Jak to udělat, aby váš domov podporoval váš záměr a dovedl vás ke splnění vašich snů

bytVěděli jste, že váš domov vás může pohánět vpřed, směrem k touhám vašeho srdce, motivovat vás k akci a stát se vaším živoucím 3D „vision boardem“ neboli manifestační nástěnkou pro splnění všech vašich přání? 

Představuji vám další část z cyklu „Jak zažít rok splněných snů“ a dnes vám ukáži, jak moc důležitý je prostor, ve kterém bydlíte, odpočíváte a čerpáte energii.

Pokud ze zajímáte o feng shui, tak jistě víte, zda-li váš domov podporuje vaše záměry a jak toho jednoduše dosáhnout, neboť to, co nás obklopuje je výsledkem našeho přemýšlení a obráceně.

Propojte se se svými životními vizemi a ujistěte se, že váš domov je s nimi v souladu díky zodpovězení si následujících otázek:

1. Podporuje mne můj domov na mé životní cestě?

2. Je v souladu s mými nejhlubšími touhami?

3. Propojuje mě s mým záměrem nebo mu dovoluji mě stahovat mimo mou cestu a záměr?

Zavřete oči a zavzpomínejte na to, jak váš domov vypadal před nastěhováním. Proč jste si vybrali toto místo a dali mu přednost před ostatními? Jak jste si představovali svůj život v tomto prostoru? Teď, oči otevřete a podívejte se kolem sebe, na svůj domov teď. Je to domov, který jste si představovali a po kterém jste snili?

Je naplněn vašimi hýčkanými vzpomínkami a oblíbeným nábytkem nebo je přeplněn harampádím v době rozbitého oprýskaného nábytku? Jestli se utápíte a hromadíte nepotřebné staré věci na horší časy, skutečně nemilujete a nyní nastal čas to změnit. Představte si, že všechen ten nepořádek a nefunkční, nesloužící, staré věci, představují vaši minulost a nyní chcete otevřít svůj prostor pro úspěšnou budoucnost.

Zde najdete sedm způsobů, jak vytvořit domov, který tě vás nasměruje ke splnění vašich snů. 

1. Vyprávějte ty správné příběhy.

byt5Napište si své životní záměry a vize z oblasti zdraví, lásky, kariéry, kreativity, cestování, vzdělávání a podobně. Potom si prohlédněte svůj domov a zjistěte, že symboly toho, čeho chcete dosáhnout se v něm nacházejí v podobě obrazů, knih, vzpomínek, fotografií, artefaktů, květin, … Cílené obklopování se věcmi, které vám připomínají, co si přejete manifestovat, vás naplní energií k jejich uskutečnění.

 

2. Udělejte své vize konkrétní.

Vytvořte si nástěnku splněných přání, kam umístíte fotky a slova, která vyjadřují vaší vizi a přání, po kterých toužíte a umístěte ji na místo, které máte nejčastěji na očích. Může být zavěšena nad vaším pracovním stolem, v kuchyni, na lednici, v šatní skříni, v koupelně, na toaletě, kdekoli. Důležité je, abyste na nástěnku dávali slova a věty v přítomném čase, že už to, po čem toužíte máte a prociťte ten pocit splnění.

 

3. Ukliďte si. 

Nepořádek vytváří chaos ve vás i kolem vás a to vám znesnadňuje odpočinek a koncentraci, ale hlavně v nepořádku je obtížnější dosahovat svých snů. Začněte na viditelných oblastech, jako jsou veškeré povrchy (konferenční stolek, jídelní stůl, regály, linka, skříňky atd), takže ihned uvidíte rozdíl. Jakmile uklidíte tyto povrchy, začněte s vnitřky a vytřiďte a srovnejte věci v zásuvkách, šuplících a skříních, včetně úložných prostor. Garantuji vám, že se začnete cítit lehčí, volnější a více schopni zaměřit se na přítomnost a její tvoření a tím i na budoucí úspěchy.

