Jak přírodně na plíseň na nehtech

Pokud trpíte na plíseň na nehtech tak velmi dobře víte, že vyléčit ji trvale není nic jednoduchého. Existuje celá řada chemických léků, které vám lokálně na krátkou dobu uleví, ale příznak plísně na nehtech je záležitost vnitřní a tak je třeba léčbu pojmout komplexně, abyste se opravdu uzdravili a plíseň se nevracela.

Plísně na těle a v těle souvisejí s mnoha hygienickými návyky, prostředím, ve kterém žijete, stravou, mírou stresu, kvalitou trávení a dalšími symptomy, o kterých podrobně píšu ve své knize „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy“, ve které nabízím ucelený program na celkové vyléčení těla od plísní, parazitů, přemnožených kvasinek, těžkých kovů a dalšího. Podívejte se.

Ze zkušenosti mého klienta, který trpěl na plísně na nohou léta a který se rozhodl brát po lokálních lécích i léky na plíseň určené k vnitřnímu užití (perorální) vím, jak moc vás takové léky mohou svými vedlejšími účinky poškodit. Ten pán v průběhu léčby začal ztrácet sluch a celý se obsypal velmi ošklivou hnisavou vyrážkou. Půl roku pak trvala náprava sluchu prostřednictvím barické komory a vyrážky posílením jater. Pokud se chcete opravdu uzdravit, nehledejte zkratky, ale rozhodněte se pro opravdu funkční cestu změny životního stylu a některé očistně procedury, které zlepší vaše trávení a tím celý systém. Více v mé knize.

Dnes se s vámi podělím o doplňující funkční léčbu plísně na nehtech, která je jednoduchá, levná, přírodní, jen je třeba trpělivosti a důslednosti a máte vyhráno.

Doba uzdravení záleží na mnoha faktorech, včetně času, jak dlouho plísní trpíte a dalších krocích, které pro celkové uzdravení podstoupíte (změna životního stylu). Čím celostnější váš přístup v celkovém procesu uzdravení bude, tím rychleji a trvaleji se uzdravíte.

 

Jak poznáte začínající plíseň na nehtech? Nehty začnou vykazovat tyto příznaky:

  • Svědění mezi prsty
  • Žluté skvrny
  • Křehkost
  • Změna tvaru nehtů
  • Rozpadající se vnější okraj nehtu
  • Nečistoty zachycené pod nehtovým lůžkem
  • Uvolnění nebo zvedání nehtů
  • Ztráta třpytu a lesku na povrchu nehtu
  • Ztluštění nehtů
  • Bílé nebo žluté pruhy na straně nehtu

 

Postup lokální léčby

K léčbě budete potřebovat láhev obyčejného octa, neboť jde o aktivní složku octa, kterou je hladina pH v octu, která ničí plíseň.

Vezměte si pilníček a kleštičky na nehty a řádně očistěte místo, kam budete ocet aplikovat, abyste pomohli léčbě se lépe do nehtu vstřebat. Po použití vždy pilníček a kleštičky očistěte dezinfekcí a používejte jedny kleštičky či pilník vždy jen na postižené nehty, zabráníte tak možnosti šíření plísně.
 
Část octa (podle rozšíření plísně) nalijte do velké misky a smíchejte ho se stejným dílem horké vody (50/50). Ponořte nohu (nohy/ruce) s postiženým místem plísní dvakrát denně do této lázně, po dobu maximálně 30  minut.
 
Nechte nehty oschnout. Pokud necháte nehty řádně oschnout, než si navléknete ponožky a boty (v případě plísně na nohou), bude se plíseň lépe hojit a zabráníte šíření plísně na další nehty. Teplé a vlhké prostředí plísně milují.
 
Nehet kontrolujte. Udržujte správnou hygienu nehtů a nohou – pravidelné mytí, střídání ponožek, při pocení bylinkové lázně, čisté nehty, dezinfekční spreje do bot a další.
 
První výsledky byste měli vidět po jednom až dvou týdnech při včasné léčbě ne příliš dlouho trvající plísně, delší čas pak při delším výskytu plísně.
 
Poznámka: Pokud se infekce zhorší, navštivte lékaře.
 
Tip 1: Ocet můžete také střídat s použitím 2% peroxidu vodíku a to obden.
 
Tip 2: Dalším účinným pomocníkem v léčbě plísní je čistý tea tree olej. Můžete si z něj také dělat lázně na nehty – na 200 ml teplé vody 5 kapek, 2x denně.
 
Tip 3: Pokud vám ocet, peroxid vodíku ani tea tree olej nebudou v lázni dělat problém a vy uvidíte, že se léčba vyvíjí jen velmi pomalu, můžete ji zintenzivnit přikládáním vatového tampónu na postižená místa kdykoliv během dne, na který octovou/peroxidovou/tea tree vodu nalijete.
 
Tip 4: Další skvělou léčbou je kombinace 1 lžičky olivového oleje a 2 kapek oregánového oleje. Vetřete dobře do nehtu nebo dejte na vatový tampón a nechte působit.
 

Doporučení:

  • Na veřejných místech (bazén, sauna, …) noste sandály nebo pantofle. Nikdy nechoďte bosí.
  • Každý den si myjte nohy a vždy je důkladně osušte. Zabráníte tak nejen plísním, ale také zápachu nohou.
  • Kupte si bylinkový krém na nohy a mažte si nohy pravidelně tímto krémem.
  • Udržujte nohy suché a chladné.
  • Používejte pouze čistě bavlněné ponožky bez příměsi umělých vláken a noste každý den čisté. V ponožkách se mohou držet plísňové spóry, které se pak přenášejí dál. Je to velmi nehygienické, obzvlášť máte-li plíseň.
  • Kupujte a noste pouze kvalitní obuv z přírodních materiálů (kůže, látka). Koženka je nejhorší. Nohy musí dýchat. Také se přesvědčte, že vaše prsty mají dostatek místa v botách.
  • Velmi pečlivě vydezinfikujte obuv, kterou jste nosili v průběhu infekce. (líh, peroxid)
  • Pokud trpíte na atletickou nohu, je třeba ji okamžitě ošetřit!

 

Pokud nechcete, aby se po dlouhé léčbě vaše nehty opět zaplísnily, je třeba provést celkovou očistu těla a obměnit jídelníček.

Celý krok za krokem systém léčby plísně najdete v knize „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy“.
 
Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.