Příčiny zánětů, jejich léčba a recept na silně protizánětlivou šťávu bez odšťavovače

kurkuma5Nabízím vám skvělý recept na silně protizánětlivou šťávu, která je skvělým způsobem jak začít svůj den bez ohledu na roční období a hlavně bez ohledu na to, zda máte nebo nemáte odšťavovač. Sama pro sebe ji nazývám kurkumovým tonikem, neboť opravdu velmi tonizuje vnitřní prostředí těla. 

Slovo „zánět“ je v současnosti velmi často používáno a dáváno do souvislostí s nemocemi jako je rakovina, Alzheimerova choroba, onemocnění srdce, obezita, diabetes, artritida nebo deprese. Zánět také stojí za viditelnými známkami předčasného stárnutí.

Zánět je reakce našeho těla na stres a je jedno, zda onen stres pochází ze životního stylu, náhlého úrazu nebo nevhodných potravin. Zánětlivé reakce jako jsou horečky, bolesti a otoky jsou způsob, jak se tělo snaží opět dostat do rovnováhy.

Hovořím zde o moderní epidemii zánětu v našich tělech, která nás činí nemocnými. O zánětu, který pochází z konzumace nekvalitní stravy plné rafinovaných cukrů, průmyslových tuků, lepku, nekvalitního masa a zpracovaných potravinách.

Další příčiny zánětu:

  • nedostatek spánku
  • nedostatek pohybu
  • strava s nízkým příjmem omega 3 mastných kyselin a vysokým obsahem omega 6 mastných kyselin
  • chronický stres – 9 potravin proti stresu
  • špatné vnitřní prostředí ve střevech
  • nedostatek času stráveného na čerstvém vzduchu
  • přehlcení se médii a internetem – elektronický smog
  • potravinové alergie a nesnášenlivost určitých potravin
  • toxiny z životního prostředí (nízká kvalita vody, vzduchu, půdy, pesticidy, …)
  • negativizmus

Toto vše velmi oslabuje naše těla, která jsou pak náchylnější k zánětům všech typů a k autoimunitním onemocněním, která rychle nastupují.

5 receptů na smoothies proti zánětům, na detoxikaci a omlazení

Co s tím?

Zaměřte se na změnu svého životního stylu:

  • snížení stresu
  • umění odpojení se během dne od matrixu (TV, sociální sítě, internet obecně – velmi bere energii)
  • zařazení pohybové aktivity na čerstvém vzduchu
  • zařazení meditací a relaxací (uvnitřnění se)
  • budování šťastných pevných vztahů
  • pozitivní přístup k životu
  • pravidelný denní a noční rytmus
  • kvalitní strava (celistvá, tak jak ji stvořila příroda, ne člověk)
  • protizánětlivé potraviny – 15 důležitých potravin bojujících se záněty

Protizánětlivé potraviny, průběžně snižují negativní dopad zánětu na naše tělo a léčí ho. Snížíte-li zánět, nesmírně se vám uleví fyzicky i psychicky, budete vypadat a cítit se mladší, nebudete mít nafouklé břicho a výrazně snížíte riziko chronických onemocnění.

Připravila jsem pro vás unikátní recept na protizánětlivou šťávu, která se skládá ze samých protizánětlivých složek, které tělu velmi pomáhají již v rozběhnutých obtížích, stejně jako v prevenci. Podívejte se na účinky jednotlivých složek a pak na celý recept a tuto šťávu určitě vyzkoušejte a zařaďte ji do svého každodenního programu.

SAMSUNG CSC
Protizánětlivé potraviny

Kurkuma

Výzkum ukazuje, že kurkuma má silné protizánětlivé, protinádorové a antioxidační vlastnosti. Bylo také prokázáno, že blokuje rakovinné buňky, snižuje riziko vzniku cukrovky a harmonizuje, tonizuje a posiluje i velmi poškozená játra, hubí bakterie salmonely a další při otravách jídlem, zlepšuje trávení tuků, pomáhá léčit artritidu (Kurkumin je stejně účinný proti zánětům jako ibuprofen nebo kortizon, ale kurkuma působí bez vedlejších účinků.), snižuje cholesterol, posiluje srdce a další.

Snadný způsob, jak snížit zánět a podpořit svůj imunitní systém, je přidávat kurkumu pravidelně do svých jídel.

Vyzkoušet také můžete tento recept na posílení celkového zdraví:

Zamíchejte kurkumu v panenském olivovém oleji, přidejte mletý pepř a chilli pro zvýšení účinku – je to docela husté, vznikne kašička. Užívejte 3x denně 1 kávovou lžičku. Po 3 týdnech udělejte týden pauzu.

