Vliv jednotlivých znamení na zdraví člověka

Tento horoskop je zaměřen na zdraví člověka a upozorňuje nás na náchylnost k různým nemocem v jednotlivých znameních, které jsou dány typem energie, která se vytvořila datem našeho narození. Tato energie na nás působí po celý život a my s ní můžeme vědomě pracovat. Od toho tu jsou informace z hvězd. Je to otevřená učebnice a záleží jen na nás, jak ji budeme chtít chápat a použít. 

Podívejte se na své znamení a jeho charakteristiku a porovnejte, jestli to sedí.

 

Beran 20. 3. – 19. 4.

živel oheň, vládnoucí planeta Mars

U Beranů je nejcitlivější článek celého těla hlava. Rádi totiž „prorážejí zeď hlavou“. S tím souvisí i časté migrény a úrazy. Trpí nejčastěji nemocemi, které jsou náhlé anebo záněty. Mají velký sklon k nehodám a ke zraněním různého druhu, k nimž patří popáleniny, kousnutí zvířetem, říznutí a havárie. Zvýšenou péči vyžadují zuby a oči. Mezi nejčastější nemoci a potíže patří například zánět trojklanného nervu, ušní šelesty, ztráta sluchu, krátkozrakost, svalové křeče, horečka, záněty, bolesti hlavy, stejně jako zranění hlavy, otřesy mozku, různá krvácení, akné, ostré bolesti, bolesti zubů, závratě, nervozita, problémy s ledvinami, poruchy spánku, atd.

Přehnaná fyzická aktivita může způsobit vyšší krevní tlak a nespavost. Jsou schopni se vyčerpat svou vlastní neúnavností, kterou ještě zvyšují konzumací různých energetických stimulantů jako je káva, cigarety apod. Jsou to netrpěliví pacienti, kteří nevydrží dlouho ležet v posteli a nic nedělat.

Díky svému nezdolnému optimismu, jímž se vyznačuje ohňové znamení, jenom zřídka podléhají chronické a dlouhotrvající nemoci. Ohňové znamení má sklon spíše k vysokým horečkám, náhle vypuknuvším infekcím, mozkovým mrtvicím, vysokému krevnímu tlaku a celkově k akutním nemocem. Beran je impulsivní, málokdy stísněný a zádumčivý. Pokud na něho sedne deprese, tak to na něho rychle dopadne. Jeho přesvědčení, na které je také patřičně hrdý, že nikdo není tak schopný jako je on, někdy vede ke konfliktům a katastrofám. Za svými nápady se žene se spěchem a sebejistě a jen zřídka si uvědomí, že to přehání. V mnohých případech se tato obrovská snaha a psychické vypětí projeví na zdraví, ve formě žaludečních vředů nebo nervovým zhroucením. O lenosti u Berana se nikdo nemůže bavit, je to činorodý typ.

K jeho kladným vlastnostem patří odvaha, rozhodnost, cílevědomost, temperament, iniciativa, nadšení, činorodost, sebedůvěra, přímost, bojovnost, silná vůle.

Záporné vlastnosti jsou poučování, soustřeďování všeho kolem svého ega, netrpělivost, agrese, sobectví, arogance, bezohlednost, hádavost, tvrdohlavost, lpění na malichernostech.

 

Býk  20. 4. – 20. 5.

živel země, vládnoucí planeta Venuše

Býci mají silnou tělesnou konstituci, jsou odolní, ale někdy liknaví v postoji ke svému zdraví, až tak, že o své zdraví odmítají i pečovat. Bolesti v krku a ztuhlost krku může souviset s partnerskými vztahy nebo s pracovními problémy. Býk trpí často nachlazením, chrapotem, plným nosem ucpaným rýmou. Mezi další jeho potíže patří záněty v oblasti krku a nosu, potíže s hlasivkami, onemocnění štítné žlázy. Velkou jeho bolestí je krční páteř a bolesti horní části zad. Jinak se Býk těší výbornému zdraví. Nic ho jen tak nepoloží na lopatky, neocitne-li se na zemi, může se z toho uzdravovat jen pomalu. Je to způsobeno kvůli jeho tvrdohlavému odmítání lékařské péče. Vrozený sklon nedůvěřovat optimistickým vyhlídkám také trochu brzdí postup uzdravování.

