Týdenní plán na přírodní vyléčení chřipky

bylinky3Pokud začínáte pociťovat šimrání nebo pálení v krku a nose, začínají vás pobolívat klouby, pokašláváte, máte zvýšenou teplotu, méně energie a toužíte nevylézt z postele, měli byste co nejdříve zahájit přírodní léčbu, aby se vám nemoc nerozjela na několikatýdenní martyrium a vyhnuli jste se antibiotikům na chřipku nebo angínu.

Mám tu pro vás několik přírodních tipů, receptů a odkazů na podrobnější návody na to, jak postupovat každý den v týdnu, abyste se zdraví vrátili do svého běžného života.

Doporučuji všechny tipy dělat každý den po dobu jednoho týdne a při tom hodně odpočívat, spát a vyhnout se fyzické i duševní aktivitě. I práce na počítači v posteli vás vyčerpává a znesnadňuje rychlé uzdravení. V případě, že se vám během několika dní udělá dobře, ještě vydržte v klidovém režimu, neboť vaše tělo je ještě náchylné k propuknutí infekce do větších rozměrů.

Tedy odpočívejte, spěte, čtěte si, podívejte se na fajn film a popřemýšlejte o svém životě. O svém tempu, o tom, co vás štve, brzdí, z čeho jste nešťastní a co vás trápí a pokuste se najít rozumnou cestu, jak to změnit. Jděte na to srdcem. Nalaďte se pak na věci, za které jste vděční, které vás činí šťastnými, baví vás a motivují a ten pocit roztáhněte do celého těla. Takovou vnitřní prací se začnete rychleji uzdravovat.

Nenechte myšlenky plout na vlně strachu z toho, co vám asi je, kolik toho zanedbáte, o co všechno přijdete nebo co všechno budete muset zrušit a jaké z toho poplynou problémy. Zaměřte se na sebe a na to, že si musíte odpočinout, přijměte tento stav a užijte si toho, že můžete, že máte prostor a zůstaňte pozitivně naladěni.

 

Týdenní protichřipkový plán

  1. Každý den den si udělejte silný protichřipkový čaj, který pijte alespoň 4x denně.

Recept na protichřipkový čaj

cajIngredience

  • 250 ml vroucí vody
  • 1,5 cm nastrouhaného zázvoru
  • šťáva z půlky citrónu
  • 2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky mleté lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku nebo 4 ks
  • Špetka chilli (kajenského pepře)

Postup

Zázvor a koření zalijte horkou vodou.

Až čaj trochu zchladne, přidejte citrón a med.

Tip: Pokud máte, můžete si do čaje přidat malého panáčka domácí slivovice.

Čaj si vypijte v posteli a hned se zachumlejte a pokuste se pořádně vypotit.

Recept na silné přírodní antibiotikum

essential oil in glass bottle and coneflower on wooden rustic table, bag with herbs, herbal medicine
Echinaceové kapky se mohou užívat také preventivně na posílení imunity.

2. Kapejte si echinaceové kapky (třapatka nachová) na podporu imunity dle návodu.

Lidové léčení jednotlivých nemocí – recepty

3. Každou hodinu si dejte 1 kapku Tea Tree oleje do malé sklenky vody a vypijte. Za den podle toho, kolik hodin jste vzhůru. Působí silně protizánětlivě. Jde o klasický esenciální olejíček.

Léčení medem a skořicí

4. Pokud máte teplotu, udělejte si octové ponožky – postup najdete v Cibulové ponožky proti chřipce a nachlazení a tvarohové na záněty.

 

kren5. Nastrouhejte si 3 cm kořene křene a smíchejte ho s medem v poměru 1:1. Užívejte 1 lžičku této silně dezinfekční antibiotické směsi 4x denně. Při strouhání silně vdechujte vůni křenu, která vám bude uvolňovat dutiny, v případě, že máte rýmu nebo bolesti hlavy.

Recept na přírodní antibiotikum

6. Pokud máte zduřelé uzliny, udělejte si obklad z tvarohu a cibule. Na čisté plátýnko naneste měkký tvaroh a do něj nakrájejte na jemno cibuli. Přiložte na krk a ovažte šálou. Nechte působit zhruba 2 hodiny, potom krk omyjte teplou vodou a znovu dejte teplou šálu.

Recept na čistící čaj a koupel od léčitelky Evy Moučkové

7. Nemáte-li tvaroh a cibuli, udělejte si na krk teplý obklad. Namočte plenu nebo kapesník do teplé vody a přiložte na krk. Ovažte šátkem a přes to ještě teplou šálou. Nechte působit 2 hodiny. Postup opakujte několikrát denně.

Tip: Pokud máte, postříkejte šátek v místech výskytu uzlin ještě slivovicí.

Rady léčitelky Evy Moučkové pro přírodní uzdravení

8. Udělejte si inhalaci se solí nebo Tea Tree olejíčkem. Do lavoru nalijte horkou vodu a do ní vsypte 3-4 lžíce soli nebo 3-4 kapky Tea Tree oleje podle velikosti lavoru. Přehoďte si ručník přes hlavu, nakloňte se nad lavor a silně vdechujte páru po dobu zhruba 10 minut. Do lázně si pak vnořte předloktí a nechte je ponořené po dobu 10 minut. Poté se osušte a teple oblékněte.

Jednoduchý nápoj na chřipku a nachlazení

bylinky19. Vařte si heřmánkový, mateřídouškový, bezinkový, lipový, šípkový, hluchavkový, podbělový, diviznový čaj, čaj Uňa de Gato, Lapacho a další bylinkové a kůrové čaje.

