Posilte si hluchavkou dělohu, konečník i prostatu, zastavte záněty a výtok + tinktura na spaní a vlasy

hluchavka1Příjemná, planě rostoucí a velmi rozšířená bylinka, která má mnoho léčivých účinků, to je hluchavka bílá. Je zdánlivě podobná kopřivě, ale o mnoho jemnější, s bílými kvítky, hezky vykrajovanými lístky, krásnou vůní a velkým bonusem – nepálí. Z dětství ji jistě mnozí znáte. Nyní se k vám může vrátit, aby vám pomohla s mnohými zdravotními problémy.

U žen i mužů se její použití liší.

Ženám hluchavka velmi pomáhá při menstruačních problémech, na záněty a posílení ženských orgánů a na odstranění bělavého výtoku. Spolu s kontryhelem tvoří silnou dvojku v ženském čaji. 

Mužům pomáhá hluchavka s vylučováním moči harmonizací prostaty a uvolněním močových cest.

Hluchavkový čaj má příjemnou chuť a pomůže vám na klidný spánek (celkově uklidňuje), zlepší trávení, zastaví zánětlivé procesy v těle a to nejen v žaludku, působí proti nadýmání, chrání sliznice díky obsahu slizu, pomůže vám při nachlazení horních cest dýchacích a je skvělým tonikem pro vnitřní orgány.

 

Čaj z hluchavky

Výplachem hluchavkovým čajem vyléčíte také zánět nosohltanu. K tomu velmi dobře slouží jogínské konvičky k tomu určené (používají se na néti – výplach nosu), které seženete v indických nebo ezoterických obchůdcích

Nálev z hluchavky můžete zevně použít na léčbu hemeroidů, kožních ekzémů, spálenin, na dezinfekci poškozené kůže

Postup:

2 kávové lžičky květů zalijte 1/4 1 vroucí vody.

Nechte 15 minut vyluhovat, oslaďte medem nebo nechte jen tak.

Pijte 2x denně.

 

Na hluchavku narazíte na hodně místech přírody, sušenou ji seženete v bylinkářství nebo lékárně. Sbírejte celou bylinku, neboť kvítky, listy i nať jsou léčivé a to nejlépe od května do září. Sušit ji můžete třeba v sušičce na ovoce, ale dávejte pozor, abyste nepřesáhli teplotu čtyřicetdva stupňů Celsia.

 

Čajová směs na ženské záněty 

bylinkový čaj

Ingredience:

  • 5 lžic hluchavky
  • 5 lžic kontryhele
  • 2 lžíce řepíku
  • 2 lžíce květů jetele plazivého
  • 1 lžíce listu řebříčku
  • 1 lžíce listu ořešáku
  • 1 lžíce květu heřmánku
  • 1 lžíce šalvěje
  • 1 lžíce rozdrcené dubové kůry

Tuto směs si dejte do uzavíratelné sklenice, nejlépe s popiskem, ať víte, co v ní máte.

Na obrázku je část směsi v čerstvém stavu, pro ilustraci. Když je stále období čerstvých bylinek, preferuji čerstvé.

Postup:

Nejdříve uvařte dubovou kůru v  1/2 l vody, zhruba 6 minut.

Po odstavení dolijte vyvařenou vodu a přidejte 2 lžíce bylinné směsi ze sklenice a nechte 10 minut louhovat pod pokličkou.

Čaj přeceďte, nalijte do konvičky a popíjejte v průběhu celého dne.

Tip: Pro posílení účinků léčby jsou velmi vhodné sedací koupele ze lžíce řebříčku, lžíce kontryhele a lžíce heřmánku.

 

Koupel z hluchavky bílé 

hluchavka2Zhruba 13 celých rostlin natrhejte na menší kousky a ráno přelijte vlažnou převařenou vodou tak, aby byly zcela ponořené.

Nechte odstát do večera.

Před použitím nechte směs přejít varem, ihned odstavte a krátce (maximálně 5 minut) nechte vyluhovat.

Pak nálev nalijte do koupele.

Tato koupel vám pomůže při problémech s konečníkem – svědění, prasklinky, hemoroidy a křečích dělohy.

 

Tinktura z kvítků hluchavky – vhodná při nespavosti 

5 lžic květů zalijte 1/2 litrem lihu nebo kvalitního destilátu a dobře uzavřete ve skleněné lahvi.

Uložte na tmavé místo a nechte 2 týdny macerovat. Každý den dobře protřepte.

Užívejte 10-20 kapek tinktury před spaním.

 

Tinktura na posílení vlasů a jejich růstu

tinkturaPotřebujete-li podpořit růst a kvalitu svých vlasů, je hluchavková tinktura udělaná z celých nasekaných rostlinek, ponořených do čistého alkoholu a nechaných macerovat 2 týdny s každodenním protřepáváním, pro vás tím pravým.

Stačí po umytí vetřít pár kapek do pokožky a jemně promasírovat. Skvělá vlasová tinktura se dá udělat také z kopřiv, stejným způsobem.

 

Tip navíc: Pár hluchavek si můžete také přidávat do svého ranního smoothie a získáte tak nápoj plný živin. Mě se nejvíce osvědčila kombinace s banánem a ostružinami nebo jiným sezónním bobulovitým ovocem, nejlépe divoce rostoucím a vlastníma rukama nasbíraným.

 

Bojujete s občasnými nebo chronickými záněty nebo výtokem?

Je třeba k této problematice přistoupit celostně a udělat několik potřebných změn k lepšímu. V eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy – holistický systém pozitivní proměny života“, popisuji důležité aspekty úpravy stravy, posílení orgánů, pročištění těla a navrácení ho do rovnováhy, ve které panuje zdraví na všech úrovních, konkrétními funkčními kroky, které již pomohly stovkám mých uzdravených klientů.

Opakované kvasinkové infekce vedou k chronickým zánětům, dysbakterióze, syndromu propustného střeva, autoimunitním onemocněním, participují na vzniku rakovinných nádorů, napadají mozek a v důsledku toho ničí naší psychiku a způsobují mnoho dalších velmi nepříjemných zdravotních problémů.

Pokud chcete zjistit, zda patříte k 80% populace, která trpí přemnoženými kvasinkami a z nich plynoucích problémů, stáhněte si zdarma můj eBook „Jak si vytestovat kvasinkovou infekci“, odpovězte na otázky v něm položené, vyhodnoťte svůj aktuální zdravotní stav a rozhodněte se podle výsledků o další cestě. Já vám nabízím tu přírodní, šetrnou a trvalou, bez negativních vedlejších účinků.

 

Hodně zdraví!

Léčebné užití podle Maria Treben z knihy Moje léčivé rostiny
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.