Místa nejvíce ohrožená infekcí a úrazy jsou dále krk, nohy, kotníky, reprodukční orgány, zády a oblast páteře. Také nadváha u Býka je způsobena vášní pro dobré jídlo a pití, což zatěžuje srdce a vede ke špatnému krevnímu oběhu, ohrožení kotníků a ke křečovým žílám. Tito lidé trpí na dnu. Pokud se Býci narození v květnu vyhnou obezitě, letargii a zánětům ledvin, tak si udrží zdraví déle než jiní lidé. Pokud Býk nadměrně pije nebo ztloustne a zlenivý, ztratí svoje perfektní zdraví a kondici. Jednou z hlavních příčin jeho chorob je nedostatek čerstvého vzduchu a pohybu. Jeho organizmus to neustále potřebuje, i když v mysli to Býk tvrdohlavě popírá.

Kladné vlastnosti jsou praktičnost, stálost, vytrvalost, trpělivost, tvořivost, houževnatost, smyslnost, důslednost, dobrota.

Záporné vlastnosti jsou poživačnost, tvrdohlavost, dogmatismus, fanatismus, nesnášenlivost, pohodlnost, nenasytnost.

 

Blíženci 21. 5. – 20. 6.

živel vzduch, vládnoucí planeta Merkur

Blíženci mohou být po psychické stránce přecitlivělí a labilní. S tím souvisí i potíže s dýchacím ústrojím. Trpí potížemi s dýcháním, astmatem, bronchitidou, plicními nemocemi. K citlivým místům patří i nervová soustava v podobě nervozity a přetíženého nervového systému.  Ke své regeneraci potřebují více spánku než ostatní. Jsou náchylní k nespavosti a celkově jim spánek většinou chybí. Snaha o odpočinek by u nich měla být, aby si uklidnili vypjaté nervy a obnovili přetížené mozkové buňky. Nervové vyčerpání jim neustále hrozí. Svěží, nezamořený vzduch a sluneční svit je pro toto znamení nezbytný, tím odstraní riziko nemocí. Nedostatek těchto ozdravných prostředků společně s potlačením aktivity mohou Blížencům způsobit úrazy a infekce postihující ramena, paže, ruce a prsty, které jsou jejich slabým místem. Zlomeniny, poranění, apod. nejsou u tohoto znamení výjimkou. Velmi často trpí dvěma nemocemi najednou. Ke slabým plícím se mohou přidružit i problémy se zažívacím ústrojím. U těch co zanedbávají své zdraví, hrozí problémy s nohama, zády, vyměšováním, dále artritida, revmatizmus a migrény. Je u nich zvláštní, že se mohou nervově zhroutit spíše z nudy a nuceného pobytu doma než z přehnané aktivity.

Kladné vlastnosti jsou adaptabilita, společenskost, všestrannost, zájem o vše, přátelskost, komunikativnost, rozmanitost, vtipnost.

Záporné vlastnosti jsou nevyzpytatelnost, povrchnost, nezodpovědnost, naivita, pletichaření, nestálost, nedůslednost, upovídanost.

 

Rak 21. 6. – 21. 7.

živel voda, vládnoucí planeta Měsíc

Rakovi emoce mohou být silnější než jeho fyzická síla. Pokud u něho vypuknou starosti a obavy, může to vést až k onemocnění. Dobrá pohoda a veselá nálada ho může uzdravit. Často se bojí krachu a ztráty někoho, koho citově potřebuje. Je-li ohrožen jeho pocit bezpečí ve formě materiálového zabezpečením nebo ve formě citové, může propadnout depresi, která podvědomě vyvolává chorobu nebo zranění. Jeho aktivní představivost dokáže vytvořit katastrofické scénáře, že přemění lehkou nemoc ve vážnou chronickou chorobu nebo zranění. Když je ponořen v ponuré náladě, reaguje špatně na pozitivní výroky a má sklon si o ostatních lidech myslet, že s ním málo soucítí. Pokud si Rak pěstuje melancholii a chmurné představy, přivolá si skutečné problémy a bude mu trvat dvakrát tak dlouho, než se uzdraví z nemoci.

