Co znamená „Božská ženskost“, jak ji projevit a jak nám může zlepšit život – týká se i mužů

Pod souslovím Božská ženskost si asi mnozí představí smyslnou bohyni s tekoucími vlasy, která se vynořila z moře v ohromné lastuře ve stylu Venuše a přitom tento aspekt v sobě nosíme už od nepaměti všichni a znamená mnohem více. Jak ji projevit a co bude výsledkem našeho spojení se s ní? Jen to dobré, věřte mi. 

Vědomí je v podstatě rozděleno na „mužskou“ a „ženskou“ část a my potřebujeme sjednotit obě, k dosažení našeho nejvyššího tvůrčího potenciálu. Jinými slovy, Božská ženskost představuje spojení se s částí našeho vědomí, které je zodpovědné za stvoření, péči o děti, intuici, smyslnost, empatii, spolupráci a komunitu, bez ohledu na naše pohlaví. Jde spíše o pocitové než promyšlené počínaní.

Ačkoliv se může zdát, že je tento aspekt rozdělen genderově, ve skutečnosti je to energie, kterou máme k dispozici všichni. Lidé si často myslí, že Božská ženskost je jen pro ženy, ale ve skutečnosti každý z nás v sobě neseme ženskou a mužskou moudrost a nástroje k jejímu projevení.

Tato energie je velmi mocná. Pakliže se naladíte a spojíte se svou Božskou ženskostí v sobě, začnete budovat silnější vztahy v rodině, s kolegy, přáteli a sami se sebou, což povede ke změně vnímání, prožívání a kvality celého vašeho života, který se obohatí o mnohé a to i v materiálním světě, neboť nic není odděleno.

Budete moci prožívat osobní i profesní úspěch už jen tím, že začnete přemýšlet, jak výše popsané kvality Božského ženskosti nasměrujete do svého každodenního života – ve vztazích, práci a komunikaci se sebou.

 

Zde vám přináším několik konkrétních tipů na to, jak začít a co si osvojit:

Spolupracujte spíše než soutěžte

Naše potřeba soutěžit je celospolečensky zakořeněna a do velké míry souvisí s elementárním pudem přežití. Byli jsme vychováni s přesvědčením, že konkurence je spojena s úspěchem a často se na ni díváme jako na možnou hrozbu. Můžeme donekonečna bojovat za to, co „je naše“ v osobní i profesní oblasti, což nás stojí mnoho sil a výsledky jsou neuspokojivé, ale je to pro vás opravdu cesta, kterou chcete pořád kráčet?

Ti nejúspěšnější z nás se tomuto pudovému boji vyhnuli, uvědomili si ho a rozhodli se přistoupit k životu nekonkurenčním způsobem.

Pokud vnímáte úspěch druhých jako své ohrožení, jste odděleni, přicházíte o energii, pociťujete strach a ten vás nikdy neposune tím správným směrem. Abyste opravdu využili své Božské ženskosti, je třeba si uvědomit oblasti, firmy nebo jedince, které považujete za hrozbu a spojit se s nimi. To vám nabídne úplně jiný úhel pohledu, který je velmi obohacující. Najednou to nebudou nepřátelé a ti, kteří vám nedají spát, ale stanou se z nich vaši učitelé pro jejich schopnost vytvářet nové, úspěšné a vzrušující cesty.

To může být obzvláště silný nástroj, pokud jde o profesní oblast. Místo toho, abyste se soustředili na to, jak se cítíte vůči někomu méněcenní, zaměřte svou pozornost na to, jak můžete tuto osobu zahrnout do svého okruhu lidí a čím se od něj můžete obohatit. Okamžitě se budete cítit kompetentnější a silnější v tom, co děláte a jak se cítíte.

 

Používejte více smysly (pocity) než myšlení

Byli jsme vychováni ve společnosti, která často obhajuje racionální rozhodnutí jako ta nejlepší rozhodnutí, a to i pokud jde o lásku. Společnost plná strachu raději volí lidi podle toho jaké mají postavení, životopis, kariéru, kolika penězi disponují nebo jak vypadají.

Faktem je, že kognitivní mysl často ztrácí tyto uměle vytvořené ukazatele. Tělo skutečně ví lépe než mozek, kdo je pro vás toxický. Doporučuji vám ladit se spíše do tzv. smyslového těla než na mysl, abyste se skutečně spojili s vaší přirozenou intuicí, která může být silným průvodcem pro autentické rozhodování. Jinými slovy: Požádejte své tělo, ne mysl, abyste se vyhnuli budoucímu zármutku.

 

Vytvářejte spíše než rozebírejte

V každém okamžiku prochází spousta informací skrze naší racionální část – inteligencí, která je takovou naší vnitřní řečí, jako bychom slyšeli vnitřní hlas, určitého navigátora. Ten je však ve většině případů spíše kritikem, který hraje velkou rozhodující roli v našich životech, neboť nás varuje před riziky a říká nám, jak se zlepšit. Nicméně, toto však není pravdivý vnitřní dialog, který by nám sloužil pro vyšší dobro.

Protože jsme byli tak dlouho odděleni od Božské ženskosti, ztratili jsme svou schopnost skutečně porozumět tomuto hlasu. Další, měkčí hlas, který existuje pod vnitřním kritikem, nás oslavuje. Je to hlas možností, který nás povzbuzuje k vytváření, připomíná nám možná rizika a zároveň poukazuje na naši vynalézavost.

Pokuste se uvědomit si své kritické myšlení – hlas svého vnitřního kritika, který vás neustále bičuje a zaposlouchejte se do toho jemnějšího smysluplnějšího hlasu, který je hlasem lásky. Jeden mocný způsob jak se k němu dostat je, vybavit si vše ve svém životě, co jste udělali dobře, čeho jste dosáhli, spíše než to, co způsobilo hanbu, neúspěch nebo pocity trapnosti. Tento jednoduchý posun myšlení bude mít na vás neuvěřitelný dopad.

 

Rozdávejte komplimenty spíše než kritizujte

Při interakci s ostatními se často naše mysl zaměřuje na to, co je špatně, místo na to, co funguje nebo co se povedlo. Přemýšleli jste někdy o tom, udělat to obráceně? Věda zabývající se činností mozku jasně popisuje již mnohokrát popsaný fenomén toho, že na co zaměřujeme svou pozornost, to roste a není to žádná ezoterika.

Zaměřte se na to, co se vám nelíbí u druhé osoby a zjistíte, že je to ještě větší, než jste si mysleli a obráceně. Podobné to je při stanovení si záměru a čekání na jeho projevení, kdy přizpůsobení vašeho postoje může způsobit obrovský rozdíl v tom, jak se záměr naplní.

Propojte se s vaším Božským ženstvím a jeho kvalitami a budete se divit, jak se promění vaše vztahy a celý váš život.

S láskou

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.