Domácí jablečný čaj na nervy, úzkosti a nespavost

Pokud u sebe pociťujete zvýšenou nervozitu, podrážděnost, úzkost nebo netoleranci, začněte se o svůj stav zajímat více. Tyto počáteční symptomy mohou vést až k vyhroceným hádkám, hluboké úzkosti a nespavosti, kterou způsobí narušená nervová soustava.

Zapoměňte na prášky, alkohol, povzbuzovadla nebo drogy. Zastavte se, v klidu se posaďte a začněte nejprve zhluboka vědomě dýchat. Dlouhý nádech, dlouhý výdech a znovu. Můžete si zavřít oči a soustředit se pouze na svůj dech, kudy tělem vede, jak je hluboký a pravidelný. To vás na začátek trochu zklidní. Pak vstaňte a udělejte si tento recept na jablečný čaj, který vám udělá dobře. Léčba jím je přirozená, chutná, levná a nepoškozující.

Vyzkoušejte některé z meditací, které vám dokáží velmi pomoci.

 

Recept na domácí jablečný čaj

Hlavními složkami jsou usušené slupky z kvalitních (nestříkaných) jablek.

Kupte si domácí/bio jablka, dobře je umyjte, usušte, okrájejte slupky a usušte je v sušičce na ovoce nebo při nejnižší teplotě v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.

Můžete je sušit také jen tak na topení.

Po usušení dejte slupky do uzavíratelné sklenice a skladujte v temnu.

Postup:

Dejte lžíci sušených slupek do většího hrnku.

Zalijte horkou vodou a nechte zakryté louhovat po dobu 5 minut.

Užívání:

Pijte dva šálky čaje ve večerních hodinách. Můžete ho pít teplý nebo studený, přidat lžičku medu nebo skořici, pokud máte chuť.

Ze zbylých jablek si můžete upéct koláč, nasušit si je, udělat smoothie nebo si je odšťavit. Jen pozor, jablečná šťáva ve větším množství je projímavá.

Nabízím vám zdravé tipy na zpracování jablíček:

Domácí recept na jablečné máslo

Domácí výroba jablečného octa

Podzimní pečená jablka

Čistící šťáva proti infekcím a únavě

 

Tento čaj vám pomůže se všemi druhy problémů spojených s nervy a nespavostí, které nejsou jen duševní povahy, ale mohou být způsobeny také fyzickým onemocněním nebo zánětem. Tento čaj vás příjemně uklidní, takže budete usínat jednodušeji, budete se méně zlobit a přestanete být podráždění.

Pokud máte vážné příznaky úzkosti a potíže se spánkem, je nutné vedle tohoto čaje pít také čaj z pelargonie (geránium).

Ten si připravíte tak, že vezmete špetku geránia (koupíte přes internet), přelijete ji v šálku vroucí vodou a necháte 10 minut louhovat. Pijete každý večer v kombinaci s jablečným čajem.

Pravidelné užívání těchto čajů vám může pomoci zmírnit výše uvedené problémy a přinese pokoj, bez použití syntetických léků.

Bylinkami proti depresi

Kešu – přírodní antidepresivum

9 potravin proti stresu a na krásnou pleť

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář
  1. Děkuji za krásné, inspirativní a „zdravé“ články.Stále mne obohacujete, těším se na další a další…Mnoho úspěchů ve Vaší prospěšné práci.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.