Jak se léčit heřmánkem

10. Kloktejte odvarem ze šalvěje, solným roztokem nebo teplou vodou s Tea Tree olejíčkem.

4 recepty na medicíny na nachlazení

11. Každý den snězte alespoň 2 stroužky česneku. Ráno nejlépe na lačno a odpoledne si jím můžete potřít na sucho praženou topinku nebo si ho nakrájet na plátky a ponořit ve skleničce do olivového oleje – to vytahuje ostrost. Snažte se potom alespoň hodinu nic nejíst ani nepít, aby česnek zůstal v krku a léčil ho.

Domácí pastilky proti kašli

12. Použít můžete také koloidní stříbro – podrobný přehled problémů a přesné dávkování naleznete v článku Koloidní stříbro.

Domácí pomoc při ztrátě hlasu nebo chrapotu

jecmen113. Podpořte léčbu každodenním užíváním zelených potravin.

14. Udělejte si každý den léčivou směs z 1 lžičky kurkumy prášku, špetky černého pepře a trochu kokosového nebo olivového oleje. Je to silná protizánělivá kombinace. Více v Zázračný lék z koření.

Jak na různé nemoci léčivkami

15. Dostaňte do sebe vitamín C. Nechám na vás v jaké formě, nejlépe však v čerstvém ovoci a zelenině. Příjem by měl být zvýšený, ať má tělo sílu na boj s infekcí.

Protizánětlivé smoothie s kurkumou

16. Na kašel a bolest na prsou je skvělý cibulový čaj. Nakrájejte cibuli na jemno a prosypte cukrem nebo medem. Dejte do uzavíratelné sklenice. Už za hodinu se vytvoří léčivý sirup, který po lžičkách několikrát denně pijte. Pak cibuli zalijte horkou vodou a udělejte si léčivý cibulový čaj.

Citrón jako přírodní cesta k uzdravení

17. Při silném kašli a bolesti průdušek si udělejte na hrudník obklad z teplého oleje. Zahřejte olej a nalijte ho na velký kus vaty nebo plenu. Přiložte na hrudník a omotejte teplou šálou a lehněte si do postele. Dejte pozor, aby olej nebyl moc horký, mohl by vás popálit.

Bylinky

smrkovy med18. Pokud jste si na jaře a v létě udělali léčivé sirupy dle mých receptů, máte jistě v lednici po ruce smrkový nebo jedlový sirup na podporu imunity, jitrocelový sirup na kašel, pampeliškový sirup, bezinkový, kopřivový, šípkový, růžový, … Ty nyní přicházejí na řadu a velmi vám pomohou. 3x denně lžičku od každého.

Pokud nemáte ty z jara a léta, můžete si udělat z koupeného sušeného tymiánu jednoduchý sirup na kašel nyní – recept v Tymiánový sirup proti kašli.

19. Tři po sobě jdoucí dny žvýkejte několikrát denně hřebíček. Je silně protizánětlivý a bude vám dezinfikovat krk. Ulevuje i při trnutí a bolesti zubů a řeší zápach z úst, který se při zánětech v krku vyskytuje.

Léčivé stereogramy – angína

20. Dejte si silný vývar dle vašich preferencí – zeleninový, hovězí, slepičí. Doplníte tak vitamíny a minerály, prohřejete útroby a získáte sílu.

Léčebný kód

21. Dejte si nezahleňující stravu a vyvarujte se mléčných výrobků, výrobků z bílé mouky a cukru, které způsobují nadměrný hlen, ve kterém se dobře daří všem bacilům, bakteriím a virům.

Jak na nachlazení a nemoci přírodně

22. Držte se v teple. Každý den si naplňte kýbl horkou vodou a ponořte si do něj nohy alespoň na 15 minut. Tím si krásně rozpohybujete energii čchi a budete se rychleji uzdravovat. Držte si neustále nohy v teple a celé tělo v teple. Pokud vás bolí hlava a máte ucpaný nos a bolavé dutiny, dejte si na noc, ale i přes den teplou čelenku na čelo, ať se hlava prohřívá a hlen rychleji odchází.

Seznam bylinek na nachlazení

23. Často větrejte. Je nutné často, krátce a intenzivně vyvětrat místnost, ve které ležíte, aby se pročistil vzduch od bacilů.

6 kroků k uzdravení sebe sama

24. Velmi se mi osvědčily tzv. Dubovky, neboli kapky z dubové kůry od Dědka Kořenáře. Dají se koupit i se stříkátkem, takže si je můžete stříkat do krku i do nosu. Je to sice velká síla, ale po druhém stříknutí si zvyknete a zabírají skvěle mimo jiné na uzliny i rýmu.

Je také dobré ležet v čisté posteli, hned vyhazovat posmrkané papírové kapesníky, mít si často obličej a ruce a mít kolem sebe čisto. Je to zdravé nejen pro tělo, ale i pro mysl.

Pokud se vaše příznaky nezlepší po týdnu intenzivní přírodní léčby, navštivte svého praktického lékaře. A nesmutněte, napíše-li vám antibiotika. Udělali jste maximum proto, abyste se uzdravili bez nich. Infekce je zřejmě větší, než na co vaše tělo samo stačí, ale antibiotickou léčbu zvládne a po skončení se dá rychle do pořádku. Buďte vděční za to, že zde lékaři jsou a že vám kdykoli pomohou. Ne vždy se dá se vším „bojovat“ pouze přírodně, i když se hodně snažíme. Je dobré hledat kombinace a plout po proudu, ne proti.

V případě braní antibiotik doporučuji brát i probiotika, v odstupu cca tří hodin po dávce antibiotik a ještě po dobrání antibiotik, po dobu alespoň 3 měsíců i déle každý den, by se střevní mikroflóra znovu osídlila a vaše imunita posílila.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.