Léčivé smoothie pro vaše kolena a klouby

smoothieAbyste se mohli stále lehce pohybovat životem, je třeba mít své kosti a klouby v dobré kondici. K tomu vám kromě pravidelného pohybu a pestré stravy může dopomoci také toto lahodné smoothie, které jsem sestavila speciálně na péči o mnohokrát zanedbávané nebo jednostranně přetěžované klouby, kolena obzvlášť.

Kolena jsou jedněmi z nejdůležitějších a nejsložitějších kloubů na těle a s věkem se stávají křehčí, ovlivňují to, jak se pohybujeme a jak flexibilní jsme. Velká většina lidí nad 35 let již zná, co je to bolest kloubů, kolen obzvlášť.

Velmi pomůže, když se začnete o své klouby zajímat co nejdříve a předejdete tak jejich předčasnému opotřebení a bolesti. Nabízím vám dnes speciální smoothie, které posílí vaše vazy a šlachy a tím vaše kolena a klouby obecně. Při pravidelném pití získáte také více kvalitní energie, která vás udrží déle v pohybu.

Toto smoothie je plné nutrientů a zároveň velmi chutné. Je plné vitamínu C, hořčíku, křemíku a bromelainu z ananasu, který mimo jiné také zlepšuje trávení a metabolismus. Je skvělé jako prevence osteoporózy, bolesti a zánětů kloubů, pro hydrataci kloubů a zvýšení mobility. Je to můj tajný tip na skvělou snídani.

 

Ingredience:

  • 2 šálky ananasu
  • 1 šálek ovesných vloček (lépe jsou ty bezlepkové – v dostání ve zdravé výživě nebo na internetu)
  • 1 šálek čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 40 g medu
  • 40 g mandlí (předem namočených)
  • 7g nebo špetka skořice
  • 1 šálek vody

 

Postup:

SS
SS

Ovesné vločky zalijte troškou teplé vody a nechte chvíli nabobtnat, dokud se voda nevstřebá.

Poté dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte na hladké smoothie. Pokud je třeba, můžete ještě přidat vodu.

 

Tip 1: Pokud chcete mít smoothie lehčí, můžete nejprve ananas odšťavit a použít jen ananasovou šťávu. Pak už tedy nebudete přidávat vodu.

Tip 2: Jestli si chcete udělat ze smoothie slavnostnější long-drink, můžete ještě na závěr rozmixovat v mixéru s několika kostkami ledu a ozdobit bylinkami a jedlými kvítky nebo ananasovými kousky a skořicí.

Tip 3: Potřebujete-li se více zbavit zánětu, přidejte do smoothie ještě kousek zázvoru.

 

Na zesílení vašich kostí vám velmi doporučuji medicínu léčitelky Evy Moučkové, na níž naleznete recept v článku Jednoduchý recept na vápníkovou bombu.

Další léčivá smoothies naleznete v článku 5 receptů na léčivá smoothies a šťávy – proti bolestem hlavy, kloubů a na záněty.

Recept na léčivou šťávu na klouby naleznete v článku Šťáva na odstranění kyseliny močové z kloubů a na léčbu dny.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.