Vřele doporučuji dělat si každý den recept z kurkumy, který si také dělám a který naleznete v článku Zázračný lék z koření na stovky nemocí

Léčí například:

  • záněty kloubů a záněty v těle obecně
  • šedý zákal
  • artritidu
  • onemocnění plic a jater
  • nejrůznější neurologické a metabolické poruchy
  • autoimunitní onemocnění
  • kardiovaskulární problémy
  • Alzheimerovu chorobu
  • velmi pomáhá při léčbě rakoviny a Parkinsonově nemoci
  • léčí následky po mrtvici
  • podporuje celkově dobrou kondici mozku (navyšuje růst kmenových buněk mozku, které jsou důležité pro schopnost regenerace a sebeuzdravovací procesy organismu)

Tip: Doporučuji vyzkoušet i čerstvý kořen kurkumy, který již seženete v mnoha obchodech a supermarketech. Stačí ho kousek nastrouhat.

Kdo by si měl dát na kurkumu pozor?

Kurkumu ve větším množství by neměly konzumovat osoby užívající léky na ředění krve – rozhodně po konzultaci s lékařem.

Kurkumu byste měli konzumovat vždy se špetkou černého pepře a trochou kvalitního oleje.

Vyzkoušejte také Protizánětlivé smoothie s kurkumou

Zázvor

Zázvor je dalším skvělým protizánětlivým pomocníkem. Také podporuje trávení a zlepšuje vstřebávání a asimilaci základních živin. Čerstvý kořen je lepší než sušený.

Jednoduché domácí pěstování zázvoru

Kokosová voda

Kokosová voda hluboce hydratuje a vyživuje tělo. Je plná vitamínů (zejména vitamínů skup. B), minerálů a stopových prvků (včetně zinku, selenu, jódu, síry a manganu). Je také plná aminokyselin, organických kyselin, enzymů, antioxidantů a fytonutrientů.

Pokud nemáte k dispozici kokosovou vodu, nic se neděje, do šťávy můžete použít vodu čistou, nejlépe filtrovanou.

4 recepty na polévky proti zánětům, na regeneraci a imunitu

citrusy

Citrón a pomeranč

Citrusové plody jsou nejen sladké a osvěžující, ale jsou také plné flavonoidů, které mají protirakovinné účinky. Citrusové flavonoidy jsou antioxidanty, které neutralizují volné radikály a chrání před onemocněním srdce. Mají vysoký obsah vitamínu C, kyseliny listové a draslíku.

5 receptů na léčivá smoothies proti zánětům, bolestem hlavy a kloubů

Mrkev

Vysoká hladina beta-karotenu v mrkvi působí jako antioxidant, který zabráňuje poškození buněk. Vitamin A v mrkvi podporuje zdravou pokožku, zlepšuje vidění a pomáhá játrům odplavovat toxiny z těla.

Přírodní léčení zánětů močového měchýře

Med nebo javorový sirup

Kvalitní domácí med je bohatý na flavonoidy, které jsou antioxidanty snižující zánět. Javorový sirup obsahuje polyfenoly a antioxidanty, které také potlačují zánět. Navíc šťávu krásně zjemní a dosladí.

Černý pepř

Černý pepř obsahuje piperin, složku, která zvyšuje biologickou dostupnost (zvyšuje absorpci) účinných látek kurkumy do těla. Ty zůstávají a působí v buňkách po delší časové období. Jedna studie ukázala, že přidání pepře zvyšuje tuto absorpci o 2000%! Bez černého pepře je tedy sama o sobě kurkuma téměř neúčinná.

Hluchavka na záněty, výtoky, prostatu

Kokosový olej (olivový)

Kokosový olej je také silně protizánětlivý, antibakteriální, dezinfekční, antimykotický, obsahuje vitamíny a mastné kyseliny a hlavně je potřebný ke správné absorpci kurkumy do těla. Pokud nemáte kokosový, můžete použít olivový, který má také velkou spoustu blahodárných účinků.

Chilli

Chilli nebo kayenský pepř zvyšuje tzv. trávicí oheň – prohřívá tělo a zlepšuje trávení.

Skořice

Skořice také prohřívá a navíc stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Recept na protizánětlivé vegan mléko s kurkumou

 

Recept na silnou protizánětlivou šťávu

kurkuma3Ingredience:

  • 2 šálky kokosové nebo obyčejné vody
  • 1 lžička sušené kurkumy nebo 2 lžíce čerstvé, jemně nastrouhané
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • šťáva z jednoho citrónu nebo pomeranče
  • 1 střední mrkev (nejlépe v bio kvalitě)
  • 1 lžička kokosového nebo olivového panenského oleje
  • 1 lžíce domácího medu nebo pravého kvalitního javorového sirupu
  • špetka černého pepře
  • špetka skořice
  • špetka chilli

Postup:

Veškeré přísady dejte do mixéru a umixujte.

