Recept na podzimní protizánětlivou granolu s dýní

Pokud milujete podzimní chladnější rána s miskou teplé kaše v rukou, mám pro vás senzační recept na granolu, kterou si připravíte v klidu svého domova s takovou porcí lásky, kolik jen potřebujete sobě a své rodině dát. Jídlo je jedním z velkých proudů lásky, který nás vyživuje nejen fyzicky, ale také duchovně. Protože je to podzimní granola, použijeme na její přípravu nyní všude se hojně objevující chutnou dýni a protože je protizánětlivá, smícháme ji s léčivou kurkumou, ať se nám bacily a záněty vyhnou obloukem. Jdeme na to! 

Do granoly jsem použila rýžový sirup, který není tak sladký, ale vy si do ní můžete dát jakékoli sladidlo, které máte rádi (javorový sirup, agáve, med, …).

Tentokrát jsem do ní nepoužila žádné sušené ovoce, ale to si tam můžete také přidat, bude-li vám ve výsledné chuti chybět. Skvělé jsou brusinky, fíky, sušené švestky, zlaté rozinky, …).

Vařená nebo pečená dýně je něco, co dělám v tomto období velmi často a na mnoho způsobů, neboť poskytuje perfektní základ pro jídlo, funguje jako příloha, příjemně prohřeje tělo, zasytí a její nasládlá chuť a sytá barva rozveselí tělo i duši. Ve spojení s vločkami a kořením, které se snoubí v této granole, zažijete zcela nový festival chuti, který vás příjemně naladí do celého dne.

 

 

Ingredience na 10 šálků:

  • 5 šálků ovesných vloček  (v případě potřeby bezlepkové)
  • 1 šálek dýňových semínek
  • 1 šálek sezamových semínek
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajovou lžičku čerstvě strouhaného muškátového oříšku
  • 1 čajová lžička kardamonu
  • ½ čajové lžičky mletého nového koření
  • 1 šálek uvařené dýně
  • ½ šálku extra panenského kokosového oleje
  • ½ šálku hnědého rýžového sirupu
  • 1 čajová lžička kurkumy (použít můžete také kousek čerstvého kořenu)
  • špetka černého pepře (startovač léčivých účinků kurkumy)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ½ čajové lžičky mořské soli

 

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů C.

Vyložte 2 plechy pečícím papírem.

Ve velké misce zkombinujte ovesné vločky, semínka, vlašské ořechy, skořici, zázvor, kardamom a další koření a dejte stranou.

 

Do mixéru vložte horkou dýni, olej, sirup, pokud máte kurkumu v kořenu, vanilku a sůl a rozmixujte dohladka.

Směs přidejte k suchým přísadám a promíchejte.

 

Rozdělte směs rovnoměně na oba plechy a uhlaďte.

Pečte 20 minut.

Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Vychladlou granolu dejte so uzavíratelných sklenic.

Granolu skladujte při pokojové teplotě po dobu 3 až 4 týdnů.

Další lahodné tipy na zdravé snídaně naleznete v článcích:

Zdravá snídaně do skleničky – šetří ráno čas

4 zásadité recepty na zdravé sladké ranní kaše

4 raw recepty na sladké ranní kaše nebo dezerty

Tipy na zdravé svačiny nebo snídaně naleznete v sekci Zdravé svačiny.

 

Bojujete s občasnými nebo chronickými záněty?

Je třeba k této problematice přistoupit celostně a udělat několik potřebných změn k lepšímu. V eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy – holistický systém pozitivní proměny života“, popisuji důležité aspekty úpravy stravy, posílení orgánů, pročištění těla a navrácení ho do rovnováhy, ve které panuje zdraví na všech úrovních, konkrétními funkčními kroky, které již pomohly stovkám mých uzdravených klientů.

Opakované kvasinkové infekce vedou k chronickým zánětům, dysbakterióze, syndromu propustného střeva, autoimunitním onemocněním, participují na vzniku rakovinných nádorů, napadají mozek a v důsledku toho ničí naší psychiku a způsobují mnoho dalších velmi nepříjemných zdravotních problémů.

Pokud chcete zjistit, zda patříte k 80% populace, která trpí přemnoženými kvasinkami a z nich plynoucích problémů, stáhněte si zdarma můj eBook „Jak si vytestovat kvasinkovou infekci“, odpovězte na otázky v něm položené, vyhodnoťte svůj aktuální zdravotní stav a rozhodněte se podle výsledků o další cestě. Já vám nabízím tu přírodní, šetrnou a trvalou, bez negativních vedlejších účinků.

Hodně zdraví!

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.