Zdravá nektarinkovo-banánová zmrzlina do ruky

zmrzlinaMiluji broskve a nektarinky, ostatně jako všechno letní ovoce a tak jsem se rozhodla se s vámi podělit o recept na báječnou zdravou zmrzlinu bez klasického cukru, mléka, konzervantů a barviv, kterou ocení nejen vaše děti, ale i vy si moc rádi dáte, věřte mi.

Výhodou této zmrzliny, která je velmi jednoduchá na přípravu je to, že se dá krásně obměňovat za jakékoli jiné, vaše oblíbené sezónní ovoce a můžete tak mít každý den jinou příchuť.

Tato zmrzlina se dá udělat jako oblíbené nanuky nebo ji můžete zamrazit do kalíšků od jogurtu a pak vyklopit na talířek a dozdobit ovocem, bylinkami a jedlými květy nebo jí zamrazit do sáčků na led a udělat si zmrzlinové bonbóny, variant je celá řada, záleží jen na vás.

nektarinky

Protože je z čerstvého ovoce a tudíž zdravá, tak skvěle poslouží nejen jako dezert, ale také jako zdravá osvěžující letní svačinka. Znám pár velmi zaneprázdněných lidí, kteří jí často ráno ve spěchu vezmou z mrazáku, letí s ní do práce a dají si jí na cestě místo snídaně. Využijte její populární vzhled a nabízejte ji často dětem. Dostanou tak porci vitamínů v chutném ovoci.

Tento typ zmrzliny můžete dělat i třeba jen z jedné ingredience, jako jsou například banány, které jsou na její výrobu nejideálnější svou konzistencí a sladkostí. Stačí je zamrazit na kousky nakrájené v sáčku nebo krabičce a pak rozmixovat s trochou studené vody. Pro oživení můžete přidat špetku skořice, vanilky, kakaa, karobu nebo mandlového másla a máte skvělou mňamku, kterou ani není třeba doslazovat a tělo ji bez problému stráví a dostane porci čisté energie.

 

Zdravá nektarinkovo-banánová zmrzlina

zmrzlina2Ingredience:

  • 3 středně zralé nektarinky (vypeckované, nakrájené na čtvrtky)
  • 2 banány
  • 1/2 šálku mandlového mléka (použít můžete jakékoli vaše oblíbené rostlinné mléko – viz recept v sekci Rostlinná mléka)
  • 1 lžíce medu (záleží na zralosti banánů, někdy není ani potřeba)
  • 1 lžička vanilky
  • 1/4 lžičky mletého nového koření (volitelné)

 

Postup:

Rozmixujte všechny ingredience v mixéru dohladka.

Nalijte zmrzlinu do formiček podle vaší volby a zamrazte.

 


Tip 1:
Pokud nechcete ztrácet čas zamrazováním do forem, můžete ingredience na přípravu zmrzliny použít rovnou mražené (ovoce a banány) a vytvořit si tak zmrzlinové smoothie, které nebude držet úplně pohromadě tvar, ale také skvěle chutná i osvěží.

zmrzlina1Tip 2: Kdo má chuť, může si do receptu přidat šálek kvalitního jogurtu, zmrzlina je pak krémovější. V případě, že použijete jogurt, můžete zmrzlinu dosladit ještě 2 lžícemi medu nebo vámi preferovaného sladidla.

Tip 3: Pokud si chcete připravit větší množství zmrzliny, abyste ji nemuseli dokola stále dělat, můžete ji zamrazit do již zmíněných sáčků na led. Nepoužijete ji však jako zmrzlinové bonbóny do pusy, ale vždy několik kostek nasypete do mixéru a dobře rozmixujete.

Tip 4: Množství rostlinného mléka záleží na požadované hustotě, kterou tvoří zejména velikost banánů a nektarinek, v receptu je uvedeno orientační množství. Řiďte se vašimi surovinami a hustotou vašeho smoothie.

Další inspiraci na zdravé zmrzliny naleznete v sekci Zdravé zmrzliny.

 

Dobrou zdravou chuť a hravé léto.

Inspirace Off beat and inspired
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.