7 jógových pozic, které vám přirozeně zvýší libido a tvořivou energii

Jóga je úžasná. Jejím prostřednictvím nachází miliony lidí po celém světě rovnováhu ve svém světě fyzickém, mentálním, duchovním i emočním. Díky ní jsme schopni vnímat a přijímat každý přítomný okamžik, lépe se spojovat se sebou, se svým tělem a také se svým partnerem a to i sexuálně.  

Jóga tonizuje naše tělo, snižuje hladinu stresu, zvyšuje naši energii a má bezpočet blahodárných účinků na každou vrstvu našeho bytí, včetně našeho libida a sexuálního života. Studie potvrzují, že pravidelné cvičení jógy vylepšuje mnoho aspektů sexuálního fungování žen, včetně touhy, vzrušení, orgasmu a celkové spokojenosti.
 

Jak může jóga zlepšit váš sexuální život

  • Jóga pomáhá zvýšit flexibilitu.
  • Jóga pomáhá udržovat zdravé tělo a sebevědomí.
  • Jóga pomáhá učit se a oceňovat vědomí žité v přítomném okamžiku.
  • Jóga pomáhá zvýšit libido.

Existuje mnoho nádherných jógových pozic, které zvyšují prokrvení v pánevní oblasti a tím ji probouzí a oživují a dodávají nám tak palivo k lásce.

 

Jóga zvýší vaše libido a tím i tvořivou sílu

Sestavila jsem pro vás pozice, které jsou určeny pro začátečníky i zkušené jogíny a mají velkou moc. Jejich zařazení vám zvýší flexibilitu a uvědomění si svého těla a sebevědomí, budete se lépe cítit ve vlastní kůži, zpružníte páteř, odbouráte stres a vlijete si spoustu energie do pánve. Tím, že svou pozornost nasměrujte na dech, odvedete pozornost od svých myšlenek do přítomného okamžiku, do schopnosti vytvořit si později intimitu i se svým partnerem.

Každá z těchto pozic ve vás může vzbuzovat pocit intimity, otevřenost a vzrušení, když je prožijete sexuálně. Tím si velmi prospějete.

Pakliže místo milování preferujete tvoření jiným způsobem, vaše protažené a uvolněné tělo a mysl, vám poskytnou dostatek nové energie na tvoření čehokoli.

 

Pozice kočky

Klekněte si a opřete ruce o podložku. Dbejte na to, aby vaše zápěstí byla pod rameny a kolena pod kyčlemi. Odtlačte se od dlaní i kolen směrem vzhůru. S nádechem zvedněte hlavu, podívejte se ke stropu, prohněte se v zádech, vystrčte zadeček a znovu se odtlačte od dlaní.

S výdechem překlopte pánev podsazením, zabalte hlavu mezi ruce a bradu směřujte k hrudníku a vykleňte celá záda. Odtlačte se opět od dlaní i kolenou.

Opakujte pětkrát.

Pak dosedněte na paty, protáhněte ruce a chvilku si odpočiňte prodýcháváním do břicha.

 

Pozice holuba

Z pozice kočky posuňte nejprve pravé koleno dopředu a levou nohu protáhněte dozadu. Snažte se vytočit patu pravé nohy mimo rozkrok a zkontrolujte rovné protažení celé vaší levé nohy. Poté se vytáhněte z pasu, nadechněte se a s rovnými zády se pomalu předklánějte. Můžete zůstat opřeni o dlaně, pokud vám vaše tělo dovolí, můžete položit celé břicho na stehno a opřít hlavu o čelo na dlaně složené na sobě.

Dýchejte opět do břicha 10 hlubokých dechů  uvědomujte si místa, která protahujete a s každým dalším výdechem je ještě více uvolněte.

Pak se vraťte do pozice kočky, vyměňte nohy a opakujte na druhou stranu.
 

Pozice střechy

Do této pozice se dostanete jednoduše zvednutím kolen z kočky, natažením nohou, přes špičky prstů na nohou (masáž a protažení nártů), kdy paty směřujete k zemi, odtlačujete se od dlaní, ramena volně stahujte dolů a roztahujete do stran od uší a mějte uvolněné trapézy. Snažte se, aby hýždě směřovaly nahoru a vaše kolena byla propnutá. Hlava je v protažení páteře schovaná mezi pažemi. Prsty na rukou směřují dopředu a jsou mírně od sebe, dlaně jsou v kontaktu s podložkou do celé své ploše. Udržet hýždě v protažení páteře jakoby směrem do nebe (představa, že nám tam svítí slunce) je důležitější, než položit paty na zem.

