Zdravé dýňovo-čokoládové pralinky

pralinkyNabízím vám recept na skvělé dýňovo-čokoládové pralinky, které se mohou stát zajímavým vánočním cukrovím, dezertem na oslavu nebo zdravou sladkostí pro děti, které je přímo milují. Jsou velmi snadné na výrobu a nepečou se, tudíž jsou v nich zachovány všechny zdravé mikroživiny. 

Na těchto pralinkách mám ráda nejen jejich chuť, ale hlavně fakt, že k jejich přípravě stačí jen pár minut, mixér a necelou hodinku v lednici, nic víc.

 

Ingredience na náplň:

  • 1 šálek kešu másla (domácí výroba zde)
  • 6 vypeckovaných větších datlí 
  • 1/2 šálku dýňového pyré
  • 1/2 šálku kokosové moučky (drceného kokosu)
  • 2 lžíce panenského kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilky (prášku)
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku

 

Ingredience na čokoládovou polevu:

  • 1/2 šálku kakaa (nejlépe nepraženého)
  • 1/4 šálku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 3 polévkové lžíce javorového sirupu nebo jiného tekutého sladidla (agáve, slad, med..)

 

Postup:

Náplň uděláte tak, že smícháte kešu máslo a datle v mixéru na hladkou pastu. Pak přidejte zbývající přísady na náplň (dýňové pyré, kokosovou moučku, kokosový olej, vanilku, mletý muškátový oříšek, hřebíček) a opět rozmixujte, dokud se vše dobře nepropojí.

Je-li potřeba, přidejte do náplně ještě trochu kokosové moučky, aby hmota byla pevná a dobře se z ní kuličky tvarovaly.

Tvarujte stejně velké kuličky, které dejte na tác nebo talíř a po vytvarování je nechte odpočinout 15-30 minut v lednici.

Mezitím si připravte čokoládovou polevu smícháním všech ingrediencí na polevu ručně v misce dohladka.

Pak vyndejte kuličky z lednice a obalte je v čokoládě. Nejlépe se vám to bude dělat ponořením kuličky do misky.

Po obalení dejte kuličky opět do lednice, aby čokoláda mohla ztuhnout a to opět na 15-30 minut.

Dokud nebudete kuličky servírovat, je lepší je mít v lednici, neboť v teple by měkly a kvůli své chuti by se okamžitě snědly 🙂

Další skvělé recepty na jednoduché a rychlé dezerty nebo cukroví naleznete v článku       11 lahodných raw receptů nejen na vánoční cukroví – kuličky.

 

Dobrou chuť.

Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami, zásadotvornou stravu a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

2 komentáře
  1. Měla bych otázku. Ve spoustě receptů nacházím jako jedu z ingrediencí i dýňové pyré. Je tím myšleno dýňové pyré ze syrové nebo pečené dýně? Moc děkuji za odpověď.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>