Vychovávejme děti jinak

naomiiVynikající americká terapeutka a spisovatelka Naomi Aldort napsala již řadu knih o svobodné výchově dětí. Knížka známá u nás nese název Vychováváme děti a rosteme s nimi.

Představuje ucelený koncept výchovy, kde nedominuje ani rodič ani dítě a namísto mentorování, ovládání a manipulace je s dítětem zacházeno s úctou a respektem. Nejen teoreticky, ale i na mnoha příkladech z praxe zjistíme, že svým dětem můžeme důvěřovat a bezpodmínečně je milovat. Pouze se musíme zbavit starých naučených a nefunkčních vzorců chování.

 

Zde je s Naomi i rozhovor, kde svou metodu představuje blíže. Myslím, že tento přístup je zajímavý i pro lidi, kteří děti nemají…

 

 

 

Zde nabízím ještě jeden tip na báječné čtení o dětech a přístupu k nim, v podobě knihy Jean Liedloffové – Koncept kontinua. A ještě dva skvělé tipy na knížky o čase – Konec časů od Jeanette Wintersonové a Děvčátko Momo a ukradený čas od Michaela Endeho.

Krásné a inspirativní chvíle plné poznání, lidé dobří 🙂

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.