Tipy na 2 skvělé knihy o sebeuzdravení

Udělejte si chvilku pro sebe a začtěte se do uzdravujících informací

Myslíte, že existuje seriózní vědecký důkaz o tom, že dokážeme uzdravovat sami sebe s využitím síly naší mysli? Bez dlouhodobé konzumace léků a jiných přístupů konvenční medicíny?

ANO! A mnoho z nich jsou popsáné v následujících dvou knihách, které Vám dnes nabízím jako inspiraci k pročtení.

Nebojte se, nenabídnu Vám pouze suchá vědecká fakta, která by Vás unudila do bezvědomí, ale fakta podložená poutavými osobními příběhy uzdravení, které opravdu táhnou.

Autoři těchto knih patří ve svých zemích mezi vedoucí osobnosti celostní medicíny. Jsou vysoce respektovanými odborníky ve svých oborech, kteří prošli konvenčním vzděláním, ale konvenční přístup k medicíně jim po čase přestal stačit a tak se pustili do objevování souvstažnosti těla a mysli, které je dovedly k fascinujícím poznatkům.

 

Mysl je mocný lékař od Lissy Rankin

Nesmírně vlivná kniha Mysl je mocný lékař již delší dobu způsobuje takovou malou revoluci v uvědomění lidí po celém světě. Po jejím přečtení vám totiž dojde minimálně jedna věc: tvrzení, že mysl umí léčit (ale i zabíjet), už není otázkou víry nebo přesvědčení. Je to fakt.

O autorce

Lissa Rankin, M.D. je americkou lékařkou, celostní terapeutkou a autorkou národních i mezinárodních knižních bestsellerů na téma zdraví a osobní rozvoj (u nás zatím vyšla jenom její nejznámější kniha Mysl je mocný lékař: Vědecký důkaz o tom, že se můžete uzdravit sami).

 

Dnes působí jako jedna z vůdčích osobností hnutí za změny v americkém systému zdravotní péče. Její vizí je holistická medicína založena na propojení západní medicíny s psychosomatickými přístupy, jejichž fungování bylo vědecky potvrzeno. Za nejdůležitější krok v tomto směru považuje nápravu vztahu doktor-pacient tak, aby obě strany usilovaly o aktivaci přirozených samoléčivých mechanismů těla pacienta. Lissa má za sebou několik inspirativních vystoupení na konferencích TED (doporučuji zejména TED vystoupení: Existuje vědecký důkaz o tom, že se dokážeme sami uzdravit?) a o její práci se právě připravuje dokumentární film.

Klíčová myšlenka knihy Mysl je mocný lékař dle nás

Většina konvenčních zdravotních modelů obsahuje fyzické tělo jako základ, na němž stojí a padá všechno v životě. Tento přístup ale ke (skutečnému) zdraví nebo uzdravení nevede. Zdraví fyzického těla je totiž výsledkem vyváženosti všech „kamenů zdraví“, které Lissa v knize Mysl je mocný lékař detailně popisuje.

Má oblíbená pasáž z knihy:

Možná jste si toho všimli, že v mé knize není nikdo více ‚cool‘ než lidé, kteří se odvážili být sami sebou, i když se to příčilo všemu, co vám diktuje populární kultura. Tolik lidí plýtvá energií ve snaze být někým, kým nejsou, jen aby zapadli. Jenže ten, kdo hledá přijetí u druhých, ztrácí část sebe sama a v důsledku toho trpí i jeho zdraví.

Biologie víry od Brucea Liptona

Kniha Biologie víry získala dvě ocenění. V roce 2006 byla vyhlášena za nejlepší knihu z oblasti vědy (USA Book News). V roce 2009 získala ocenění Goi Peace Award – mezinárodní ocenění za celosvětově významný přínos pro lepší budoucnost, která vede k harmonii a míru.Kniha Biologie víry je průlomovým dílem z oblasti nové biologie, která navždy změní způsob vašeho myšlení a pohled na vaše zdraví. Výzkumy buněčného biologa Brucea Liptona a dalších špičkových vědců vedly k novým objevům týkajícím se interakce těla a mysli a novým závěrům ohledně způsobu, jakým buňky přijímají informace. Bruce Lipton v knize Biologie víry popisuje vliv mysli na hmotu a dopad tohoto vlivu na náš život. Vše vysvětluje jednoduše, srozumitelně, s humorem (a taky mírnou dávkou provokace), díky čemu je tato kniha přístupná každému, kdo má odvahu převzít odpovědnost za své zdraví do svých rukou.

O autorovi

Bruce H. Lipton je mezinárodně uznávaný odborník a jeden z nejvýznamnějších lídrů nové biologie, který vychází z celostního pohledu na realitu. Již v roce 1982 začal zkoumat principy kvantové fyziky jejich vliv na způsob, jakým buňky přijímají informace. Jeho výzkumy vedly k závěrům, které jsou v rozporu s tradičním vědeckým názorem, že život a zdraví jsou řízeny geny, a staly se základem pro fascinující obor – epigenetiku.

Klíčová myšlenka knihy Biologie víry 

Od počátku věku genetiky jsme si osvojili názor, že jsme podřízeni nadvládě svých genů. Učíme se to ve škole, na lékařských fakultách a s tímto názorem se potkáváme i v ordinacích, když se ptáme na příčinu své nemoci. Důsledky tohoto přesvědčení mají obrovský dopad na to, jak vnímáme svou pozici v procesu léčby. Příčinu nemoci vidíme v „špatných“ genech. Souvislosti z oboru nové biologie však dokazují, že tento názor o nadvládě genů je již překonán.

 

Závěr

Přijetí zodpovědnosti za své zdraví, vztahy, život, je jen na nás a je součástí naší cesty za poznáním sebe sama. Je na Vás, jak volíte každý den vše, co budete jíst, pít, dělat, jak budete myslet a na co. Toto vše přímo ovlivňuje míru našeho fyzického i psychického zdraví a všeho, co z něj vychází.

Není to snadný úkol, ale je proveditelný a nese se sebou skvělé výsledky a pocity. Lissa Rankin každého svého klienta, který převzal zodpovědnost za svůj život v plné  míře, vnímá jako hrdinu. Vaše myšlení a tím i Váš život se po přečtení a praktikování těchto unikátních poznatků nejspíš hodně změní. Začnete dělat věci trochu jinak, vnímat věci trochu jinak, cítit se trochu jinak.

Jsem Vaší největší fanynkou na cestě za vnitřním klidem a uzdravením na všech úrovních. V případě, že byste kdykoliv potřebovali mou pomocnou ruku a cenné rady ušité přímo na Váš aktuální stav, napište mi a objednejte se ke mě přes email info@slunecnyzivot.cz na osobní konzultaci Vašeho zdraví a života.

Těším se na Váš příběh!

Více inspirativního čtení najdete v sekci Knížky.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.