O Rakovi je známo, že nejvíce zranitelným je u něho žaludek. Trpí poruchami metabolismu neboli špatným trávením, žaludeční neurózou, alergiemi na potraviny, obezitou. Raci mají v podstatě patent na žaludeční vředy, ale ti, kteří si udrží klid a využijí skvělého smyslu pro humor pro překonání nepříjemných nálad, tak si mohou zachovat dobré zdraví do vysokého věku. Další zranitelná část je hrudník, kolena, lokty. U žen prsa a děloha a s nimi související nemoci. Rak také často trpí žlučovými kameny, plynatostí, potížemi s játry a střev. Ledviny, močový měchýř a kůže, není také silnou stránkou Raka. Kromě toho trpívají častěji než jiná znamení, depresemi a hypochondrií. Pokud chytí štěstí za pačesy a nepustí je, mají sílu lpět na životě. Veselost a optimizmus udrží tělo i duši Raků ve zdravé pohodě.

Kladné vlastnosti jsou soucit, vnímavost, představivost, laskavost, starostlivost, péče o rodinu.

Záporné vlastnosti jsou manipulace, citové vydírání, kritika, pomlouvání, předpojatost, závist, ustaranost, nedůtklivost, náladovost, přecitlivělost.

 

Lev  22. 7. – 21. 8.

živel oheň, vládnoucí planeta Slunce

Lvi disponují poměrně dobrým zdravím a vitalitou. Jsou sice náchylnější k různým zraněním a náhlým chorobám, ale nevyskytují se u nich často dlouhodobé chronické nemoci. Nejcitlivějším místům patří zrak a páteř, zvlášť 12 hrudní obratel a záda. Především ve vyšším věku jsou náchylní na onemocnění srdce a problémy související s krevním oběhem. Trpí ucpáváním cév, je náchylný k infarktu, z nervového přepětí má sklon k bušení srdce a arytmii. Mezi dalšími nemoci, které se u Lva vyskytují, patří mícha, metabolismus jater, slezina, plicní arterie a aorta. Často mívá zvýšenou teplotu. Protože tito lidé jen málo co dělají polovičatě, tak buď mají neuvěřitelnou vitalitu, nebo si stěžují, že na tomto světě nepobudou dlouho. Druhá alternativa se projevuje typickou reakcí na nedostatek ocenění a náklonnosti. Mají buď neobyčejně silné srdce, nebo naopak nějaký druh slabosti v srdeční krajině. Mohou trpět úrazy nohou, kotníků, předloktí, reprodukčních orgánů, bolestmi v krku. Většinou se brzy uzdraví, hlavním nebezpečím pro ně zůstává zanedbávání léčby a neochota zůstat dostatečně dlouho v posteli, když onemocní. Z počátku jsou sice potěšeni, když musí ležet a někdo o ně pečuje, ale jakmile si uvědomí, že jsou tím v pozici slabšího, tak rychle svou nezpůsobilost se snaží překonat. Lev nikdy nepřipouští úlohu slabšího jedince.

Kladné vlastnosti jsou sebejistota, velkorysost, podnikavost, důstojnost, společenskost, vznešenost.

Záporné vlastnosti jsou neustálé poučování druhých, domýšlivost, pýcha, arogance, vznětlivost, potřeba dominovat.

 

Panna 22. 8. – 22. 9.

