3 nealkoholické slavnostní koktejly, vhodné i pro děti

pomerancChcete sobě a dětem udělat radost zdravými svátečními nápoji, kterými je můžete potěšit na Vánoce, Silvestra a po celou zimu? Tak se nechte inspirovat třemi recepty na slavnostní  nealkoholické koktejly, které udělají dobře vám i dětem.

Veškerá pozornost v oblasti sváteční gastronomie je zaměřená převážně na jídlo, ale dáte si ke zdravému jídlu na oslavu vodu?, colu?, džus z krabice?, panáka?… A co vaše děti? Dají si umělohotmotný kupovaný sirup?

Udělejte zdravou změnu a doplňte své dobroty také o lahodné nápoje pro každou příležitost.

 

Pomerančové nealkoholické šampaňské

pomeranc1Ingredience na 6 sklenek:

  • 1 láhev jemně perlivé minerální vody nebo perlivé jablečné šťávy (použít můžete 1/2 minerálky a 1/2 jablečného moštu, variantou pro dospěláky může být také cider)
  • 2 bio omyté pomeranče, nakrájené na tenké plátky
  • 6-8 snítek rozmarýnu, na ozdobu
  • 1 šálek medu nebo jiného vámi preferovaného sladidla

Postup:

Do skleněné karafy nalijte minerálku a jablečný mošt. Přidejte na plátky nakrájené pomeranče, rozmarýn a med a vše dobře promíchejte.

Dejte do lednice přes noc, aby se chutě propojily.

Před naléváním do sklenek, otiskněte okraj sklenky v hnědém cukru na efekt.

Tip 1: Použít místo pomerančů můžete také mandarinky.

Tip 2: Přidat do nápoje můžete také kandované pomeranče.

Tip 3: Velmi dobře chutná, když do karafy vymačkáte také jeden celý pomeranč.

 

 

Jablečný nealkoholický svařák

jablecny-drinkIngredience na 6-8 sklenek:

  • 6 šálků jablečného moštu
  • 1 šálek čerstvého pomerančového džusu
  • 4 tyčinky skořice, plus 1 na ozdobu
  • 6-8 hvězdiček badyánu, plus další na ozdobu
  • 2 lžíce hnědého cukru, medu nebo agáve, …
  • Šťáva z jednoho citronu

Postup:

jablkaSmíchejte všechny ingredience ve velkém hrnci.

Přiveďte k varu a snižte teplotu. Nechte probublávat po dobu zhruba 30 minut, aby koření pustilo vůni.

Pak nalijte do hrnečků nebo sklenek a ozdobte skořicí a badyánem.

Tip: Přidat můžete také kousky jablek nebo jablka vydlabat a nalít svařák do nich.

 

Horká jemně zázvorová raw čokoláda 

cokoladaIngredience na 4 šálky:

  • 4 šálky mandlového mléka (použít můžete i sojové nebo jakékoli jiné)
  • ½ šálku kakaa (nejlépe nepraženého)
  • ½ šálku hnědého cukru, medu nebo jiného sladidla
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky nového koření
  • ½ lžičky sušeného zázvoru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu nebo čerstvé vanilky
  • ¼ lžičky mořské soli
  • kokosová šlehačka (volitelné)

Postup:

Mléko jemně zahřejte v hrnci.

V samostatné misce smíchejte kakao, cukr, skořici, nové koření a zázvor.

Metličkou do mlék vmíchejte obsah misky, dokud se vše krásně nepropojí.

Nalijte do hrnečků a ozdobte šlehačkou nebo skořicí.

Podávat můžete s domácími sušenkami.

Tip: Udělejte si své domácí rostlinné mléko. Recepty naleznete v sekci Rostlinná mléka.

Dobrou chuť vám i dětem a krásnou zimu.

Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami, zásadotvornou stravu a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>