť v teple by měkly a kvůli své chuti by se okamžitě snědly 🙂

Další skvělé recepty na jednoduché a rychlé dezerty nebo cukroví naleznete v článku       11 lahodných raw receptů nejen na vánoční cukroví – kuličky.

 

Dobrou chuť.

Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami, zásadotvornou stravu a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

2 komentáře
  1. Měla bych otázku. Ve spoustě receptů nacházím jako jedu z ingrediencí i dýňové pyré. Je tím myšleno dýňové pyré ze syrové nebo pečené dýně? Moc děkuji za odpověď.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.