Jak poznáte, že jste zdraví

Zdravý člověk nepochybuje o tom, že je zdravý. Nemocný člověk ví, že mu něco je a že je třeba to řešit. Ale co když jste někde mezi? Nebo co když jste se rozhodli se vyléčit přírodně a sami, změnou života a jste v procesu někde uprostřed a nejste si jistí, jestli jste už zdrávi? Co je vlastně „normální“? Jak se cítí zcela zdravý člověk?

Stupeň energie a nálada jsou skvělé příklady, odkud se dá začít. Pokud vyskočíte
z postele každý den s prvními slunečními paprsky kolem 6:00, děláte, děláte a děláte celý den, aniž by vám ubyla kapka energie, nepotřebujete mnoho spánku a máte pořád dobrou náladu bez známek deprese, pak jste určitě zdrávi. Možná si teď ťukáte na čelo a říkáte si, že takto se nemůže žádný dospělý člověk v dnešní době cítit, omyl.

Pokud vaše energie není stejná, jako když jste byli dítě, ještě zdraví nejste. Je jedno, kolik let vám je. Existují 70-ti a 80-ti letí s energií vyšší než u většiny populace.

Málokdo ví, že nálada a emoce jsou také důležitou známkou zdraví. I když máte finanční a
partnerské problémy, nebude vás to tolik rozhazovat, jelikož nálada je chemická záležitost a pokud máte v těle správné chemikálie, zvládnete téměř cokoli. Jasně, že vás něco na minutu či pár hodin může odrovnat, ale pak se hned vrátíte do překypujícího optimismu a vnímání univerzálního míru. Lidé kolem vás začnou spekulovat, jak je možné, že jste pořád tak v pohodě, zatímco celý svět by se kolem vás mohl rozpadat.

Dalším znakem k posouzení vašeho zdraví/uzdravování je to, jaký je ráno když vstanete váš jazyk a ústa. Pokud jsou váš krk a jazyk pokryty hlenem či bílým filmem, máte stále co do činění s nerovnováhou v těle a tudíž jste v procesu uzdravování/očišťujete se.
Ještě pořád je ve vašem těle něco, co podporuje růst kvasinek a plísní. Tělo produkuje hleny, aby se ochránilo od různých věcí. Může jít o jídla, chemikálie nebo jen o stres.

Jak jste cítit je dalším znakem zdraví. Když jste zdrávi a úplně se pročistíte, už nebudete mít špatný dech či tělesný pach a ani vaše moč a stolice už nebudou zapáchat. Pokud tomu tak není, pak se ve vás stále ještě něco kazí.

Dalším znakem zdraví je, že potřebujete čím dál méně jídla k vykonání té stejné námahy. To znamená, že se vaše tělo stává čím dál efektivnější a vstřebává živiny. Lidé, kteří jsou pořád hladoví a pořád musí jíst jsou takoví proto, že jejich systém z jídla nevstřebává správnou výživu. Neznamená to nutně, že jí nevhodnou stravu, znamená to jen, že jejich tělo není schopno z jídla brát výživu – buď proto, že netráví správně jídlo (slabá žaludeční kyselina, nedostatečné žvýkání, stres), nebo jsou jejich střeva plná hlenu a nánosu, což nepropustí živiny. Většina lidí má oba problémy.

Jediný způsob, jak začít vstřebávat živiny, je zbavit se nejdříve veškerého střevního
nánosu. To znamená měsíce poctivých střevních výplachů, klystýrů a užívání bylinek.
Užívejte bentonitový jíl a aktivní uhlí ze skořápek kokosových ořechů. To jsou dva nejúčinnější absorbenty všeho špatného. Uleví se vašemu trávicímu ústrojí a kardiovaskulárnímu systému.

Pokud vás bolí hlava nebo cítíte bolest kdekoli na těle, pak máte blok. Něco je něčím
blokováno. Dělejte si klystýry, cvičte cviky na protahování, hodně pijte a provádějte
emocionální očistu.

