Jak na přírodní úlevu projevů kandidózy – 2. část + recept na oregánový olej a ptačincovou mast

Tento článek je druhou částí seznamu léčivých preparátů na rychlou úlevu od bolavých projevů kandidózy, způsobené přemnožením kvasinek kandida (Candida albicans). Vzhledem k tomu, že se zabývám holistickým léčením, budou i tyto preparáty výsostně přírodní a účinné.

Pro 1. část se nejdříve podívejte na článek Jak na přírodní úlevu projevů kandidózy – 1. část

Tea tree olej – Olej z čajovníku australského

Tento čistý olej získaný z čajovníku je silným antimykotikem, které je velmi účinné při zabíjení bakterií téměř jakéhokoliv typu kožní infekce, včetně kvasinkové infekce. Snižuje zarudnutí, odstraňuje hnis a omlazuje pokožku. Kromě toho, že je antibakteriální, je také antivirový a antiseptický.

Důležitá poznámka: Speciálně pro citlivou pokožku je důležité nepoužívat 100% čisté koncentrace tea tree oleje. Maximální koncentrace se doporučuje 20 % tea tree oleje zředěného jojobovým (nebo jiným kvalitním, za studena lisovaným) olejem.

Žena by si měla nakapat pár kapek na tampón a vložit do pochvy, při kandidóze v jiných oblastech doporučuji použít vatové tyčinky a aplikovat olej na infikované oblasti.

Při zánětech doporučuji užívat ještě kapku tea tree oleje ve sklence vody každou hodinu po dobu 3 dní nebo podle potřeby. Tuto proceduru mám doporučenou od paní léčitelky Evy Moučkové. Je silně protizánětlivá na celé tělo a v tomto případě podpoří léčbu kandidy.

 

Oreganový esenciální olej

Oregánový olej je rostlinné antibiotikum, antimykotikum, antivirotikum a antiparazitikum, které je velmi účinné na plísňová onemocnění vyvolaná bakteriemi. Téměř 71 % objemu oreganového oleje je tvořeno účinnými protizánětlivými látkami ze skupiny fenolů.

Domácí oregánový olej je nejlepší volbou.

Poznámka: Oregánový olej může vyvolat pocit pálení a je potřeba ho naředit vhodným základním olejem (například jojobovým). Je možné ho užívat vnitřně – 3x denně 5 kapek esenciálního oleje pod jazyk nebo 3x denně 1 lžičku domácího oregánového oleje. Vnějšně naředěný olej nakapejte na tampón a aplikujte na noc do pochvy. Domácím olejem můžete také potírat prsty nebo tampónkem vulvu.

Záleží na stavu postižení, proto na začátek zkuste poměr 1 kapku do 100 ml oleje, aby vás to nepálilo. Pokud nic neucítíte, můžete poměr oregánového oleje zvednout.

Oregánový olej je tak silný, že může během těhotenství přivodit i potrat.

Recept na domácí oregánový olej:

Na přípravu potřebujete 200 ml panenského olivového oleje a 100 g čerstvého oregána (dobromysl), které nasekáte na řezanku. Smíchejte oregano s olejem a zahřejte na teplotu kolem 40 °C, ne vyšší! Takto teplou směs udržujte po dobu jednoho týdne a každý den ji několikrát promíchejte. Po týdnu přes plátýnko přeceďte a dobře promačkejte.

 

Kyselina boritá

Kyselina boritá může být velmi efektivní u závažných infekcí. Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které doteď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy.

Borová voda se dá nahradit čípky s 600 mg kyseliny borité. Standardní léčba kvasinkové infekce je jeden čípek vkládán do pochvy před spaním po dobu 2 týdnů.

V případě těžkých příznaků můžete použít 2 čípky denně. Jemně vložit do pochvy a nechat je tělesným teplem rozpustit. Je vhodné použít malou vložku, neboť roztok bude vytékat, a po zavedení chvíli ležet, aby čípek nevyjel ven.

Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin.

Poznámka: Kyselina boritá je naprosto bezpečná, ale stejně jako u jiných chemických látek, může občas dojít k podráždění kůže, proto je dobré nejprve otestovat, zdali nevznikne alergická reakce.  Není vhodná na vnitřní použití, otevřené rány, pro děti a těhotné ženy.

 

Kyselina kaprylová

Kyselina kaprylová má antibakteriální, antivirové a antimykotické účinky a nejvíce ji obsahuje kokosový olej. Posiluje imunitní systém a běžně se používá jako složka fungicidních (houby a plísně likvidujících) přípravků. Kyselina kaprylová přirozeně pomáhá omezit růst kvasinek v gastrointestinálním traktu, což umožňuje přežití zdraví prospěšných baktérií. Je možné jí užívat perorálně (ústy) jako prevenci nerovnováhy střevní mikroflóry. Seženete ji ve formě tablet s postupným uvolňováním, které doporučuji nejvíce, neboť se vstřebává velmi rychle a užívá se 1600 mg za den nebo 2x denně 2 tobolky nalačno.

 

Koprový olej

Kopr a olej z něj mají antibakteriální účinky, takže jsou dalším velkým přínosem v léčbě plísňových onemocnění. Olej doporučuji konzumovat pravidelně, v panenské formě, která je běžně k dostání na internetu.

 

Mast z ptačince

Ptačincová mast je zcela přirozená a velmi účinná mast, která aplikací na postižená místa zbavuje většiny svědění a pálení. Používá se také na různé kožní problémy jako je akutní poranění kůže, ekzémy, lupénka, špatně hojené rány a podobně.

Ptačinec je běžně dostupný plevel a mast z něj si můžete vyrobit sami doma.

Recept na ptačincovou mast – jednodušší varianta:

Odšťavte ptačinec a vzniklou šťávu smíchejte s masťovým základem.

Recept na ptačincovou mast – pracnější varianta:

Nakrájejte 70 g vepřového sádla na kousky, vložte jej do malého hrnce a při nízké teplotě ho nechte pomalu rozpustit.  Přidejte 10 g ptačince, který musí být nasekaný na drobné kousky. Ten při zahřátí syčí, neboť obsahuje vodu. Dávejte pozor, abyste směs nesmažili, ale pouze uvolnili šťávu, která obsahuje léčivou látku. Vepřové sádlo a ptačinec nechte chvíli propojit na mírném ohni zhruba po dobu 30 minut. Obsah hrnce přelijte do hluboké misky a tu překryjte tenkým hadříkem. Přebytek tuku přeceďte.

Ptačinec je jedlá rostlina léčivka a podrobnější informace o jejím sběru, použití, konzumaci a léčivých účincích najdete v článku Jedlé rostliny – podrobný přehled.

 

Peroxid vodíku

Peroxid vodíku se rozkládá na kyslík a vodu, když přijde do kontaktu s téměř jakoukoliv jinou látkou. Všechny kvasinky a houby, včetně Candidy albicans, jsou anaerobní (nepotřebující kyslík a nepřežívají v přítomnosti koncentrovaného kyslíku). Když se peroxid vodíku dostane do kontaktu s kvasinkami, zabije je právě koncentrovaným kyslíkem.

Doporučuji výplachy nebo sedací koupele peroxidem vodíku v poměru 1/2 lžičky 35% peroxidu vodíku na 500 ml destilované vody denně, dokud příznaky nevymizí.

 

Vzhledem k tomu, že přírodní léčba je komplexním mechanismem, další pokračování a dalších mnoho cenných informací naleznete v sekci Léčba kandidy.

Pokud cítíte, že se vás téma přemnožených kvasinek týká a chcete se už opravdu přírodně uzdravit, nabízím vám léčivý eBook „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy„, kde najdete všechny potřebné informace k léčbě v krok za krokem uceleném systému.

Hodně zdraví!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.