Živočišné versus rostlinné bílkoviny podle slavné knihy ČÍNSKÁ STUDIE

Kniha „Čínská studie“ je nejobsáhlejší a nejkomplexnější studie na toto velmi diskutované téma, která byla kdy vypracována a tak jsem se rozhodla vám z ní přinést odborné výsledky, názor už si udělejte sami.

Univerzity v Cornellu a Oxfordu zkoumaly účinky přijímání živočišné a rostlinné stravy na 650 000 lidech v 26 provinciích Indonésie po dobu 22 let. Jedna skupina lidí se živila masem, zatímco druhá pouze rostlinnou stravou. U skupiny, která pojídala maso a živočišné bílkoviny, se vyvinula rakovina, zatímco skupina na syrové rostlinné stravě zůstala zdravá. Potom se oběma skupinám strava prohodila. Lidem s rakovinou byla podávána syrová rostlinná strava a oni se uzdravili! Původní zdravá skupina začala jíst maso a lidé onemocněli rakovinou! Tento postup se opakoval celkem 50x v průběhu 22 let!

Pro více zajímavých informací doporučuji si tuto skvělou knihu, která je největší dietologickou studií všech dob, koupit.

Je důležité vědět, že tělo vytváří bílkoviny z aminokyselin. Nemůže vzít živočišnou
bílkovinu a jen tak ji připojit k našim buňkám; tělo musí rozložit maso do kapalného stavu, což je spousta práce, dále ještě více rozložit na základní molekuly aminokyselin a pak
znovu sestavit proteinové vazby, které lze využít pouze lidským organismem.

Toto vše zabere spoustu energie a času a jako způsob získávání bílkovin je to zcela neefektivní proces. K tomu si přidejte, že živočišné produkty, včetně mléčných výrobků, obsahují cholesterol a jsou plné 20 hormonů, antibiotik a steroidů, navíc zvířata jsou krmena levným, nezdravým zvířecím krmivem. I kdyby byla zvířata chována ekologicky (bio), jejich přírodní hormony nejsou pro potřeby člověka dobré. Kráva má hormony, po kterých roste rychle, aby vážila stovky kil. Pokud tuto krávu sníme, následkem jejích hormonů v nás rostou věci také rychle, např. rakovina.

Rostliny jsou plné proteinu

Živočišné produkty jsou plné cizích proteinů, které jsou v lidském těle zdrojem většiny
onemocnění. Když k tomu přidáme člověku cizí hormony, které způsobují rychlý růst, máme z toho recept na katastrofu. Konzumace tělu neznámých, těžko stravitelných bílkovin a nekontrolovatelný příjem cukrů, které živí patogeny, zapříčiňuje většinu chorob.

Rostlinné bílkoviny, nejlépe v bio kvalitě, neobsahují kyselinu močovou, která ucpává tepny, což je přesně to, co dělá maso. Ledviny člověka, který jí maso, musí pracovat 3x více než ledviny vegetariána.

Pokud chcete zůstat zdraví do vysoké věku, zkuste vyměnit živočišné bílkoviny za ty rostlinné. Jejich seznam najdete například v článku Mých 7 nejoblíbenějších zdrojů rostlinného proteinu + podrobný seznam všech ostatních.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

1 Komentář
  1. Jakým způsobem se podle vás tráví rostlinné bílkoviny? Z Vašeho článku by se dalo vyvodit, že je tento postup jiný než jak ho popisujete u živočišných bílkovin. Přece se vždy bílkovina štěpí na jednotlivé aminokyseliny, nehledě na to, z jakého zdroje pochází. Kdyby to byl neefektivní proces, tak by lidstvo nejspíše již dávno vyhynulo.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.