Jak zhubnout s radostí a přirozeně

Nadváha není nic příjemného a vzniká především z potřeby ochránit se před vnějším světem. Pokud nenarovnáte psychiku, dlouhodobě se nadbytečných kilogramů nezbavíte a to platí i o nadváze z různých onemocnění hormonální povahy, tzv. dědičných dispozicích, jedení ze stresu, strachu, pocitů marnosti, nesebedůvěry, psychické bolesti a nenávisti k sobě.

Na prvním místě je třeba se rozhodnout se stavem svého života něco udělat. Pak přichází otázka jak. Disciplína ve vztahu ke stravování je sice důležitá, ale bez další podpory a změny myšlení vám brzy klekne a vy zase hodíte všechnu snahu za hlavu a potopíte se ještě níže, než jste byli předtím. Katastrofa.

Vše je ve vesmíru propojeno a to se týká také našeho těla. Tak, jak vypadáme zvenčí, vypadáme a cítíme se uvnitř. Pocity odsuzování se nás vhánějí do dalšího přejídání a uzavírání se před světem a svým životem, to vede dlouhodobě k depresi a řadě závažných onemocnění, jako jsou poruchy látkové výměny, nadměrné zatížení kloubů a páteře, vysoký krevní tlak, zvýšení hladiny cholesterolu, otoky, zatučněné orgány a podobně.

Uvědomte si, že každou změnu na světě doprovází strach a je to normální. Jediná cesta, jak tím projít, je skočit strachu přímo do chřtánu a začít!

Změnu k lepšímu děláte pro sebe a své zdraví! Zapomeňte na předsevzetí, diety, nadměrné cvičení a přísnost. To prostě nefunguje a vy to už víte.

 

Jak tedy zhubnout nejen v hlavě?

Zaměřte se na vyváženou stravu a jezte pravidelně, ať se vyhnete hladu.

Jezte plnohodnotně – pestře, ať máte energii a vyrovnanou psychiku.

Nezaměřujte se na cíl, ale užívejte si každý den, kdy se cítíte v pohodě.

Netlačte na sebe a nechtějte výsledky hned. Uvědomte si, že to bude třeba celoživotní cesta a vůbec to nevadí. Je to pouze ve vaší hlavě, jak máte vypadat. Všem ostatním je to srdečně jedno.

Nastavte si režim. Snídaně ve stejnou dobu, svačiny, oběd i večeře.

Těšte se na svá jídla. Jezte zdravě, vymýšlejte si recepty, buďte kreativní, udělejte si třeba blog o své cestě a vše na něj pište, bude vás to víc bavit, získáte podporu od čtenářů a udržíte se v sedle hooodně dlouho a úspěšně.

I přesto, že je nyní moderní jíst třeba jen dvě jídla denně, podle mě je to nesmysl a doporučuji vám, jíst méně a častěji, neboť to tělu prospívá. Udržíte si stálou energii, nebudete se přejídat a nebudte trpět tzv. vlčím hladem a hypoglykemií spojenou s třesy, výkyvy nálad, zimou, podrážděností a vedoucí opět k přejídání.

Nekupujte se nic, co jste se rozhodli nejíst. Tedy čokolády, brambůrky, dortíky, koláče, bonbóny, alkohol, uzeniny, bílé pečivo, sladké limonády, polévky z pytlíku, konzervované jídlo, mražené polotovary (pizzy), tyčinky, arašídy a podobně. Však vy víte co. V přípdě, že vás přepadně krize, nebudete moci po těchto jídlech sáhnout a tak se vyhnete morální kocovině z osobního selhání a udržíte se ve svém novém životním stylu. Až ho upevníte a budete ve svém postoji silní a spokojení, klidně si z času na čas nějakou neřest kupte a s radostí snězte.

Neberte změnu svého jídelníčku a života jako dočasnou nebo jako nepohodlí. Vezměte své rozhodnutí jako svůj nový životní styl. Ztotožněte se s ním a dejte vale všem neprospěšným věcem, které vám tak škodily a ubližovaly! Už nejsou zapotřebí. Už jste nastoupili na cestu lásky k sobě a lidé, kteří se opravdu milují, si dělají zdravě dobře.

Choďte hodně ven, na čerstvý vzduch. Nejen že na čerstvém vzduchu spalujeme více kalorií, ale venku je tolik inspirace pro tvoření čehokoliv, pro co se rozhodnete!

Vraťte se ke svým koníčkům nebo si vytvořte nový. Zaměřte svou pozornost kreativním způsobem a místo jedení u filmu něco vytvořte. Nejlépe něco, u čeho zcela zapomenete na čas a prostor, budete v tzv. flow. Můžete začít tvořit svůj nový projekt, ze kterého se v budoucnu může stát vaše placená „práce“.

