Plněné datle – raw cukroví + recept na čoko-ořechové máslo

Mám pro vás lahodný recept na zdravé vánoční cukroví nebo zdravé sladké pohoštění kdykoliv, který je velmi neotřelý a zaujme vás nejen provedením, ale hlavně chutí. Jeho velkou výhodou je mimo jiné i to, že díky možnému uložení do lednice je kdykoliv, když vás bude honit mlsná, po ruce! Zkoušela jsem už několik variací tohoto receptu a tahle mi vyšla jako nejlepší. Tyto plněné datle jsou krémové a křupavé zároveň, jsou plné vitamínů, minerálů a zdravých tuků, bohaté na chuť a ingredience na jejich výrobu si můžete buď vyrobit doma nebo koupit v obchodě se zdravou výživou.

V receptu používám domácí raw čokoládu, na kterou najdete recept v článku Recept na zdravou domácí raw čokoládu, nebo si jí můžete koupit v obchodě.

V receptu dále používám domácí ořechové máslo, které si dělám sama.

Zde najdete recepty na Domácí ořechová másla a zde Recept na kokosové máslo, které velmi doporučuji.

Můžete si také ořechová másla koupit v obchodě dle chuti.

Datle by měly být „čerstvé“ (viz obrázek), ne sušené, neboť ty jsou suché a nebudou držet. Běžně je seženete ve zdravé výživě nebo na internetu.

Mám tu pro vás ještě zcela nový recept na čoko-ořechové raw (živé/nevařené) máslo, které se do datlí velmi hodí.

Recept na čoko-ořechové máslo

Ingredience

  • 1 šálek mandlového másla (recept zde)
  • 1 šálek sušeného kokosu
  • 2 lžíce kakaa (raw) nebo drcených kakaových bobů

Postup:

Dejte ingredience do mixéru a dobře rozmixujte na pastu.

Dejte do uzavíratelné sklenky a uchovávejte v lednici.

Příště si stačí kousek uloupnout a r