živel země, vládnoucí planeta Merkur

Toto znamení mívá dobré zdraví, především proto, že Panny o sebe úzkostlivě pečují a věnují značnou pozornost zdravému životnímu stylu. Jejich zvýšená představivost však často vyvolává zbytečný strach z nemocí a nehod. Někdy mají tendenci předstírat nemoc, anebo skutečně onemocní, když se chtějí vyhnout nějakým nepříjemnostem. K nejcitlivějším místům patří nervová soustava a střeva. Dobrý léčebný prostředek je pobyt v přírodě. Panny jsou překvapivě zdravé, pokud si nepřipouští starosti kolem nadměrné práce, nervového vypětí a pesimismu. Přestože věnují pozornost životosprávě, tak si mohou stěžovat na drobné potíže, jako je podrážděný žaludek, problémy se zažíváním, chronické střevní bolesti, bolesti hlavy a problémy s nohama. Při nachlazení si musí dát pozor na plicní choroby. Drobné problémy mohou nastat s podrážděným žaludkem, slinivkou, se zažíváním a mohou se objevit i chronické střevní bolesti. U některých může dojít i k potížím s rozmnožovacími orgány. Bolesti kyčlí, v pažích a ramenech, dále dna, artritida, revmatické potíže a bolesti zad. Špatná funkce jater se může projevit v kloubech. Panny mají citlivý pupek, pozor na nehty a zápěstní kůstky. Mohou také trpět nemocemi či potížemi všech zmíněných orgánů a kostí. Dále trpívají záněty dutin, dýchacího systému, chřipkami, alergiemi, zácpou. Z psychiatrických potíží je nejčastěji hypochondrie a přepracovanost. Mají sklony k vegetariánství, a pokud ne, tak přesně vědí, co mají jíst a jak jídlo připravovat. Často se setkáme u Panny s přehnanou čistotou. Jejich péče o zdraví dokáže zabránit i vážnějším nemocem.

Kladné vlastnosti pramení v nadání okamžitě odhalit jakoukoliv chybu nebo nesrovnalost. Panna má dokonale vytříbený pozorovací talent a smysl pro detaily. Jsou z nich vynikající poradci a dovedou zavádět systém do problémů a ty řešit.

Záporné vlastnosti je přehnaná vybíravost, kritika, všímají si i těch nejmenších kazů na kráse. Panna je neúzkostlivější znamení, které někdy přeroste v nesnesitelné puntičkářství. Jsou to také největší hypochondři.

Váhy 23. 9. – 21. 10.

živel vzduch, vládnoucí planeta Venuše

Váhy, když onemocní, tak potřebují hodně odpočinku. Citlivě reagují na tělesnou i psychickou nerovnováhu a špatně snášejí stres a disharmonii. Potřebují klid a povzbuzující slovo. S alkoholem musí nakládat opatrněji než jiná znamení. K nejcitlivějším místům patří ledviny, to se projevuje například selháním ledvin, také nadměrným močením. Nesoulad v partnerském životě se může odrážet v problémech s ledvinami. Potíže mohou nastat i s vyměšovacími orgány. U Vah se projevuje i zvýšená citlivost kůže ve formě zánětů.  Jejich velkou bolestí je oblast beder, velmi často trpí vyhřezlou plotýnkou nebo ischiasem. Váhy si dále stěžují na nemoci způsobené konzumací velkého množství cukru. Pokud je stresová situace mírná, působí Váhy jako zklidňující faktor kolektivu. Když však přestoupí určitou hranici, přestávají Váhy jednat konstruktivně a jsou schopny zradit i sami sebe, jenom proto, aby se konfliktu vyhnuly anebo aby ho zahladily. Proto je vhodné, aby se Váhy do extrémních stresových situací neangažovaly. Pokud se týká stresových situací v jejich domově, nebo v partnerském životě, ovlivní to jejich celkovou kondici i výkony, dokud se jim nepodaří nastolit harmonii. Od lékaře odcházejí většinou nespokojeni, protože k němu přišly plny úzkosti a mají obavy se na něco zeptat.

Kladné vlastnosti jsou smysl pro diplomacii, eleganci, spravedlnost, rovnoprávnost, krásu a harmonii, logické myšlení, takt, společenskost, přizpůsobivost.

Záporné vlastnosti jsou lichocení, koketérie, nerozhodnost, domýšlivost, samolibost, nesamostatnost, přelétavost.

 

Štír 22. 10. – 21. 11.

