3 nealkoholické slavnostní koktejly, vhodné i pro děti

pomerancChcete sobě a dětem udělat radost zdravými svátečními nápoji, kterými je můžete potěšit na Vánoce, Silvestra a po celou zimu? Tak se nechte inspirovat třemi recepty na slavnostní  nealkoholické koktejly, které udělají dobře vám i dětem.

Veškerá pozornost v oblasti sváteční gastronomie je zaměřená převážně na jídlo, ale dáte si ke zdravému jídlu na oslavu vodu?, colu?, džus z krabice?, panáka?… A co vaše děti? Dají si umělohotmotný kupovaný sirup?

Udělejte zdravou změnu a doplňte své dobroty také o lahodné nápoje pro každou příležitost.

 

Pomerančové nealkoholické šampaňské

pomeranc1Ingredience na 6 sklenek:

  • 1 láhev jemně perlivé minerální vody nebo perlivé jablečné šťávy (použít můžete 1/2 minerálky a 1/2 jablečného moštu, variantou pro dospěláky může být také cider)
  • 2 bio omyté pomeranče, nakrájené na tenké plátky
  • 6-8 snítek rozmarýnu, na ozdobu
  • 1 šálek medu nebo jiného vámi preferovaného sladidla

Postup:

Do skleněné karafy nalijte minerálku a jablečný mošt. Přidejte na plátky nakrájené pomeranče, rozmarýn a med a vše dobře promíchejte.

Dejte do lednice přes noc, aby se chutě propojily.

Před naléváním do sklenek, otiskněte okraj sklenky v hnědém cukru na efekt.

Tip 1: Použít místo pomerančů můžete také mandarinky.

Tip 2: Přidat do nápoje můžete také kandované pomeranče.

Tip 3: Velmi dobře chutná, když do karafy vymačkáte také jeden celý pomeranč.

 

 

Jablečný nealkoholický svařák

jablecny-drinkIngredience na 6-8 sklenek:

  • 6 šálků jablečného moštu
  • 1 šálek čerstvého pomerančového džusu
  • 4 tyčinky skořice, plus 1 na ozdobu
  • 6-8 hvězdiček badyánu, plus další na ozdobu
  • 2 lžíce hnědého cukru, medu nebo agáve, …
  • Šťáva z jednoho citronu

Postup:

jablkaSmíchejte všechny ingredience ve velkém hrnci.

Přiveďte k varu a snižte teplotu. Nechte probublávat po dobu zhruba 30 minut, aby koření pustilo vůni.

Pak nalijte do hrnečků nebo sklenek a ozdobte skořicí a badyánem.

Tip: Přidat můžete také kousky jablek nebo jablka vydlabat a nalít svařák do nich.

 

Horká jemně zázvorová raw čokoláda 

cokoladaIngredience na 4 šálky:

  • 4 šálky mandlového mléka (použít můžete i sojové nebo jakékoli jiné)
  • ½ šálku kakaa (nejlépe nepraženého)
  • ½ šálku hnědého cukru, medu nebo jiného sladidla
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky nového koření
  • ½ lžičky sušeného zázvoru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu nebo čerstvé vanilky
  • ¼ lžičky mořské soli
  • kokosová šlehačka (volitelné)

Postup:

Mléko jemně zahřejte v hrnci.

V samostatné misce smíchejte kakao, cukr, skořici, nové koření a zázvor.

Metličkou do mlék vmíchejte obsah misky, dokud se vše krásně nepropojí.

Nalijte do hrnečků a ozdobte šlehačkou nebo skořicí.

Podávat můžete s domácími sušenkami.

Tip: Udělejte si své domácí rostlinné mléko. Recepty naleznete v sekci Rostlinná mléka.

Dobrou chuť vám i dětem a krásnou zimu.

Michaela Weissová
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.