Silný čaj na migrénu + přírodní tipy

Migrény trápí z 80% ženy a kromě genetické predispozice je způsobuje hlavně stres, psychické přetížení, alkohol, kouření, nedostatek spánku, špatné zažívání, problémy s krční páteří nebo příchod menstruačního cyklu. 

Nastupují bez ohlášení jako pulzující bodavá nebo tupá bolest, obvykle jen jedné půlky hlavy, která se obvykle rozšíří na celou hlavu. Typické průvodní jevy jsou nevolnost, zvracení, průjem, zvýšené nucení na močení, citlivost na světlo a hluk. Existují i migrény s přechodnými obrnami lícního nervu, poruchami zraku a řeči. Tento nepříjemný stav může trvat až tři dny.

Co dělat, když si nechcete vzít prášek

Pomoci vám může horká koupel nohou ponořených po kotníky, která pomáhá odkrvit roztažené cévy v hlavě a tím snižuje bolest.

Po koupeli si lehněte na tmavé tiché místo a na hlavu si dejte studený obklad.

Snížit bolest hlavy také pomáhá masáž krčních obratlů a úponů krčních svalů.

Je třeba doplnit do organismu hořčík, který můžete doplnit ve stravě příjmem pšeničných klíčků, luštěnin, ořechů, jáhel, kvalitní vysokoprocentní čokolády a dalších. Hořčík navrací psychickou rovnováhu i rovnováhu nervové soustavy.

Recept na bylinný čaj proti migréně 

Ingredience na šálek čaje:

  • 1 vrchovatou lžičku řebříčku
  • vroucí vodu

Postup:

Lžičku sušeného řebříčku spařte, nechte 1 minutu louhovat, poté sceďte a vypijte.

Pokud máte čerstvou bylinku, stačí louhovat pouze půl minuty.

 

Poznámka: Při pravidelném pití čaje z řebříčku se můžeme migrény úplně zbavit.

Tip: Řebříček je bylina na ženské nemoci a má pozitivní účinky na ženské orgány. Je velmi dobré vypít z času na čas šálek čaje z řebříčku, i když se cítíte zdraví, protože tím se ženské tělo stabilizuje a předejdete tak gynekologickým problémům.

Další tipy na léčivé čaje na různé nemoci naleznete v sekci Zdravé čaje.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.