Medvěd zachránil vránu

medvedZoologické zahrady nejsou pro mnohé z nás úplně příjemným místem, kde bychom chtěli trávit svůj čas a to z mnoha důvodů. Zvířatům není k dispozici dostatek prostoru, aby se mohla volně toulat, v klidu se rozmnožovat, ukojit svůj lovecký pud, naplnit své sociální potřeby a být obecně svobodnými a skutečně živými bytostmi. Častokrát tak mnohá z nich trpí nudou, depresemi a apatií. Je to jako žít ve špajzu, místo běhat na rozlehlém, svěžím ostrově. Ale obraťme se na to dobré.

Díky ZOO přežívají ohrožené druhy, které jsou tak uchráněny lidské chamtivosti a agresi, mají dostatek kvalitního žrádla a lidské kamarády. Právě takové prostředí působí v chování mnohých zvířat pozoruhodné změny, kdy útok nahrazuje empatie. Medvěd v budapešťské ZOO zachránil vránu, která se dostala do rybníčku a málem se utopila. V divoké přírodě medvědi zrovna neplatí za soucitné tvory, takže by jí nejspíš sežral nebo by si jí nevšiml nebo by ho nenapadlo jí vytáhnout, ale nuda a hojnost jídla dělá někdy opravdu zázraky.

Toto není ojedinělý případ ve světě zvířat. Existuje spousta příkladů zvířat napříč všemi druhy, která pomáhají jedno druhému, což demonstruje jejich ohleduplnost a hlubokou inteligenci. Rychle a jemně reagující medvěd je ukázkou projeveného soucitu v akci, bez očekávání čehokoli. Zkrátka Jednota. Učme se…

 

Michaela

Autor: Michaela Mia Weissová, foto: Pinterest, www.slunecnyzivot.cz

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud bude připojeno jméno autora, zdroje, aktivní odkaz na www.slunecnyzivot.cz a celá tato poznámka.

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.