živel voda, vládnoucí planeta Pluto

Lidé ve znamení Štíra jsou velmi odolní. Málokdy onemocní, a pokud se tak stane, tak se dokážou vlastní silou rychle uzdravit. K  nejcitlivějším místům Štíra patří pohlavní orgány, nos a nosní kosti, pohlavní žlázy, močový měchýř, prostata a konečník. Problémy mohou souviset i s vylučováním, jako je zácpa a průjmy. Časté mohou být i úrazy, sportovní zranění nebo křečové žíly. Toto znamení také ovlivňuje zdraví štítné žlázy, jater, dělohy, potních žláz, endokrinní žlázy i tvorbu hemoglobinu. Bolestivá menstruace je typická, dále časté bolesti hlavy, infekce a horečky. Jsou však obdařeny neuvěřitelnou vůlí a regenerační silou, která jim dovolí překonat i takové nemoci, u kterých by jim lékaři třeba už nedali šanci. Jako prevence se doporučují vnitřní očistné kůry alespoň dvakrát za rok. Málokdy podlehnou nemoci, ale když ano, bývá to zpravidla vážné. Nejlepším lékem je dlouhodobý odpočinek a změna postoje, kde hlodající zášť vystřídá pokojná smířlivost. Těžko se oprošťují od všeho, do všeho ve své mysli vrtají a nic nenechají, jak se říká napokoji. O nemocích toho vědí víc jak doktor a sestra dohromady. Měli by se vyvarovat ohně, výbušnin, škodlivých výparů a radiace. Přesto mnozí vyhledávají zaměstnání, kde si zahrávají s nebezpečím právě v těchto oblastech. Někdy trpí chronickým krvácením z nosu nebo z nějakého důvodu prodělají operaci nosu.

Kladné vlastnosti jsou soucit, silná vůle, trpělivost, odvaha, schopnost regenerace, věrnost, houževnatost, citová hloubka.

Záporné vlastnosti jsou přetvářka, nedůvěřivost, bezohlednost, přílišné sebeanalyzování, sebezničující tendence, žárlivost, fanatizmus, negativizmus, tajnůstkářství, pomstychtivost.

 

Střelec 22. 11. – 21. 12.

živel oheň, vládnoucí planeta Jupiter

Střelci se zpravidla těší dobrému zdraví, ale může se stát, že vlivem přepracování přecení své síly. Nemoci se podřizují velmi neradi a obvykle se rychle uzdraví. Jako prevence pomáhá pobyt na zdravém vzduchu a pohyb. Střelec trpívá bolestmi a nemocemi pánve, kyčelních kloubů, ischiasu a bolestmi zad. Proto je důležité zůstat aktivní i v pozdním věku. Pod jeho vládu patří hýžďové svaly a stehna, celkově vládne tělesnému svalstvu. Ovlivňuje také zdraví motorických nervů. Střelec často trpí zánětem sedacího nervu nebo zraněními v pánevní oblasti. Časté jsou také artritické bolesti a horečky. U typického naivního, statečného a optimistického Střelce si vždy všimneme čehosi dětského. Odmítá se smířit s vážností života, i když v pozdějších letech se dopracují k zodpovědnosti a obdivuhodné svědomitosti. Přesto nejsou pod tíhou těchto vlastností doopravdy nikdy šťastní. Jejich povaha jim brání jakémukoliv omezení a to může přivodit i vážnou nemoc. Pokud to zdárně překlenou a s jejich přílišným tříštěním energie se vyrovnají, dosáhnou vysokého věku. Většina Střelců si zachovává své vlohy a společně s postupujícím věkem je zdokonaluje. Senilita se u nich skoro nevyskytuje.

Další citlivé oblasti jsou plíce, játra, ruce, ramena, střeva a nohy. Provozování sportu může vést k úrazům vyvolaných z přehnané aktivity. Ani při nemoci nevydrží v posteli déle než několik dnů. Nemoci se podřizují neradi a obvykle se uzdraví v překvapivě krátké době. Toto znamení se málokdy složí na kolena a věří, že zítřek bude určitě lepší než dnešek a špatná nálada zmizí dřív, než mraky zakryjí slunce.

Kladné vlastnosti jsou nadšení, optimizmus, intuice, idealismus, spravedlnost, dobrodružná povaha, nezávislost, šlechetnost, důstojnost, štědrost, upřímnost, tolerance.

Záporné vlastnosti jsou snobismus, naplnění slibů, domýšlivost, lehkomyslnost, netaktnost, nadřazenost, neumírněnost, nezodpovědnost.

 

Kozoroh 22. 12. – 19. 1.

