Recept na výrobu účinného vlasového oleje

Seznamte se s králem vlasového ošetření! Představuji vám svůj oblíbený rozmarýnovo-mátový vlasový olej, který si zamilujete. Krásně vyživuje vlasy a pokožku vlasů, posiluje je, dodává lesk a pružnost a celkově podporuje zdravé vlasy. Navíc napomáhá růstu vlasů – pecka! Podívejte se na funkci jednotlivých složek na zdraví vlasů a určitě recept vyzkoušejte. Je jednoduchý, přírodní a velmi účinný.

 

Rozmarýn

Jedna z nejstarších a nejuznávanějších bylin – rozmarýn, se objevila už ve starobylých egyptských hrobech. Dnes je používán v komerční péči o pleť kvůli vysokým hladinám antioxidantů – chrání před bakteriemi a volnými radikály. Rozmarýn je skvělou volbou také v období slunění, neboť sluneční světlo vlasy poškozuje a rozmarýn jim navrací ztracenou pružnost a lesk. Díky antibakteriálním vlastnostem pročišťuje také vlasový folikul, který pomáhá růstu vlasů.

Máta

Máta stimuluje vaše smysly, váš krevní oběh a vlasové folikuly. Působí na zesílení energie, matných vlasů a pomáhá udržovat přirozené pH pokožky hlavy, která kontroluje nadměrnou produkci oleje. Pravidelné ošetření olejem, zvláště s mátou, udržuje pokožku hlavy spokojenou, což dělá krásné vlasy.

Poznámka: Pro tento recept můžete použít čerstvé bylinky, bylinky kupované v obchodě nebo dokonce i sušené bylinky.

Kokosový olej 

Na rozdíl od jiných olejů může kokosový olej skutečně proniknout do vlasové pokožky, kterou vyživí zevnitř. Vysoký obsah kyseliny laurové, která je silně antibakteriální, pomáhá udržovat zdravou, čistou pokožku hlavy a bez lupů. To je obzvlášť dobré pro slabé vlasy. Kokosový olej pomáhá ochránit vaše vlasy před ztrátou bílkovin, což zabraňuje narušení vašich vlasů a následnému poškození. Vždy se ujistěte, že kokosový olej je lisován za studena, který si uchovává všechny výživné vlastnosti.

 

Recept na domácí výrobu vlasového oleje

Ingredience:

  • Sterilní skleněná uzavíratelná nádoba
  • Panenský kokosový olej za studena lisovaný
  • Čerstvý nebo sušený rozmarýn
  • Čerstvá nebo sušená máta

 


Postup:

Sterilizujte nádobu zalitím vroucí vodou a nechte ji zcela vyschnout.
Připravte si bylinky. Pokud jsou čerstvé, ujistěte se, že jsou zcela suché.
Naplňte nádobu jemně nadrcenými bylinami a zalijte ji  kokosovým olejem tak, aby byly bylinky zcela ponořené – viz obrázky.
Uzavřete a položte na teplé místo po dobu dvou týdnů, každý den protřepejte.
Pak bylinky zceďte a olej slijte.
Olej je použitelný šest měsíců.

 

Jak olej používat

Vmasírujte čajovou lžičku oleje do pokožky hlavy až dolů ke kořínkům. POkud máte delší vlasy, tak dávku zvyšte. Nechejte jej působit po dobu 20 minut nebo dokonce přes noc, kdy si můžete hlavu zabalit do potravinové fólie, která teplem zvýší vstřebatelnost oleje do pokožky a vlasů. Pak vlasy dvakrát umyjte a opakujte léčbu jednou týdně nebo čtrnáctidenně podle potřeby.

Pokud máte hodně suché konečky vlasů, můžete malé množství oleje rozestřeného v prstech promnout po vyfoukání do konečků, které se zacelí. Ne však moc, ať se vlasy nezmastí.

 

Další skvělé tipy na domácí výrobu přírodní kosmetiky najdete v sekci Přírodní kosmetika, tak se mrkněte.

Věřím, že si olej zamilujete stejně jako já a to vám moc přeji.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

4 Komentářů
  1. Milá p. Micaela,
    Chcem Vam poďakovať za Vašu skvelú stránku. Veľa článkov, čo som čitala ma vždy zaujali a tešim sa na nové. Tento recept idem dnes vyskúšať. Prajem Vám zo srdca, nech sa Vám i naďalej darí a máte veľa čitateľov.

    S pozdravom Vaša verná čitateľka
    Dajana
    pekný deň 🙂

  2. Dobrý den, mohu používat bylinky na mírném večerním sluníčku za oknem?děkuji za info Katka

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.