Vyzkoušejte také Lahodné protizánětlivé heřmánkové lattékteré je posílené ještě o silnou protizánětlivou funkci heřmánku.

Pamatujte, že čím vyšší kvalita použitých surovin, tím vyšší účinnost jednotlivých složek a vyšší protizánětlivý účinek.

 

Bojujete s občasnými nebo chronickými záněty?

Je třeba k této problematice přistoupit celostně a udělat několik potřebných změn k lepšímu. V eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy – holistický systém pozitivní proměny života“, popisuji důležité aspekty úpravy stravy, posílení orgánů, pročištění těla a navrácení ho do rovnováhy, ve které panuje zdraví na všech úrovních, konkrétními funkčními kroky, které již pomohly stovkám mých uzdravených klientů.

Opakované kvasinkové infekce vedou k chronickým zánětům, dysbakterióze, syndromu propustného střeva, autoimunitním onemocněním, participují na vzniku rakovinných nádorů, napadají mozek a v důsledku toho ničí naší psychiku a způsobují mnoho dalších velmi nepříjemných zdravotních problémů.

Pokud chcete zjistit, zda patříte k 80% populace, která trpí přemnoženými kvasinkami a z nich plynoucích problémů, stáhněte si zdarma můj eBook „Jak si vytestovat kvasinkovou infekci“, odpovězte na otázky v něm položené, vyhodnoťte svůj aktuální zdravotní stav a rozhodněte se podle výsledků o další cestě. Já vám nabízím tu přírodní, šetrnou a trvalou, bez negativních vedlejších účinků.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

16 Komentářů
  1. Co s obezitou? Pracuji na směny ve zdravotnictví, doma nervy se starými a nemocnými rodíci, v přechodu a kila po hormonální léčbě, takže stres a hormony rovná se obezita.

  2. Prosím,kdysi tady byla nějaká protizánětlivá šťáva z jablečného octa a dalších surovin jako česneku, pepře, citrónu, nemohu to zde nyní najít, můžete to prosím uveřejnit ? děkuji Hana

  3. Dobrý den, zarazil mě hned první recept s kurkumou, pepřem a chilli v panenském oleji. Jednak neuvádíte množství a chtěla bych videt jak nekdo pozřě 1 lžíčku tohoto. Děkuji H tučková

    1. Dobrý den Hano,

      ingredience jsou uvedeny správně a recept je normálně poživatelný. Je to lék, není to čokoláda s oříšky.

      Michaela

  4. Dobrý den Michaelo,
    jsem čerstvou čtenářkou Vašeho webu a také jsem již zakoupila knížku. Bohužel čtečku nemám, v práci sedím na počítači celý den, tak pak doma večer po elektronice netoužím. Je velká škoda, že Vaše knížka nevyšla v tištěné podobě, myslím, že by ji koupilo daleko více lidí.
    Já sama jsem se začala zajímat bylinky již v mládí, pak jsem se začala věnovat zdravé stravě a a skončila u SCD stravy. Pak jsem ale zjistila,že úplné vyloučení některých potravin mi zas tak úplně nesedí. Jsem moc ráda, když poznám člověka, který pochopí, že to, co do těla dáváme, tak potom tak nám bude fungovat. Dělala jsem dlouho osvětu v práci i v rodině, ale většinou jsem byla za exota, přece co je špatného na rohlíku, nebo obyčejných těstovinách…
    Moc Vám děkuji za tento web i za všechny vaše čtenáře, které pomáháte uzdravovat, vím, že to je nesnadný úkol. Držím Vám palce a přeji Vám hodně štěstí.
    Vaše obdivovatelka
    Petra Pačesová

    1. Milá Petro,

      díky moc za milou zprávu.

      Knížka určitě v tištěné podobě vyjde, jen musím dělat všechno postupně a na vlastní náklady. Možná se během léta dočkáte knihy i dalších překvapení, která v souvislosti s léčbou chystám. 🙂

      Mějte se fajn,
      Michaela

    2. Milá Petro,

      díky. Knížku určitě v tištěné podobě vydám, nyní ji připravuji do grafické podoby pro tisk, termín Vám ale teď neřeknu, jen že se budu snažit, aby to bylo co nejdříve. 🙂

      Krásný den,
      Michaela

  5. Dobrý den, píšete, že do šťávy bez odšťavovače se má dát kokosový olej, ale on je tuhý v normálním stavu, tak se nebude mazat na nože mixéru ?
    Děkuji za spousty dobrých rad, Alžběta

    1. Milá Alžběto,

      tak si olej rozehřejte. V létě je tekutý, v zimě tuhý.

      Michaela

    1. Dobrý den Báro,

      ano, vše dělejte podle chuti.

      Michaela

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.