V této pozici setrvejte 10 dechů, s každodenním tréningem můžete i déle, neboť pozice bude snazší.
Tato pozice je skvělá, neboť procvičuje celé tělo ve zdánlivé nečinnosti, ale výsledky jsou ohromné!

 

Pozice orla

Do pozice orla se nejlépe dostanete po střeše, kdy malými krůčky dojdete mezi dlaně, zapřete se o plosky a zvednete se. Potom zatižte pravou nohu, roztáhněte prsty na noze a přeneste na ni váhu. Zvedněte levou nohu a zezadu ji omotejte kolem pravé. Kostrč směřujte směrem k zemi.
Zakulaťte ramena dopředu a překřižte spodem pravou paži přes pravé předloktí a složte dlaně nad sebe. Zvedněte lokty směrem ke stropu a držte stabilitu.

Když stojíte na pravé noze, dáváte pravou ruku spodem přes pravou, na levé levou.

Podržte tuto pozici po dobu 5 hlubokých dechů, uvolněte a zopakujte na druhou stranu.

Tato pozice vyžaduje koncentraci na jeden pevný bod a vnímání těla.

 

Pozice kleští v roznožení

Pozice kleští v roznožení je nejlépe dělat z rovného sedu, kdy se odtlačíte sedacími kostmi od podložky, vytáhnete se z pasu, roztáhnete natažené nohy do široka a když si vaše tělo na tento sed zvykne, pak nejprve překlopíte pánev a potom se snažíte předklonit, jako byste chtěli přitisknout celou plochu břicha k podložce a položit hlavu na čelo.

To je finální obraz, kam se chceme v budoucnu dostat. Ruce můžete mít opřené dlaněmi uprostřed sedu o podložku nebo si držet prsty na nahou nebo si spojit dlaně za zády do modlitby, záleží na vaší flexibilitě a zdatnosti.

Tato pozice se dá krásně dělat také ve stoji.

Opět vydržte 10 hlubokých dechů a pak se zapřením se dlaněmi o podložku pomalu narovnávejte s nádechem.

 

Pozice malého mostu

Lehněte si na záda, pokrčte kolena a paty přitáhněte k hýždím. Ruce nechte zatím podél těla dlaněmi dolů.  Poté vytáhněte pánevní dno, zpevněte břicho i záda a pomalu zvedejte hýždě směrem vzhůru. Pohyb by pak následně měl směřovat za koleny do dálky. Přitáhněte ramena a lopatky směrem k sobě a spojte ruce pod zády.

Vydržte hlubokých 10 dechů a pak pomalu pokládejte, pánev půjde ve zpevnění jako poslední.

Následně přitáhněte kolena k hrudníku, obejměte je rukama a protáhněte bedra. Můžete se také pohoupat ze strany na stranu.

 

Pozice štěstí

Položte se na záda, pokrčte kolena a nechte je volně klesnout k podložce do stran, spojte plosky nohou o sebe. Stáhněte bradu k hrudníku, přitiskněte záda k podložce a ruce položte volně podél těla otevřenými dlaněmi vzhůru nebo si je položte na spodní břicho a dýchejte do míst pod dlaněmi nebo si položte jednu ruku na střed hrudníku a druhou na podbříšek.

Dýchejte do břicha, do oblasti pánve, 10 hlubokých dechů, nejlépe nosem.
 

To nejlepší na konec

Nejdůležitější věcí, bez které se neobejde žádná jógová pozice, je vytažené pánevní dno.

Je to vnitřní neviditelná práce v oblasti pánve, kdy vytahujete oblast rozkroku (lůno nebo kořen až po konečník) směrem k pupíku, jako když se vám chce čůrat. Toto můžete trénovat kdykoli a kdekoli, aniž by si toho někdo všiml, jen vy budete vědět a hlavně velmi cítit, jak se vám prokrvuje pánev, posilují vnitřní svaly a nalívá sexuální energie.

Toto cvičení je také skvělou prevencí inkontinence, hemoroidů, zánětů v těchto orgánech, zvyšuje sexuální prožitek, zesiluje orgasmus, stahuje a zpružňuje vagínu a tak vede nejsilněji ke zvýšení libida.

Přeji vám mnoho nádherných prožitků a orgasmů s vaší milovanou bytostí.

Pro více zajímavostí z jógy mrkněte na sekci Jóga.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář
  1. Super díky za článek, no a myslíte že s tím libidem to funguje i u mužů jakože cvičení jógy zvyšuje chuť na sex? Jinak mě teda zajímá jakou má spojitost tantra s jógou? Krom toho že obojí východní techniky nějakého duševního a psychického ale i fyzického rozvoje. A jestli třeba v takových salonech takových salónech je možné zažít nějakou kvalitní tantra masáž?

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.