živel země, vládnoucí planeta Saturn

Tito lidé bývají v dětství častěji nemocní, ale s přibývajícím věkem získávají stále větší sílu a odolnost proti nemocem. Většinou si zachovávají svěžest a jasného ducha až do pozdního věku. Nemoci mohou být vyvolávány melancholií a pesimistickou náladou. Mají sklony k revmatizmu, k nachlazení a ke kožním alergiím. Jako prevence může posloužit pravidelný pobyt na čerstvém vzduchu, musí vyhledat slunce a vysmívat se dešti, případně si dopřát masáže a reflexiologii. Střízlivá mírná povaha mu dodává neuvěřitelnou vytrvalost a takový životní potenciál přežít, že není neobvyklé, že se dožije sta i více let. Toto znamení pokud je v dobré pohodě, tak by se mělo vyhýbat doktorům a nemocnicím . Když podlehne strachu, nejistotě, obavám, zasmušilosti a pesimizmus je to pro ně nebezpečnější než viry a bakterie. Ti kdo chtějí zůstat dlouho zdraví, si musí vypěstovat pozitivnější a vstřícnější povahu. Tolerance a svěží vzduch udělají s Kozorohem zázraky.

Kozoroh má velmi citlivou pokožku, z nervozity se může odvíjet alergie, olupování kůže, nadměrné pocení zvětšenými póry a akné, ekzémy. Běžné jsou žaludeční potíže ze špatně stravitelných jídel a duševního stresu. Mohou se vyskytnout zlomeniny končetin, pohmoždění kolen a kloubů vůbec. Úzkost se může negativně promítnout do kvality vlasů a do celé tělesné kostry jako celku. Dále do zubů, kdy má neustále problémy se zubními kazy, ale také naopak, může mít krásné bílé zuby. Často jsou hypochondři. Jejich úzkost může skončit infarktem. Patologickými procesy pod vlivem Kozoroha jsou krystalizace, vysušení a stažení, zúžení (konstrikce).

Celkově je Kozoroh ostýchavá líbezná duše, snad trochu tvrdohlavá, ale v zásadě jemná. Je to ideální člověk, kterému se dá důvěřovat a svěřit. Dokáže příjemně pozvednout vaše sebevědomí. Vypadá neškodně, ale zatím využívá vaší slabosti, domýšlivosti a žárlivosti, aby se sám stal silnější. Ve vašich očích bude užitečný a nakonec se stane nepostradatelným, že ho sami požádáte, aby převzal otěže. Potom bude nenápadně řídit z kouta a skromně tahat nitkami autority. Potlačí svou ješitnost, aby dosáhl to, po čem skutečně touží a to je postavení opravdového vůdce. S laskavostí ve tváři, ale s přísnou a obezřelou moudrostí hlídá, aby minulost nebyla opomíjena, a přítomnost chrání před zmatky, aby bylo možno bezpečně vytvářet budoucnost.

Kladné vlastnosti jsou pracovitost, opatrnost, ctižádostivost, trpělivost, bystrost, loajalita, důvěryhodnost, odpovědnost, organizační talent, spořivost, přesnost, serióznost.

Záporné vlastnosti jsou tajnůstkářství, fanatizmus, přílišný realizmus, asketizmus, lakomství, citový chlad.

 

Vodnář 20. 1. – 18. 2.

živel vzduch, vládnoucí planeta Uran, podle starých signatur Saturn

Aby si Vodnáři posílili svoji odolnost proti nemocem, měli by svoje stravovací návyky zaměřit na vyváženou stravu a pobyt na čerstvém vzduchu, dále potřebují hodně spánku. Vodnáři však málokdy tyto léčebné posilující metody využívají. Čerstvého vzduch se jim obyčejně nedostává, protože zavírají okna, vrší na sebe přikrývky a stěžují si, že je jim zima. Jejich nemoci bývají nejčastěji spojeny s oběhovým systémem. Vyskytuje se u nich riziko zvýšeného krevního tlaku a poruchy srdečního rytmu, ale obvykle to nebývá příliš vážné. Trpí mimo jiné různými nemocemi krve, křečovými žílami a mohou je sužovat bolesti nohou. Častěji u nich dochází k poranění kotníků, holení a lýtek a všeobecně kostí dolních končetin. Křeče, alergie a náhlé nemoci či nehody patří také pod Vodnářovu vládu, stejně jako různé nervové poruchy. Vysoké nervové napětí doprovázející jejich duševní činnost jim brání v dostatečném spánku a často jejich neobvyklé sny narušují jejich spánek a odpočinek. Pokud jde o sportovní výkony, které se u nich projevily z lásky k některému sportu a ten sport provozují, je těžké je donutit k rychlému pohybu jak v kolektivních sportech natož na startovní dráze. Jejich mozek by pohyb přijímal, ale tělo protestuje a musí se k tomu silně nutit.