V každé léčbě nebo očistě se nejprve váš stav zhorší a až pak se zlepší. Vaše tělo se na kost obnaží a začne úplně od začátku. Zhubnete. Většina z toho je voda (zadržovaná v těle díky veškeré té soli) a tuk (kde se skladují všechny toxiny).

V průběhu léčby a očisty budete pravděpodobně smrdět, vyskočí vám nejrůznější pupínky, budete slabí, unavení, budete vypadat chudokrevně, bude vás bolet hlava, budete mít ucpaný nos, plíce se naplní hlenem, z nosu vám poteče jak z Niagarských vodopádů, vaše ledviny budou bolet a pravděpodobně budete mít příznaky jako u chřipky. Budete chtít zalézt do postele a jen spát.

Mnozí ustrašení lidé, kteří nikdy žádnou změnu jídla, přírodní léčbu nebo očistu neprováděli se vám mohou smát a říkat vám, ať s tím hloupým nápadem očisty přestanete, že to evidentně nefunguje a že byste si měli dát nějaké „pořádné“ jídlo.

Nenechte se nikdy odradit od toho, pro co jste se vnitřně rozhodli na základě svých vlastních dobrých důvodů a stavu vašeho těla a mysli. To jste vy a vy můžete zvládnout cokoliv!

Pokud provádíte nějakou detoxikaci nebo léčbu potravinami po dlouhé době plné limonád, sýrů a pizzy, nelze z vašich buněk vymýt nánosy za týden. To trvá. Dokonce i staré problémy vám vyplují opět na povrch. Problémy, které jste měli před lety jako jsou dětské alergie, vyrážky a podobně. To vše můžete opět začít pociťovat. Vaše tělo prodělává velký jarní úklid. I staré myšlenky a emoce mohou vystoupit na povrch.

Nebojte se, nepanikařte, jen vězte, co se děje – odcházejí staří nájemníci. Podívejte se na lidi závislé na těžkých drogách, jakým peklem procházejí, nebo mnohé kuřáky. Je to stejná závislost na nezdravém jídle a životním stylu. Nikdo z nás není imunní vůči tomu, že je člověk. Naše problémy jsou jen odlišné, to je vše. Pokud to zažijete, pak opravdu oceníte, čím vším nejrůznější lidé musí procházet. Pokud si nemyslíte, že jste závislák, jen počkejte do prvního okamžiku, kdy zkusíte přestat jíst sýr či pečivo nebo cokoli co obsahuje cukr.

Jak se říká, musíte nejdříve prolézt peklem, abyste se dostali do nebe.
Vezměte si to takto. Pokud jíte správné jídlo, nepotřebujete doktora. Pokud jíte špatně, není nic, co s tím doktor může udělat. Neignorujte signály a varování vašeho těla. Neskrývejte je pomocí léků. Pokud máte jakoukoli bolest, snaží se vám vaše tělo něco říct. Pokud budete jednoduše pokračovat v tom, co jste doposud dělali a co vás dostalo do stavu nerovnováhy těla i mysli, jen se to zhorší.

Pamatujte na očistu jater a klystýry během očisty a léčby, aby příznaky byly co nejsnesitelnější. Abyste měli sílu pokračovat i v krizích, vězte, že tím prošli a procházejí i jiní dříve velmi nemocní lidé a stejně jako larva, která se změní v motýla, i oni se stali novými lidmi. Nevěřte jen mě, přečtěte si tolik knih a internetových článků, kolik jen můžete o jiných lidech, kteří prodělali „zázračné“ uzdravení a jak jim to pomohlo od problémů. Změnou stravy a myšlení.

Nic není zadarmo, vše má svoji cenu a tohle za to určitě stojí. Pokud to nechcete udělat pro své zdraví, udělejte to pro svou ješitnost, to také funguje.

Hodně zdraví, pevnou vůli a odhodlání, stojí to za to!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů
  1. Děkuji, přesně toto potřebuju, ale jak začít aby to mělo hlavu a patu, když je těch informací tolik ?

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.