Vyberte si dva sporty, kterým se budete pravidelně každý týden věnovat. Úplně nejlepší je, když k jejich provozování seženete parťáka nebo parťáky, se kterými se budete pravidelně scházet. Sport se tak stane společenskou událostí, která povede k vašemu lepšímu zdraví fyzickému i psychickému.

Mějte radost ze života, ze všeho, co děláte, tím se proměníte.

Kupte si permanentky na uzavřené kurzy. Vložené peníze a daný limitovaný čas vás spíše přimějí k tomu překonat krátkodobý odpor před odchodem na cvičení. Najděte si trenéra nebo lektora, kterého si oblíbíte, budete rádi v jeho přítomnosti a motivováni.

Vyzkoušejte si, jak těžká jsou 3 kila v podobě dvou 1,5 litrových naplněných lahví a 10 kilo v podobě kýble plného vody. Získáte tak představu, kolik zbytečné váhy zatěžuje vaše kolena  a další klouby a kolik energie musíte vydat na to, abyste své tělo s nadbytečnými kily každý den rozpohybovali. Je to zajímavý test, který vám pomůže si více vážit svého těla a uvědomit si ho. Pak si představte, jak se budete cítit, až se těch 3 nebo 10 kil zbavíte, jaka to bude bomba!

Pokud máte partnera nebo milence, milujte se s ním často. Milování a orgasmy jsou velmi prospěšné pro celé tělo i ducha. Pro spoustu léčivých a harmonizačních procesů v těle a mozku, je to skvělá pohybová aktivita, při které dobijete baterky, uvolníte se a nebudete mít potřebu jíst sladkosti a přejídat se. Najednou se naplníte zevnitř a vše nadbytečné odpadne.

Snažte se dobře spát. Pravidelně choďte spát i vstávejte. Tímto rytmem pomůžete svému tělu nezadržovat energii a vodu v těle v podobě faldíků, udržíte si vyrovnanou psychiku a tím předejdete nájezdům na cukrárny, lahůdky a přejídání.

Pomáhejte ostatním. Pocit poskytnuté pomoci je velmi naplňující a dává našim životům smysl. Začnete si sami sebe více vážit a s tím souvisí i přístup k jídlu a svému tělu.

Choďte se bavit ven. Bez ohledu na to, jak si myslíte, že byste měli vypadat, aby vás někdo rozesmál, miloval nebo jen pozval na kávu, běžte co nejdříve mezi lidi. Pozorujte, snažte se uvolnit a cítit se dobře, užívejte si ten ruch kolem vás, užívejte si to tak, jakoby jste šli se svým nejlepším přítelem na sklenku. Navození vnitřního pocitu pohody vám přihraje do cesty netušené zážitky a kola života se roztáčejí.

Zapomeňte na podobu svého „ideálního já“. Radujte se už teď. Nikdo vám nevrátí jediný den vašeho života, které vy tak bezostyšně zahazujete nenaplněné jen proto, že se bojíte. Není to smutné? A takhle to fakt chcete?

Tam venku na vás čeká skutečný život, se svými vzestupy i pády, vašimi i těch ostatních. Jsme všichni na jedné lodi. Je lepší být hubený a na sebe a ostatní tvrdý, nepřející a třeba povýšený nebo být jako VY a dokázat se zasmát sobě i životu, odhodit zábrany a ochrany a začít zhluboka nadechovat každou vteřinu, která je vám dána proto, abyste co nejvíce poznali, prožili, ucítili, ochutnali, vyzkoušeli, objali, naučili, posunuli, …?

Přírodní tipy na hubnutí naleznete v sekci Hubnutí.

 

Pokud se chcete komplexně ozdravit a tím i přirozeně zhubnout, můžete využít mou krok za krokem cestu za rovnováhou, kterou jsem popsala ve svém eBooku „Jak vyléčit kvasinkovou infekci přírodně a navždy.“ Najdete v ní spoustu zajímavých informací, tipů, receptů, bylinek, očistných technik, mentálních technik, seznamy zdravých a nezdravých potravin a mnoho dalšího, co vám pomůže cítit se lépe. Mrkněte do sekce eBooky ZDE, kde si také můžete stáhnout eBook zdarma

S láskou…

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů
  1. Pěkný článek, moc mě těší, že ženy motivujete do hubnutí hlavně pomalu a s klidem, protože nic, co se dělá rychle a ukvapeně podle mě prostě nemůže dopadnout dobře. Rozhodně věřím, že některé ženy se třeba na hubnutí úplně vybodnou a jdou třeba rovnou do tohoto – https://www.premier-clinic.cz/zakroky/abdominoplastika/za sebe ale s Vámi plně souhlasím a jsem pro hubnutí pokud možno co nejvíce přirozenou cestou 🙂

  2. Dobrý večer, děkuji.
    Snažím se touto cestou jít a i když úplně dokonalé to není, začíná mi být lépe.
    Zdraví Eva

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.