Recept na zdravé mandlové kakao

Chcete se pohladit, prohřát a udělat si dobře zvenku i zevnitř? Milujete horké kakao nebo horkou čokoládu, ale hledáte lehčí a zdravější variantu? Stačí vám 5 minut a 4 ingredience a to je vše. Tyto dny miluji se zdravým horkým kakaem v rukách. Cítím se pak jako malá, milovaná, v bezpečí, zabalená, bez zodpovědnosti, skvěle.

Toto kakao je lahodné, teplé, zdravé, rychlé, jednoduché, výživné, dokonalé pro chladné dny a veganské a tudíž pro všechny!

K jeho výrobě můžete použít kupované ingredience nebo si je můžete vyrobit doma podle přiložených receptů, které jsem s vámi již sdílela a jsou už na webu. Mrkněte a rozhodněte se sami.

Nejrychlejší zdravé kakao uděláte jednoduše smícháním mandlového mléka s kakaem. Já jsem ale udělala extra recept, pro extra chuť i zasycení a používám v receptu ještě mandlové máslo a nasekané mandle, pro extra porci bílkovin, minerálů a antioxidantů.

Slazení nechám na vás. Mandlové máslo je přirozeně sladké, takže není potřeba doslazovat. Já sladím jak kdy a podle chuti. Někdy sladím medem, jindy javorovým sirupem, jindy vůbec a místo sládoty tam nastrouhám zázvor a přidám špetku skořice, hodí se i stevie. Doporučuji vyzkoušet.

Na závěr posypte drcenými mandlemi nebo jinými ořechy pro extra zážitek z několika vrstevnaté konzistence – jemné sladké kakao a křupavé mandle. Pokud nechcete sypat mandlemi, můžete posypat drcenými nepraženými kakaovými boby nebo jen špetkou skořice.

Pokud se vám to líbí, můžete ještě otřít okraj hrnku mandlovým máslem (prstem) a ponořit do drcených mandlí tak, aby pokryly celý okraj. Pak nalijete kakao a dozdobíte mandlemi nahoru.

 

Recept na zdravé mandlové kakao

Ingredience na 2 šálky

Postup
Do malého rendlíku nalijte mandlové mléko, přidejte kakao a za stálého míchání pomalu zahřívejte na požadovanou teplotu, dokud je kakao rozpuštěné bez hrudek.

<