Jak vám může jóga pomoci s přijetím pravdy

Síla jógy dokáže být nezměrná.

Zápasíte s přijetím zpráv o stavu reality okolního světa, ať už vzdáleného nebo z vašeho blízkého okolí? Marně hledáte vnitřní klid a přijetí? Nabídnu vám dnes pohled a nástroje jógy, jako mocného pomocníka pro tělo, mysl i duši, kde ve zklidnění naleznete mír a odpovědi. 

Tato tři jógová učení se pro vás mohou stát obzvláště užitečná, a to z pohledu vnitřního i vnějšího a pravidelnou jejich praxí vám pomoci nalézt nový úhel pohledu na situace, které řešíte.

Dejte si dárek a udělejte si čas na to, co je opravdu důležité. Vy, sami se sebou, pár minut každý den, vědomě, v tichu…

 

1. Dýchejte vědomě a se záměrem.

Dech je velká část jógy. Dýchací techniky zklidňují nervovou soustavu, snižují stres, pomohou vyčistit mysl, usnadňují odolnost a pozitivní přístup ke změnám. Mnoho jógových praktik používá dech k vytvoření fyzického prostoru, kde je pak možné povznést se nad myšlenkami a energií, které nám již neslouží a s každým výdechem je nechat odejít. Úzkost a zlost jsou emoce, jejichž negativní dopad na tělo i mysl může být snížen tím, že prostě dýcháte vědomě a s jistým záměrem. Nadechněte energii, kterou v sobě chcete kultivovat, vydechněte vše, co vám již neslouží.

Více o dechových technikách naleznete v sekci Dýchání.

 

2. Vězte, že jsme všichni jedno.

Je to velmi hluboká pravda a zároveň velmi jednoduchá. Když sejmeme masky a strhneme ze sebe navzájem všechny popisky, které jsme si o sobě i o ostatních vytvořili, abychom se nějak orientovali zjistíme, že jsme všichni stejní. Jeden z mých oblíbených prvků praktikování jógy je, že nás vede ke zbavení se masek, k propojení se. V józe neexistuje žádný prostor pro hodnocení nebo sebe-odsuzování. Těch popisků jako „nepružný“, „neschopný“, „ne dost silný“ a podobně se zbavíme tím, že přijmeme skutečnost a bod přítomnosti a všechno hodnocení – popisky, necháme ze své mysli odejít. Dovolíme svému tělu v pohybu a dechu uvolnit staré vzorce myšlení a vystoupat na nové roviny bez umělých omezení mysli, které si každý dáváme sami a svobodně našimi rozhodnutími. S každým novým úspěchem na podložce, jsme svědky opuštění přemýšlení v popiscích. V tom je svoboda, kterou vám jóga poskytne.

3. Propojte se s dobrem. 

Pokud máte pocit, že vás obklopuje ohromující zlo, negativita a nepochopení (ze) světa kolem, zkuste určitě jógu. Ta vás díky správnému vedení lektora nebo vašemu vlastnímu vnitřnímu naladění se, dokáže zavést do vnitřního klidu a nadhledu. Pryč od věčných dramat ega, vzorců strachu z ohrožení jakéhokoliv druhu, směrem do míru, který ve vás stále bdí a je jedinou skutečností. Dobro je všude, ale musíme si zvolit se na něj soustředit. Je to vědomá volba, kterou musíme stále trénovat, vnímat jí a učit se z ní. Obklopte se láskou a pozitivitou, která bude vycházet z vás a láskyplné a pozitivní situace se vám začnou dít, budou se odrážet a zrcadlit venku. Ano, takhle jednoduché to je. Klíčem je to však opravdu prožívat celým tělem. Budete pak lépe chápat situace, které se dějí a nevnímat je jako „špatné“. Čím více se zaměříte na dobro, lásku a pochopení, tím intenzivněji prožijete a přijmete dobro, které se vám neustále děje.

Na tom všem je třeba stále pracovat i mimo jógu. Prvním kouskem skládačky vám budiž uvědomění, že jsme všichni spojeni a na tom začněte stavět. Jsme v tom společně. Přijetí je klíčem. Jakmile najdeme přijetí, můžeme začít naslouchat a učit se od sebe navzájem. Najdeme-li přijetí, můžeme se všichni posunout kupředu.

Více o józe naleznete v sekci Jóga.

Krásné dny.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.