 

4. Zbavte se negativity.

Rowan Kunz owner & Builder of a small trailor house
Dřevostavba plná tepla

Zbavte se předmětů, které vám připomínají nešťastné a neúspěšné období vašeho života. Nemusíte skladovat věc, která vám způsobuje bolest, i kdyby to byl jakkoli drahý dárek. Vaše štěstí a klid uvnitř je nejcennější komoditou, kterou můžete na světě mít a která se nedá koupit za peníze, nikoli vnitřním nastavením, o které se tu snažíme. Všechno má svou energii a emocionální otisk a je důležité obklopovat se věcmi, které vám činí radost a podporují vás ve štěstí, zdraví a motivované.
 

5. Vyčistěte špatné vibrace.

Poté, co jste vše uklidili a odstranili nepotřebné nejlépe darováním na charitu, nyní pročistěte váš prostor také emočně a vibračně od všeho minulého. Pokud jste měli doma negativní lidi nebo situace, tyto negativní energie ve vašem prostoru přetrvávají a je třeba je vyčistit a odstartovat tak nový začátek. To se dělá nejlépe tzv. vykuřovacím rituálem pomocí vonných tyčinek nebo vykuřovadel, jako je například šalvěj, cedr nebo rozmarýn. Stačí vykouřit každý roh a místo a myslet při tom na rozloučení se s tím, co má odejít a myslet na to, co chceme pozvat, na co se naladit a těšit se z toho. Prociťte to přes srdce a nebojte se svému prostoru také vnitřně požehnat. Tím do prostoru otisknete lásku, vděčnost, souznění a harmonii s vašimi záměry.

Pokud nechcete prostor vykouřit, můžete ho vyzvonit zvonem nebo proměnit jeho vibrace vaším oblíbeným nástrojem. Důležité je vaše vnitřní nastavení spíše než nástroj (prostředník), který použijete.

 

6. Přivítejte rostliny.

Živé rostliny a květiny zvyšují pozitivní energii a harmonii a okysličují prostor, který vám pomůže rozhoupat se kupředu s větší lehkostí a radostí. Poté, co do svého prostoru pozvete květiny, odstraňte z něj šeď rolet a závěsů a pozvěte pro ně také přírodní světlo, které vše prosvítí sluncem. Uvidíte, že v takovém prostoru se vám bude krásně tvořit i odpočívat.

 

7. Přivítejte zvuk ticha.

byt3Vytvořte si prostor míru a ticha ve vašem vnějším domově. Ať už to bude klidná ložnice nebo meditační prostor, či relaxační koupelna, kde si můžete dopřát léčivé koupele, je důležité vytvořit si prostor, který vám umožní odpojit se od hluku přicházejícího z vnějšího světa, stejně jako od elektrosmogu v podobě televize, počítačů, mobilů, wifin a jít dovnitř sebe. Být dostatečně tichý vám umožní propojení se sebou, s vaší duší a božskou energií uvnitř vás, která vás vždy vede tím správným směrem. Budete-li ji naslouchat a následovat, vždy půjdete po cestě, která bude plná lásky a radosti a procházet situacemi, které budou pro vás dobré a ostatním neublíží a to vám velmi přeji.

 

Další inspiraci a návody k tomu, jak se cítit šťastnější a manifestovat si své sny, naleznete v článcích Jak začít praktikovat vděčnost a zažít rok splněných přání,

Chcete růst? Milujte se! Jak na to? 11 praktických tipů pro vás.

Krásný život a pozitivní myšlenky!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů
  1. Moc pěkný článek! Podle mě je moc důležité se zaměřit na to, jak dům vypadá už při koupi, protože sice lze provádět různé rekonstrukce ve vlastním bytě, ale jak je to třeba s těmito byty úplně nevím. Vždycky je také dobré mít v bytě pořádek, protože z vlastní zkušeností vím, že uklidit si před prací rozhodně není zbytečné, ten stres se docela dost zmenší, člověk si utřídí myšlenky a jde to rozhodně lépe 🙂

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.