Recept na domácí iontový nápoj

Elektrolyt je roztok nebo látka, která nese elektrické náboje zodpovědné za stimulaci svalů a nervů. Elektrolyty existují v krvi jako kyseliny, báze a soli (sodík, vápník, draslík, hořčík, bikarbonát, hydrogenfosforečnan sodný), regulují množství tekutin v celém těle, což ovlivňuje buněčné funkce, objem krve a krevní tlak. Je důležité, aby vaše elektrolyty byly v rovnováze a to zejména při zvýšeném pocení při sportu nebo v sauně, v nemoci, při průjmech nebo zvracení, před i po provedení klystýru a jaterní očisty, kterými se tělo elektrolytů zvýšeně zbavuje.

Toho lze dosáhnout pitím iontových nápojů, které seženete v obchodech se sportovní výživou a v mnohých drogériích, nebo si můžete svůj zdravější, domácí iontový nápoj vyrobit sami.

 

Recept na domácí iontový nápoj

Ingredience:

  • 1/2 šálku čerstvě vymačkané šťávy z pomerančů
  • 1/4 šálku čerstvé citrónové šťávy
  • 2 šálky filtrované nebo minerální vody (můžete použít kokosovou vodu)
  • 2 lžíce kvalitního medu
  • 1/8 lžičky mořské nebo himalájské soli

 

Postup:

Smíchejte všechny ingredience, dokud se vzájemně nepropojí a vypijte.

 

O složení:

Mořská sůl hraje důležitou roli při vyrovnávání stresových hormonů. Snižuje hladinu adrenalinu a podporuje zdraví na metabolické úrovni.

Růžová himalájská sůl má velké množství stopových prvků.

Citrusové plody obsahují vysokou míru elektrolytů. Jsou bohaté na vitamín C a pomáhají udržovat silný imunitní systém.

Med má přírodní enzymy a minerály a je také přírodním antibiotikem.

Kokosová voda dává tělu okamžitou energii a hospodaří s elektrolyty.

Minerální voda obsahuje přírodní minerály, které potem nebo jinými tekutinami tělo ztrácí a tím předchází únavě, křečím a zpomalení regenerace.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.