Zdraví Vodnářů je v dětství výborné, kromě některých zdravotních výmyslů, které nelze jednoznačně určit a diagnostikovat. Skutečné potíže nastávají v dospělosti, když se u nich prohloubí tvrdohlavost. Tito lidé snadno podléhají hypnóze a mnozí to na sobě intuitivně vycítí a hypnózy se zásadně straní. To je ale chyba, protože hypnóza provedená dobrým hypnotizérem může úspěšně odstranit různé jejich fobie, které způsobuje nervové vypětí.

Kladné vlastnosti jsou vynalézavost, otevřenost, intuice, svobodomyslnost, skvělé mentální schopnosti, originalita, tolerance, nezávislost.

Záporné vlastnosti jsou nepřizpůsobivost, moralizování, pokrytectví, bezcitnost, nevyzpytatelnost, oportunizmus, výstřednost, nezodpovědnost.

 

Ryby 19. 2. – 19. 3.

živel voda, vládnoucí planeta Neptun

Ryby jsou jemné a křehké, podléhají různým nemocem.

Ryby vládnou lymfatickému systému, tělním tekutinám a ovládají funkce tělesných žláz. Nejčastěji mají problémy s chodidly a prsty na nohou a s jejich kostmi. Nebo naopak jsou dolní části nohou neobyčejně silné a pružné, nic mezi tím neexistuje. Otoky, alergické reakce na drogy a léky, jsou velmi časté. Trápí je kyčle, bolesti v kříži, revmatizmus, často podléhají chřipkám a zápalům plic, které nemají moc silné. Slabší imunitní systém souvisí s možnými alergiemi. Vyskytují se u nich i psychosomatická onemocnění. Měly by se vyhýbat nestřídmostem a extrémů, stres a deprese jsou pro jejich zdravotní stav velkou zátěží. Mají sklon si myslet, že mohou žít navěky a často se chovají tak, jako že tomu zaníceně věří. Často vydávají svoji energii, kterou nepřekypují, na pomoc příbuzným v řešení jejich problémů nebo přebírají břemena svých přátel. Tyto problémy ať citové nebo finanční jsou velkou zátěží pro zdraví Ryb, které není příliš pevné již ze samotné podstaty. Aby si udrželi zdraví v přijatelných mezích, musí šetřit energii, nepodléhat stimulujícím látkám nebo sedativům, únavě a stresu. Lidé ve znamení Ryb jsou nejslabší jako kojenci, i u dětí převládá slabší konstituce a zdá se, že mají pomalý metabolizmus. To je jeden z důvodů, proč se často budí, jsou špatně vyspalí a malátní. Tuto slabost by měli dohánět zvýšeným odpočinkem. Nezdravé stravovací návyky se mohou projevit v potížích s játry a v zažívání. Ryby se dovedou doslova zhypnotizovat, aby se zbavili různých fóbií a čehokoliv, včetně strachu z některých zvířat, výšek, uzavřených prostor, výtahů, lidí, apod.

Kladné vlastnosti jsou soucit, obětavost, intuice, představivost, fantazie, přizpůsobivost, citlivost.

Záporné vlastnosti jsou sebeobětování, liknavost, přetvářka, rezignace, velikášství, nesamostatnost, ovlivnitelnost, lenivost.

 

Nevím jak vám, ale mě to sedí skvěle, stejně jako mým milovaným. Tak si na to dávejte Bacha, uvědomujte si slabiny a snažte se s nimi pracovat a silné stránky rozšiřovat i pro ostatní.

S láskou.

Honza z Krkonoš
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.